Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ισ. Φωτήλας: Η κατάσταση στη Δικαιοσύνη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπέρασε τα όρια ασφυξίας

Ισ. Φωτήλας: Η κατάσταση στη Δικαιοσύνη ...

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας αναφέρονται τα εξής: 

"«Οικογενειακή» μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που είχε την Τρίτη ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας με τα μέλη διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, κατά την οποία συζητήθηκαν πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν το νομικό κόσμο της περιοχής, αλλά και την ίδια τη Δικαιοσύνη.

Εκ μέρους των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου τονίστηκε ότι ο κ. Φωτήλας υπήρξε πάντοτε «παρών» στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα του κλάδου, ενώ από την πλευρά του, ο βουλευτής έκανε λόγο για δραματική επιδείνωση της θέσης των δικηγόρων ως επαγγελματιών, όσο και γενικότερα του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα, κατά την τελευταία 4ετία, τονίζοντας την ανάγκη για ένα νέο και δίκαιο φορολογικό σύστημα που δεν «πνίγει» τους επαγγελματίες, αλλά και για την ανάγκη επιτάχυνσης στην απονομή δικαιοσύνης, καθώς χιλιάδες αστικές και ποινικές υποθέσεις αναβάλλονται  καθημερινά, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για το ίδιο το κράτος, αλλά και το «φρενάρισμα» πολύ σημαντικών αναπτυξιακών δράσεων.

«Η Ελλάδα κατέχει αρνητικό ρεκόρ στην ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης και αυτό οφείλεται στο ευρύτερο αντιαναπτυξιακό περιβάλλλον που δόμησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και στην προσπάθειά τους να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη» επεσήμανε ο κ. Φωτήλας, υπογραμμίζοντας πως «συνολικά το σύστημα έχει… ξεπεράσει τα όρια ασφυξίας», καθώς ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι δικαστικοί υπάλληλοι και δικαστές μπορούν να αποδώσουν εντός του συγκεκριμένου πλαισίου, το οποίο τελικά, ταλαιπωρεί τη χώρα και την κοινωνία της.

Ο κ. Φωτήλας πρόσθεσε ακόμα ότι για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά για τον Πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης

«Έχουμε πολλά να κάνουμε. Πρέπει να στηρίξουμε τις δομές που υπάρχουν με ενίσχυση του προσωπικού και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κυρίως όμως πρέπει να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες υιοθετώντας σύγχρονες τεχνολογίες, ώστε να μπορούν οι πολίτες αλλά και οι δικηγόροι να διεκπεραιώνουν πολλές υποθέσεις εκτός των χώρων των δικαστηρίων, ακόμα και από το γραφείο ή το σπίτι τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»

Εξάλλου, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Φωτήλας προχώρησε στην εξής δήλωση: «Με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη και πλαισιωμένο από ικανούς και άξιους αγωνιστές της παράταξης, το ψηφοδέλτιο Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσωπεί την πίστη όλων μας ότι στις 7 Ιουλίου και ο νομός μας θα γίνει γαλάζιος. Έχουμε εμπιστοσύνη στους Αχαιούς και αυτοί πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην παράταξη της ευθύνης και της ενότητας, τη μόνη παράταξη που απευθύνεται στο σύνολο των Ελλήνων και ξεπερνώντας τα διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, μπορεί να αποκαταστήσει την λογική. Το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι “εμείς ή εσείς”. Είναι “όλοι μαζί στο αύριο!”»."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις