Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της ΝΔ. Vol 1

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της ΝΔ. Vol 1

Γράφει ο Διονύσης Τραυλός - Εκπαιδευτικός, Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Ένας από τους πυλώνες της προεκλογική εκστρατείας της ΝΔ είναι οι «νέες και καλύτερες δουλειές»

«Σερφάροντας» στο διαδίκτυο προ ημερών έπεσα σε ένα προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ επί  προεδρίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Από τότε, και σε κάθε προεκλογική εκστρατεία από την ΝΔ ακούμε το ίδιο αφήγημα. Επενδύσεις που θα φέρουν, έτσι από τον ουρανό, νέες και καλύτερες δουλειές.

Από τότε έχουν περάσει πάνω 28 χρόνια, όπου η ΝΔ κυβέρνησε τα 11 από αυτά . Άραγε τις είδαμε ποτέ αυτές τις νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας;

Επί Κων/νου Μητσοτάκη όλοι θυμόμαστε το αμίμητο 0+0=14%, προσπαθώντας με κάποια λογιστική μαεστρία, που μόνο ένας νεοφιλελεύθερος εγκέφαλος μπορεί να κατανοήσει, να μας εξηγήσει πως αν πάρουμε 0 αύξηση στον μισθό τώρα, και άλλα 0 σε έξι μήνες, θα είναι σαν να έχουμε πάρει 14% αύξηση στο τέλος. 

Επί Κώστα Καραμανλή «γεννήθηκε» η γενιά των 751€, που έγινε μέχρι και τηλεοπτική σειρά, και των 5μηνων stage, που ήταν η απόλυτη εργασιακή ομηρία.

Επί Αντώνη Σαμαρά ήρθε η εργασιακή ζούγκλα κυριολεκτικά. Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μειώθηκε ο κατώτατος μισθός στα 580€ και δημιουργήθηκε ο ρατσιστικός υποκατώτατος μισθός για τους νέους στα 480€, καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διαλύθηκε το ΣΕΠΕ, εκτοξεύτηκε η αδήλωτη εργασία στο 20%, μειώθηκαν οι αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης ενώ κατάφερε να δημιουργήσει 1.000.000 νέες θέσεις ΑΝΕΡΓΙΑΣ, αφήνοντας πίσω του συνολικά 1,3 εκατ. ανέργους.

Το αστείο είναι ότι όλα αυτά τα λένε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4 χρόνια και 4 μήνες που κυβέρνησε, κατάφερε να δημιουργήσει μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους 480.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, και μάλιστα το 72% αυτών πλήρους απασχόλησης, άλλες 230.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2019, ενίσχυσε το ΣΕΠΕ, μείωσε την αδήλωτη εργασίας στο 9%, επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις και τις τριετίες, και όλα αυτά, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό 11% και καταργώντας τον υποκατώτατο.

Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού πλέον να μην παρασυρθεί (πάλι) από το ίδιο νεοφιλελεύθερο αφήγημα, από τα ίδια αποτυχημένα στην πράξη παραμύθια, από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Να μην επιτρέψει τον «οδοστρωτήρα» Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα απαγορεύσει τους ελέγχους, θα επιτρέψει την 7ήμερη εργασία, που στην ευρωβουλή ψήφισε την 12ωρη εργασία, να βρεθεί στο τιμόνι της χώρας

Τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης σιωπηλής πλειοψηφίας που δεν απαντάει στις δημοσκοπήσεις και απείχε στις ευρωεκλογές να μιλήσει, να εκφραστεί. Να δώσει την δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στην δημιουργία άλλων 500.000 θέσεων εργασίας, να αυξηθεί περαιτέρω 15% ο κατώτατος μισθός την επόμενη διετία, να προστατεύσει τον εργαζόμενο από την εργοδοτική αυθαιρεσία με την περαιτέρω ενίσχυση του ΣΕΠΕ.

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ

ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις