Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Συνεχίζονται οι διπλωματικές παραστάσεις της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ με "Προμηθέα Δεσμώτη"

Πάτρα: Συνεχίζονται οι διπλωματικές παρα...

Σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στο ανοιχτό θέατρο της Κρήνης στις 21, 22 και 23/6 με ελεύθερη είσοδο

Με επιτυχία και παρουσία πολλών θεατρόφιλων και μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ξεκίνησαν οι φετινές διπλωματικές των τελειόφοιτων σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του θεάτρου. Στόχος είναι όχι μόνο να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στη Σχολή δραματικής τέχνης αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να έρθει σε επαφή με διαφορετικούς δραματουργούς, θεατρικά είδη, αισθητικές και μεθόδους θεατρικής πρακτικής. Ήδη παρουσιάστηκε η «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του νεοελληνικού θεάτρου, μια ιστορία που πραγματεύεται το σκοτάδι και το φως της ανθρώπινης φύσης. Η διδασκαλία της παράστασης ήταν του διακεκριμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη, καθώς και καθηγητή της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ, Δημήτρη Ήμελλου.

Επίσης ακολούθησε το περασμένο σαββατοκύριακο στον εκπαιδευτικό χώρο Μπάρρυ, η ιδιαίτερη παράσταση χορού με τίτλο Silence – Σιωπή που πραγματεύεται τη ματαιόπονη προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει το σκοτάδι. Η χορογραφία ήταν του Έντγκεν Λάμε, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα.

Σειρά τώρα έχει ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, μια παράσταση που το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρήνης με την υπέροχη θέα σε όλη την Πάτρα. Η παράσταση έχει θέμα την αντίσταση σε κάθε αυθαίρετη εξουσία και η διδασκαλία είναι του Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις, διευθυντή της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ, που τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει αξιόλογες παραστάσεις Αρχαίου Δράματος στην Επίδαυρο και σε ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.

Έχουν προγραμματιστεί 3 παραστάσεις του «Προμηθέα Δεσμώτη» την Παρασκευή 21/6, το Σάββατο 22/6 και την Κυριακή 23/6 στις 21.30 στο ανοιχτό θέατρο της Κρήνης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

*Ο κύκλος των φετινών διπλωματικών παραστάσεων θ’ ολοκληρωθεί με τα «Κομμάτια Έρωτα» απ’ τον Σαίξπηρ σε διδασκαλία του ευρηματικού ηθοποιού και δασκάλου Νίκου Γιαλελή.  Κομμάτια από διαφορετικές κωμωδίες και τραγωδίες του Άγγλου βάρδου ενώνονται στη σκηνή με κοινό κλειδί τον Έρωτα.

Η παράσταση «Κομμάτια Έρωτα» προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 & Καρόλου) το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 17:00 & 21:00 και την Κυριακή 30 Ιουνίου επίσης στις 17:00 & 20:00.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη κατόπιν τηλεφωνικής κρατήσεως (2610 623730). Μετά το τέλος των παραστάσεων θ’ ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές και τους ηθοποιούς για όσους θεατές το επιθυμούν.

*Θερμές ευχαριστίες στον φωτογράφο Λεονάρδο Ρούβαλη για την επαγγελματική του στήριξη στη δημιουργία αφίσας των διπλωματικών παραστάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες – Κρατήσεις στο 2610 623730 (12:00-15:00).

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν το Σάββατο οι διπλωματικές παραστάσεις της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture