Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στο γραφικό Μάνεσι Καλαβρύτων

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη γιορτή του Αγίου Πνεύμ...

Στην ιερά μονή Αγίου Γεωργίου όπου συνέρρευσαν πολλοί πιστοί

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της πίστεως μας, είναι η Πεντηκοστή και η Εκκλησία μας τιμά & εορτάζει ξεχωριστά τη μέρα αυτή καθώς θεωρείται πως με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος με την μορφή πύρινων γλωσσών, η Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία ιδρύθηκε και θεμελιώθηκε.

Η Πεντηκοστή είναι μεγάλο γεγονός και στο γραφικό Μάνεσι Καλαβρύτων αντίκρυ στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Ερύμανθου, η εορτή του Αγίου Πνεύματος τιμήθηκε με λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου. Με τον καιρό  θαυμάσιο και τη φύση  στολισμένη με πολύχρωμα λουλούδια, πλήθος πιστών συνέρευσαν  με ευλάβεια να ακούσουν τις ψαλμωδίες, να προσκυνήσουν και να ανάψουν κεράκι. Ακούστηκε το:

"Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας• φιλάνθρωπε, δόξα σοι ".

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε αρτοκλασία προσφορά της οικογένειας του Νικολάου Γ. Τζελέπη.  Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με κλήρο δύο αμνοεριφίων προσφορά του Ιωάννη Γ. Τζελέπη και του Φώτη Κυριαζή. Τυχεροί ο Γεώργιος Τεντζεράς από Τρεχλίστρα και ο Κώστας Μενύχτας από το Φλάμπουρα.

Το Άγιο Πνεύμα ας φωτίζει το δρόμο και  τις καρδιές όλων μας, ώστε όλοι μαζί με ομόνοια να αγωνισθούμε για το καλό του τόπου μας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις