Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μάχη Σιώρου: "Πιστεύω ότι θ’ αποτυπωθεί στην κάλπη ο αγώνας που έχω ξεκινήσει "

Μάχη Σιώρου: "Πιστεύω ότι θ’ αποτυπ...

Συνέντευξη στο thebest.gr

Για την υποψηφιότητά της στην Αχαΐα με την Ένωση Κεντρώων στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, για τη ΝΔ και τους στόχους της μιλά στο thebest.gr η Μάχη Σιώρου.

 

Περιμένατε ότι θα τα έφερνε η πολιτική ζωή έτσι, ώστε να είσθε σήμερα υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με την Ένωση Κεντρώων;

 Δεν έχει σημασία αυτό που εσύ περιμένεις, αλλά αυτό που έρχεται και συμβαίνει. Έχω εμπιστοσύνη στο Νίκο Νικολόπουλο και ακολουθώ τις επιλογές του, όταν κρίνω ότι έχουν την σημασία τους και την σκοπιμότητά τους. Μου προτάθηκε και είμαι υποψήφια βουλευτής και αποδέχθηκα την πρόταση για να υπηρετήσω τον σκοπό της συνεργασίας της Ένωσης Κεντρώων με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.

-Και ποιος είναι αυτός ο σκοπός;

Ο διπολισμός έκανε μεγάλο κακό στη χώρα. Εξέθρεψε την αυθαιρεσία, την ασυδοσία και την αλαζονία. Για τις ανάγκες της ισορροπίας του πολιτικού συστήματος, τα μικρότερα κόμματα είναι χρήσιμα στον τόπο, γιατί ο ρόλος τους είναι να υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία υπηρετείται καλύτερα όταν υπάρχει πλουραλισμός και πολυφωνία και όταν λειτουργούν σωστά οι κοινοβουλευτικοί μηχανισμοί ελέγχου της εκάστοτε εξουσίας.

-Δεν είναι κρυφή η κομματική σας προέλευση. Πως αισθάνεστε τώρα που ζητάτε ψήφο και σταυρό προτίμησης ενάντια στη ΝΔ;

Μα, δεν έχω απαρνηθεί τις ιδεολογικοπολιτικές καταβολές μου, ούτε έχω διακόψει τις σχέσεις μου με τους ομοϊδεάτες μου, με τους οποίους συμπορεύτηκα στα χρόνια της ΜΑΚΙ, της ΟΝΝΕΔ και αργότερα στους κόλπους της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας.

Φυσικά, ομοιδεάτες μου θεωρώ όλες και όλους εκείνους που έχουμε βαθειά ριζωμένες μέσα μας τις διαχρονικές καταστατικές αρχές της ΝΔ οι οποίες υπηρετούν τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Από αυτή τη ΝΔ, ούτε ο Νίκος Νικολόπουλος, ούτε εγώ έχουμε φύγει.

-Μας λέτε, δηλαδή, ότι η σημερινή ΝΔ είναι ένα «αλλοιωμένο» πολιτικό προϊόν;

Λέω πως πιστεύω στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, που πλειοψηφικά κυριαρχεί σαν τάση μέσα στη ΝΔ. Απλώς, εμείς βρισκόμαστε έξω από το μαντρί γιατί δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με νεοφιλελεύθερους, καιροσκόπους και αριβίστες.

-Έχουν δόση πικρίας τα λεγόμενά σας;

Όχι βέβαια! Δεν είναι οι κάρτες μέλους, οι ταμπέλες και οι κονκάρδες εκείνες οι οποίες προσδιορίζουν την ψυχική σχέση σου με την ιδεολογία σου. Ούτε εγώ, ούτε ο Νίκος έχουμε συνειδησιακό πρόβλημα. Άλλοι είναι εκείνοι που είδαν φως και μπήκαν στη ΝΔ και δεν είχε τη διάθεση ο… «πορτιέρης» να τους απαγορεύσει την είσοδο.

-Θα πετύχει τον στόχο του 3% η Ένωση Κεντρώων; Στις ευρωεκλογές έλαβε το μισό ποσοστό…

Κοιτάξτε, είναι δύσκολος, αλλά εφικτός ο στόχος. Μετά τις Ευρωεκλογές, ο κ. Λεβέντης έκανε κάποιες ενδεδειγμένες κινήσεις και ήδη συνεργάζονται μαζί του ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Κώστας Κατσίκης, ο Γιάννης Δημαράς και εκπρόσωποι πατριωτικών κομμάτων που είχαν λάβει μέρος ξεχωριστά στις Ευρωεκλογές. Ήδη μια τελευταία δημοσκόπηση δίνει στην Ένωση Κεντρώων 2,5% κι αυτό είναι ένα δείγμα ότι οι συνεργασίες έχουν πιάσει τόπο.

Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, ο ΛΑΟΣ, το Ποτάμι, η Οικολογία- Πράσινοι και άλλα, δεν θα μετάσχουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Ανέρχεται, δηλαδή, σε εκατοντάδες χιλιάδες η «ορφανή» ψήφος και είμαστε άμεσοι διεκδικητές.

-Από την Μάχη τι να περιμένουμε ότι θα βγάλει η κάλπη;

Πιστεύω ότι θ’ αποτυπωθεί ο αγώνας που έχω ξεκινήσει εδώ και μέρες, ο οποίος εντείνεται καθημερινά. Είναι ένας αγώνας που γίνεται με σεμνότητα, αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

-Έχεις την κρυφή ελπίδα ότι είναι δυνατόν να εκλεγείς βουλευτής, αν η Ένωση Κεντρώων «πιάσει» το 3%;

Υπάρχουν πραγματικά αξιόλογοι συνυποψήφιοι στον συνδυασμό μας κι ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει την τελική κατάταξή μας. Το μείζον, σίγουρα, είναι να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος του 3% και πλέον και από κει και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει.

Το κρίσιμο της υπόθεσης είναι ασφαλώς να εκλεγούν βουλευτές που να γνωρίζουν τα προβλήματα της Αχαΐας και να έχουν το πείσμα και την πίστη ότι είναι ταγμένοι να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ. Φαντάζεσθε 4-5 έδρες της Αχαΐας να καλυφθούν από τους Αρχηγούς κομμάτων, που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα και στο νομό μας; Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι ποτέ δεν νοιάσθηκαν ουσιαστικά για την Αχαΐα. Κι ύστερα, τίθεται ένα ακόμη ζήτημα, που αφορά την ποιότητα και τις ικανότητες του πολιτικού προσωπικού του νομού. Στερείται η Αχαΐα ικανών και άξιων Νικολόπουλων!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις