Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Iάσονας Φωτήλας επισκέφθηκε τις Πυροσβεστικές υπηρεσίας της Αχαΐας

O Iάσονας Φωτήλας επισκέφθηκε τις Πυροσβ...

Όπως είπε, «να ξαναδώσουμε φτερά στους φύλακες – άγγελους της Πυροσβεστικής!»

Επίσκεψη στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού Αχαΐας πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας.

Ο κ. Φωτήλας είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τη διοίκηση και το προσωπικό για την ετοιμότητα και τα ζητήματα της αντιπυρικής περιόδου, καθώς επίσης και για τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που απασχολούν το Σώμα στην περιοχή, όπως είναι η έλλειψη ενός σύγχρονου κτιρίου στέγασης των υπηρεσιών, οι ελλείψεις σε οχήματα, προσωπικό, κ.ά.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Ιάσονας Φωτήλας, δήλωσε τα εξής:

«Οι πυροσβέστες, χειμώνα – καλοκαίρι είναι οι φύλακες άγγελοι του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος. Όμως, άγγελοι χωρίς… φτερά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά. Εντούτοις, οι πυροσβέστες μας κάνουν πάρα πολλά και για την ακρίβεια, πολλά παραπάνω από τις δυνατότητες που τους παρέχονται. Γι’ αυτό και ευθύνη της επόμενης διακυβέρνησης θα είναι να ξαναδώσουμε… φτερά στους πυροσβέστες.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ριζική αναδιοργάνωση των μηχανισμών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στην Ελλάδα, αποτελεί προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, γιατί συνδέεται με την ποιότητα ζωής, ακόμα και με την ίδια τη βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης, προβλέπεται σαφής ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, πάταξη της γραφειοκρατίας που καθυστερεί για χρόνια διαγωνισμούς για προμήθειες οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, νέο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης, καθώς και ένα νέο και πιο ξεκάθαρο τοπίο για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες κάθε κρίκου στην μεγάλη αλυσίδα της πολιτικής προστασίας.

Εύχομαι στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος καλό και ήσυχο καλοκαίρι. Επειδή όμως οι ευχές… ενίοτε δεν επαληθεύονται, είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την αντιπυρική περίοδο, οι πυροσβέστες μας θα υπερβάλλουν εαυτούς. Είμαστε δίπλα τους. Και θα είμαστε ακόμα περισσότερο δίπλα τους σε λίγο καιρό, όταν με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων θα δημιουργηθεί η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις