Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι μπορεί να πάθει και πως να προστατέψετε το κινητό σας από ήλιο και υγρασία στην παραλία

Τι μπορεί να πάθει και πως να προστατέψε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Για να μην σας κοστίσει ακριβά η ανάσα δροσιάς

Μπορεί να ξοδέψει κανείς ακόμα και 1000 ευρώ για ένα κινητό και τους καλοκαιρινούς μήνες να το πετάξει; Κι όμως υπάρχουν πολλές παράμετροι που ενδεχομένως να συντελέσουν, σε μια βλάβη ακόμη και στην ανεπανόρθωτη ζημιά στο πολύτιμο smartphone σας.

Μια απρόσεκτη κίνηση, ενώ βρίσκεστε πάνω από το νερό της θάλασσας, δεν έχει γυρισμό για τη συσκευή σας, που αν πέσει μέσα, είναι σχεδόν βέβαιο πως έχει "πνιγεί" και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τη σώσετε. 

Το να αφήνετε το smartphone σας πάνω στην πετσέτα εκτεθειμένο στους κόκκους της άμμου -που πάντα βρίσκουν το δρόμο τους για τα πιο απίθανα σημεία- είναι σχεδόν βέβαιο πως θα προκαλέσει σταδιακή φθορά στη συσκευή σας. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να προκληθεί κάποια γρατσουνιά στην οθόνη κι αυτό μάλιστα την ώρα που το σκουπίζετε με την πετσέτα σας. Κόκκοι άμμου στο σημείο φόρτισης της συσκευής είναι επίσης κακά νέα που σταδιακά μπορεί να προκαλέσουν υγρασία οξείδωση και αδυναμία φόρτισης της συσκευής σας.

Ο ήλιος, αν μπορεί να μαυρίσει το δέρμα σας με την κλασική ηλιοθεραπεία, το ίδιο μπορεί να κάνει και στο κινητό σας. Η θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην οθόνη του, ειδικά όταν αυτή βλέπει απευθείας τον ήλιο, ενδεχομένως να ξεπερνούν και τους 40 βαθμούς κελσίου. Η πιθανότητα να αποκτήσετε μια μόνιμη σκιά στην οθόνη του κινητού σας ή μια κιτρινίλα, είναι σημαντική.

Και φυσικά, η πλέον κλασική στιγμή που πέφτει από τα χέρια μας το κινητό -και διαβολικά πάντα με την οθόνη προς τα κάτω- υποβοηθούμενο και από τα χέρια μας που γλιστρούν λόγω του νερού. Αν χτυπήσει σε βότσαλα της παραλίας, η γρατσουνιά είναι η καλύτερη εκδοχή. Η σπασμένη οθόνη είναι περίπου 100 ευρώ και το μπάνιο σας, σας κόστισε ακριβότερα απ ότι είχατε υπολογίσει...plus την ταλαιπωρία της αναμονής για επισκευή.

Πως να προστατέψετε το smartphone σας

-Επενδύστε σε μια αδιάβροχη θήκη
Κρατήστε μακρυά το νερό και τα μικροατυχήματα

-Αγοράστε πλαστικά σακουλάκια
Βάλτε το κινητό σας σε ένα πλαστικό σακουλάκι και θα κρατήσετε μακριά νερό και άμμο.

-Κρατήστε το smartphone σας δροσερό
Οι κατασκευάστριες εταιρείες συνιστούν να έχετε τη συσκευή σε θερμοκρασίες μεταξύ 0 και 35 βαθμών Κελσίου. Φροντίστε για αυτό.

-Μην κάνετε ηλιοθεραπεία στο κινητό σας
Κρατήστε το στην τσάντα θαλάσσης ή τουλάχιστον με την οθόνη προς τα κάτω αν κάνετε ηλιοθεραπεία. 

-Καθαρίστε το με μία μια μπατονέτα ή.. σελοτέιπ
Τα σημεία που μαζεύουν σκόνες, χώματα και άμμο μπορείτε να τα καθαρίσετε με λίγο οινόπνευμα και μια μπατονέτα. Εναλλακτικά, αν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε με τίποτα τις βρομιές και την άμμο, χρησιμοποιήστε λίγο σελοτέιπ για να καθαρίσετε.

-Αγοράστε anti-glare προστατευτικό οθόνης
Για όλους τους παραπάνω λόγους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις