Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Kαι στην Πάτρα τα "Μικρά Αθώα Ψέματα 2", μία γαλλική κομεντί ιδανική για καλοκαιρινό, σινεφίλ δίωρο

Kαι στην Πάτρα τα "Μικρά Αθώα Ψέματ...

Παίζουν από τον Φρανσουά Κλουζέ και τον Ζιλ Λελούς έως την Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Χοσέ Γκαρσία - Προβάλλεται στα Odeon Veso Mare

Πάνε κοντά 9 με 10 χρόνια από τότε που είχε βγει η ταινία «Μικρά Αθώα Ψέματα - Les Petits Mouchoirs» που είχε σημειώσει αναπάντεχη επιτυχία. Σε μια χώρα όπως η Γαλλία με ισχυρή δική της παραγωγή, όπου οι ταινίες με σούπερ ήρωες κόβουν 3 εκατομμύρια εισιτήρια, το «Μικρά Αθώα Ψέματα» έκοψε τότε σχεδόν τα διπλά, κάνοντας στο box office 5.2 εκατομμύρια, οπότε ήταν μια μικρή έκπληξη ότι η δικαιολογημένη συνέχεια της ταινίας χρειάστηκε σχεδόν μία δεκαετία για να ετοιμαστεί και να βγει στις αίθουσες.

Το διασκεδαστικό Γαλλικό φιλμ «Μικρά Αθώα Ψέματα 2 - Nous Finirons Ensemble» και πάλι σε σκηνοθεσία του 46χρονου ηθοποιού Γκιγιόμ Κανέ, διάρκειας κοντά 130 λεπτών με όλη την αφρόκρεμα του Γαλλικού σινεμά παρούσα, με ωραίες στιγμές, με έναν Φρανσουά Κλουζέ στον βασικό ρόλο του Μαξ που κλείνει τα 60, έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είναι πια χωρισμένος και με νέα σύντροφο και στα όρια της κατάθλιψης, να κλέβει στιγμές την παράσταση, παίζεται από την περασμένη Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και στην Πάτρα στην αίθουσα 1 των Odeon Veso Mare και αξίζει να του χαρίσετε το χρόνο σας γιατί θα περάσετε όμορφα.

Όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που το σίκουελ μπορεί να λειτουργήσει και μόνο του, χωρίς να χρειάζεται να έχει δει κάποιος την πρώτη ταινία. Όντως αυτό ισχύει. Προσωπικά δεν είχα δει την πρώτη ταινία και μπορεί μέχρι να καταλάβεις ποιος είναι ποιος να χάσεις λίγη ώρα, εν τούτοις η συνέχεια είναι απολαυστική. Μπορεί κιόλας κάποια πράγματα να δείχνουν τραβηγμένα, η παλιοπαρέα να έχει αλλάξει, στο σενάριο να έχει ενσωματωθεί και μία λίγο αχρείαστη σκηνή περιπέτειας με ευτυχώς αίσια κατάληξη που ωστόσο βγάζει συναίσθημα, ωστόσο το όλο υλικό αξίζει τον κόπο, οι ηθοποιοί έχουν επιστρέψει όλοι με πολλή όρεξη και ζωντάνια (κρίμα που ο Ζαν Ντιζαρντέν, από τα κύρια πρόσωπα του 1ου φιλμ εδώ απλώς κάνει ένα πέρασμα προς το τέλος σε μία σκηνή, ίσως και την καλύτερη της ταινίας) και γενικά οι Γάλλοι μας δείχνουν πως έχουν χιούμορ, έχουν τα δικά τους «κωλύματα», είναι απελευθερωμένοι σε αυτό που λέμε σχέσεις και σεξ και σε τελική ανάλυση μπορεί κάτι παρόμοιο να το έχουμε δει και στα ελληνικά αλλά εδώ δια χειρός Γκιγιόμ Κανέ και με τόσους σταρ μαζεμένους (από Ζιλ Λελούς και Μαριόν Κοτιγιάρ μέχρι Μπενουά Μαζιμέλ, Λοράν Λαφίτ, κ.α.) το όλο φιλμ προσφέρεται για ένα καλοκαιρινό σινεφίλ δίωρο έστω και στις κλιματιζόμενες κλειστές αίθουσες των Odeon Veso Mare.

O Γκιγιόμ Κανέ του «Αγάπα με αν Τολμάς», είναι ως γνωστό ζευγάρι στη ζωή με την βραβευμένη με Όσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ (Ζωή σαν Τριαντάφυλλο, Inception), η οποία εδώ είναι επίσης πολύ καλή κουβαλώντας το τραύμα του χωρισμού της με τον αγαπημένο της που στην πρώτη ταινία ήταν ο Ζαν Ντιζαρντέν.

Το στόρι του «Μικρά Αθώα Ψέματα 2» έχει ως εξής:

O Μαξ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθλιψη, γι’ αυτό και ξεκινά για ένα μοναχικό σαββατοκύριακο στο πολυτελές εξοχικό του. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του που έχει να δει τρία χρόνια καταστρώνουν ένα πάρτι έκπληξη για τα 60α γενέθλιά του σαν μια ευκαιρία για να ξανασμίξουν. Τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, τα ζευγάρια έχουν απομακρυνθεί, οι ζωές έχουν αλλάξει και όλοι λένε μικρά αθώα ψέματα & το ερώτημα είναι τι έχει απομείνει από τη φιλία.

Στη διάρκεια της ταινίας ακούμε και μία πολύ ωραία και τόσο αληθινή ατάκα ότι οι φίλοι δεν χρειάζεται να είναι συνέχεια παρόντες και να τους βλέπεις συχνά αλλά να τους έχεις εκεί όταν πραγματικά τους έχεις ανάγκη. Στο νέο φιλμ είναι απολαυστικός και ο Χοσέ Γκαρσία στο ρόλο του πλούσιου γείτονα που εποφθαλμιά για το σπίτι για πούλημα του Μαξ ενώ θα γνωρίσει αναπάντεχα και την πρώην σύζυγο του Μαξ, την οποία και θα φλερτάρει τρελά (στο ρόλο η Βαλερί Μποντόν).

Τέλος όπως διαβάσαμε, στη διάρκεια της προώθησης της ταινίας «Μεγάλωσε αν Τολμάς» (2017), ο Γκιγιόμ Κανέ είχε την ιδέα να γυρίσει το 2ο μέρος του «Μικρά Αθώα Ψέματα». «Σκέφτηκα ότι φτάνω σε μια ηλικία που δεν αντιδράω στα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούσα πριν δέκα χρόνια. Μπορεί να έχουμε χάσει κάποιον γονιό, να έχουμε ξαναπαντρευτεί ή να έχουμε αποκτήσει παιδιά», ανέφερε, έτσι αποφάσισε, έχοντας περάσει και εννιά χρόνια, οι χαρακτήρες να επιστρέψουν στη νέα ταινία ίσως πιο ώριμοι αλλά και με προβλήματα και αγωνίες πιο σοβαρές.

Ο Γκιγιόμ Κανέ κινηματογραφεί αυτό το μωσαϊκό χαρακτήρων και καταστάσεων με στοργή και άφθονο χιούμορ, γι’ αυτό ο θεατής άλλοτε γελά αλλά και συγκινείται.

Τη δική τους θέση έχουν φυσικά και οι μουσικές και στη νέα ταινία ακούμε από Boney M & Μπράιαν Φέρι μέχρι Ντόνα Σάμερ, Νίνα Σιμόν και Σίντι Λόπερ («Girls just wanna have fun»).

«Χάρηκα πολύ όταν μου έγινε η πρόταση. Ήταν σα να συναντιούνται παλιοί φίλοι», ανέφερε ο βραβευμένος με Σεζάρ Φρανσουά Κλουζέ (της τεράστιας επιτυχίας «Άθικτοι») ενώ η Μαριόν Κοτιγιάρ εξομολογήθηκε πως «την πρώτη μέρα των γυρισμάτων ήμασταν όλοι μαζεμένοι σε αυτό το σπίτι. Όπως και οι χαρακτήρες μας, έτσι κι εμείς, έχουμε μεγαλώσει και έχουμε εξελιχθεί. Ο Γκιγιόμ ονειρευόταν εδώ και καιρό αυτήν την ταινία και δεν ήξερε αν θα γινόταν ποτέ. Οπότε την πρώτη μέρα, βλέποντας ότι πραγματοποιείται το όνειρό του, ήταν μια έντονη στιγμή, γεμάτη συναισθήματα και ενθουσιασμό».

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Τρέιλερ του "Μικρά Αθώα Ψέματα 2".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture