Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλεξοπούλου – Μαζική προσέλευση στην εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών

Αλεξοπούλου – Μαζική προσέλευση στην εκδ...

Χθες στην Πάτρα

Εκατοντάδες απλών πολιτών παρακολούθησαν την εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Όμιλος «Για την Αχαΐα», του οποίου ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος είναι η υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στο κεντρικό ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ της Πάτρας, κεντρικοί ομιλητές ήσαν ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Υφαντής και η ίδια η κυρία Αλεξοπούλου,

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Χριστίνα για την τιμή να με καλέσει και να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση δε, όταν μου πρότεινε το θέμα της εκδήλωσης, και μάλιστα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ότι το θέμα αυτό δεν αφορά άμεσα στον νομόσας αλλά σε όλη την Ελλάδα.Από εκεί συμπέρανα για άλλη μια φορά ότι η Χριστίνα είναι ένας άνθρωπος που νοιάζεται πρωτίστως για το όλο και όχι για το εγώ.»

Ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Υφαντής παρατήρησε σχετικά: «Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την Χριστίνα για την πρόσκληση σε αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός ‘Ομιλος «Για την Αχαΐα». Επιπλέον, θέλω να συγχαρώ τη Χριστίνα αναφέροντας κάτι που ο ίδιος δε γνώριζα και το ανακάλυψα ερχόμενος στην εκδήλωση, ότι δηλαδή η Χριστίνα προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, ένα πρωτοπόρο εργαλείο ανάδειξης νέων στελεχών από το οποίο προκρίθηκαν πανελλαδικά, για να στελεχώσουν βουλευτικές υποψηφιότητες, μόλις 43 στελέχη ανάμεσα σε χιλιάδες, αξιολογημένα από έναν έγκριτο ακαδημαϊκό και έναν καταξιωμένο τεχνοκράτη.»

Στην ομιλία της, η κυρία Αλεξοπούλου, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μαζική προσέλευση τους, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι ενστάσεις που εξ αρχής είχαμε τόσα εκατομμύρια Έλληνες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δυστυχώς δικαιώθηκαν.Ενστάσεις και φόβοι που μας οδήγησαν στο να αφήσουμε τις δουλειές και τις οικογένειές μας, για να τρέχουμε σε συλλαλητήρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας σε μια Συμφωνία που μας επιβλήθηκε παρά τη θέλησή μας και χωρίς καν να έχουμε τη δυνατότητα δημοψηφίσματος, όπως είχαν οι βόρειοι γείτονές μας.

Δικαιώθηκε επίσης και η στάση της Νέας Δημοκρατίας. Της παράταξης στην οποία δραστηριοποιούμαι από παιδί και την οποία έχω τη μέγιστη τιμή να εκπροσωπώ ως υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας. Της Νέας Δημοκρατίας, που ποτέ δεν θα επέτρεπε τέτοιου είδους εθνικές υποχωρήσεις.

Ακόμα και τώρα όμως, ο αγώνας για την πραγματική Μακεδονία, δεν σταματάει. Αναμφίβολα, η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα. Αλλά η πατρίδα μας, στη μακραίωνη ιστορία της, έχει υποστεί και άλλες ήττες, τις οποίες αργά ή γρήγορα ξεπερνάει, για να μεγαλουργήσει ξανά. Ας μη σκύψουμε, λοιπόν, το κεφάλι και ας αγωνιστούμε όπως μας αξίζει και όπως υποχρεούμαστε: ως Έλληνες.

Η μάχη για τη Μακεδονία συνεχίζεται στην Ευρώπη», τόνισε η κυρία Αλεξοπούλου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Όμιλος «Για την Αχαΐα». Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος του αθηναϊκού καναλιού OpenTV και της εφημερίδας Έθνος, Θεόδωρος Βγενής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις