Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Δεν τα πολυκατάφερε στην Αμερική το "X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας" - Παίζεται & Πάτρα

Δεν τα πολυκατάφερε στην Αμερική το &quo...

Είναι ένα καλογυρισμένο φιλμ στηριγμένο πάνω στη φρέσκια παρουσία της Σόφι Τέρνερ του "Game of Thrones" αλλά κάπως άνευρο και ρηχό σε δράση

Στη 2η θέση του Αμερικάνικου box office βρέθηκε τελικά το πολυαναμενόμενο «Χ-Men: Dark Phoenix – Ο Μαύρος Φοίνικας» του Σάιμον Κίνμπεργκ με περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις το τριήμερο 7-9 Ιουνίου 2019 πίσω από το παιδικό animation φιλμ «The Secret Life of Pets 2» που έπιασε κορυφή με περισσότερα από 47 εκατομμύρια.

Το «Χ-Men: Dark Phoenix – Ο Μαύρος Φοίνικας» διαφημίστηκε ως το μεγάλο φινάλε του κινηματογραφικού franchise των X-Men, το οποίο όπως όλοι θυμόμαστε ξεκίνησε το 2000 από τον Μπράιαν Σίνγκερ (η 1η ταινία είχε πλησιάσει σε εισπράξεις τα 300 εκατ. δολάρια). Με αγαπημένους ήρωες όπως ο Γούλβεριν, το X-Men με τους μεταλλαγμένους ήρωες εξελίχθηκε σε μία πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική σειρά φτάνοντας στο «X-Men: Apocalypse» επίσης του Μπράιαν Σίνγκερ το 2016 που μπόρεσε να αγγίξει τα 544 εκατ. δολάρια σε διεθνείς εισπράξεις, κάτι που δύσκολα θα πετύχει το νέο φιλμ που ήδη όπως γράφτηκε, είναι η ταινία με τις χειρότερες κριτικές απ’ όλες του συγκεκριμένου franchise. Για την ακρίβεια στο rotten tomatoes το φιλμ δεν ξεπερνάει μέχρι στιγμής το πολυ χαμηλό ποσοστό 25%. Η αλήθεια επίσης είναι ότι λείπουν και εμβληματικοί ηθοποιοί της "σειράς" όπως ο Χιου Τζάκμαν, η Χάλε Μπέρι ή ο Πάτρικ Στιούαρτ & ο Σερ Ίαν Μακ Κέλεν (ο παλιός Magneto).

Κεντρικό πρόσωπο στην νέα ταινία που δεν είναι τόσο κακή όσο λέγεται αλλά απ’ την άλλη δεν χαίρει μεγάλης πρωτοτυπίας με όλα σαν να έχουν ξαναειπωθεί, είναι η Τζιν Γκρέι με τις τηλεπαθητικές ικανότητες, την οποία υποδύεται η 23χρονη Σόφι Τέρνερ του «Game of Thrones» στoν πρώτο μεγάλο πρωταγωνιστικό της ρόλο.

Η Τζιν Γκρέι λοιπόν όπως βλέπουμε στην αρχή της ταινίας εκτίθεται στη διάρκεια μίας αποστολής διάσωσης μίας ομάδας αστροναυτών στο διάστημα, σε μία παράξενη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια του ηλιακού μας συστήματος που θα την μεταβάλλει σε μία αμφίσημη προσωπικότητα & σε συνδυασμό με την παρουσία μία ομάδας εξωγήινων πλασμάτων με επικεφαλής την μορφή της Τζέσικα Τσαστέιν θα απειλήσουν τον πλανήτη και θ’ αναγκάσουν τους X-Men ιδιαίτερα μετά το θάνατο ενός πολύ αγαπημένου και στενού μέλους τους (δεν λέμε εννοείται περισσότερα) να συμμαχήσουν και αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο. Μάλιστα η εύθραυστη αυτή συμμαχία θα φέρει κοντά και τον Magneto (Mάικλ Φασμπέντερ) με τον Professor X (Τζέιμς Μακ Αβόι). Η τελική σκηνή καταδίωξης και μάχης στο στρατιωτικό τρένο είναι καλογυρισμένη και αξίζει την αναμονή και ήταν επιλογή του σκηνοθέτη Σάιμον Κίνμπεργκ, ο οποίος προτίμησε να προσγειώσει τη δράση περισσότερο στη Γη παρά στο διάστημα. Επίσης όπως διαβάσαμε στο Entertainment Weekly προσπάθησε να βάλει στο σενάριο και μερικά στοιχεία της ψυχολογίας της ηρωίδας και των οικογενειακών της προβλημάτων ωστόσο η μίξη αυτή του οικογενειακού δράματος με το υπερηρωικό φιλμ θα λέγαμε πως δεν απέβη εν τέλει επιτυχημένη.

Το καστ αναμενόμενα είναι καλό στην ταινία (παίζει και η Τζένιφερ Λόρενς την Mystique, ο Νίκολας Χουλτ τον Βeast και ο νεαρός Τάι Σέρινταν τον Σκοτ που αγαπά την Τζιν), η ταινία δεν διαρκεί πολύ ώστε να κουράσει (είναι 113 λεπτά) ενώ δεν διαθέτει και bonus σκηνή στο τέλος διότι όπως δικαιολογήθηκε ο Κίνμπεργκ το μυαλό του ήταν επικεντρωμένο στην ταινία αυτή και δεν σκέφθηκε καθόλου μία άλλη νέα πιθανή συνέχεια. Βέβαια τώρα με την μέτρια σχετικά πορεία στο ξεκίνημα του, στα ταμεία (στον υπόλοιπο κόσμο βέβαια ήδη οι εισπράξεις έφτασαν τα 105 εκατ. δολάρια) θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Disney στην οποία πια ανήκει κατόπιν συγχώνευσης η 20th Century Fox, θα θελήσει να προχωρήσει και να ανανεώσει το κινηματογραφικό σύμπαν των XMen της Μάρβελ κόμικς.

Nα μην παραλείψουμε τέλος την πολύ ωραία και με επικά στοιχεία μουσική του Χανς Ζίμερ για τον «Μαύρο Φοίνικα».     

H ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα από την Πέμπτη 6/6/2019 στα Odeon Veso Mare.

*Στην χώρα μας το «X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας» όπως αναφέρει το flix.gr, έκανε το χειρότερο άνοιγμα στη σινε-μυθολογία των μεταλλαγμένων υπερηρώων. Έκοψε το 4ήμερο της πρεμιέρας (6-9 Ιουνίου 2019) 20.044 εισιτήρια σε 142 οθόνες πανελλαδικά, λιγότερο δηλαδή από τα μισά απ’ όσα είχε κόψει (42.310 εισιτήρια ) σε 151 οθόνες στις 19 με 22 Μαΐου 2016 το προηγούμενο κεφάλαιο του σινέ-franchise, «Απόκαλιψ».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Τρέιλερ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture