Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έρχεται στο Αρχαίο Ωδείο και μιλάει στο thebest για όλα και για το διαμάντι της Πάτρας

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έρχεται στο Αρχαίο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Έρχεται την Τρίτη 11 Ιουνίου

Με πάθος, δύναμη, με πολλή ευαισθησία και συγκίνηση

Στην Πάτρα επιστρέφει το βράδυ της Τρίτης η Άλκηστις Πρωτοψάλτη που θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, την Τρίτη 11 Ιουνίου. 

Η ίδια παρουσιάζει το πιο έξωστρεφές πρόγραμμα των τελευταίων ετών με πάθος, δύναμη, με πολλή ευαισθησία και συγκίνηση!

Ύστερα από έναν δυνατό καλλιτεχνικό χειμώνα στη μουσική σκηνή του Gazarte στην Αθήνα έρχεται στην πόλη στο πλαίσιο μίας μεγάλης περιοδείας, με φόρα! Λίγο πριν ανέβει στην σκηνή του «αρχαίου στολιδιού της Πάτρας» όπως το αναφέρει η ίδια, μίλησε στο thebest.gr για τη συνάντηση της με τον Σταύρο Ξαρχάκο, το φετινό μουσικό της καλοκαίρι, τα social media, τη σχέση της με τον χρόνο αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις. 

Η συνάντηση με τον Σταύρο Ξαρχάκο ήταν μια μουσική πορεία προς το όνειρο

Στην Πάτρα βρεθήκατε για συναυλία πριν ένα χρόνο περίπου …Πώς ήταν για εσάς αυτός ο χρόνος που πέρασε; Ποιες ήταν οι «δυνατές» στιγμές του;

Πολλές και όμορφες στιγμές...Να ξεκινήσω με την ολοκλήρωση της συνεργασίας μου με τον μοναδικό Σταύρο Ξαρχάκο και το απόσταγμα αυτής της διετίας, ένα cd LIVE απο τις δύο συναυλίες του Ηρωδείου που θα κυκλοφορήσει σε λίγο με τίτλο «Η Συνάντηση».

Τον Οκτώβριο του ’18 – αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής περιοδείας με τον Σταύρο Ξαρχάκο, μια ανατρεπτική παράσταση στο Ηρώδειο, μια ξεχωριστή συναυλία για το «Ιδρυμα Ελπίδα»! Ενα ρεσιτάλ με 22 μουσικούς με πολύ ξεχωριστό ρεπερτόριο από τραγούδια σε οκτώ ξένες γλώσσες, χωρίς να λείψουν τα καλυτερα απο τη μουσική μου διαδρομή...  Ακολούθησε μία συγκλονιστική συναυλία στην εκκλησία Union Chapel του Λονδίνου, και μία ακόμα στις Βρυξέλλες τα έσοδα της οποίας τα δώσαμε κυρίως γιά πετρέλαιο στα σχολεία της Βορείου Ελλάδας αλλά και για κάποιες ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων στο Μάτι.

Τον χειμώνα τον περάσαμε «Σε απευθείας σύνδεση» στο Gazarte, έναν μοναδικό χώρο στην Αθήνα! Τώρα είμαστε έτοιμοι να κανουμε τον γύρο της γης!! Ξεκινήσαμε από το Καστελλόριζο και συνεχίζουμε! Αφού κάνουμε τον γύρο της Ελλάδας, θα ταξιδέψουμε στην Τουρκία- στο Εσκισεχίρ, στο Ισραήλ, στην Ευρώπη (Αμστερνταμ, Λουξεμβούργο, Ντύσελντορφ) αλλά και στην Αμερική (Βοστώνη και Νέα Υόρκη)  μέσα στους επόμενους πεντε μήνες !

 Τι «γέννησε» αυτή η συνάντηση με τον Σταύρο Ξαρχάκο;

Αυτή «Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» γεννήθηκε μέσα στο Καλλιμάρμαρο μετα απο μια μεγαλειώδη συναυλία του «Όλοι μαζί μπορούμε». Ηταν ένα ταξίδι στο χρόνο με τραγούδια που έφερε ο Σταύρος στο σήμερα. Τραγούδια που είχα μεγαλώσει με το άκουσμά τους. Μοσχολιού, Μπιθικώτσης, Ξυλούρης, Δημητράτος. Ίσως και απο τα πιο δύσκολα προγράμματα σε επιλογή τραγουδιών ...τι να βάλεις και τι να αφήσεις απ έξω απο όλα αυτα τα διαμάντια του Ξαρχάκου;

Ήταν μια μουσική πορεία προς το όνειρο. Ευτυχισμένη που το έζησα.

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο θα βρεθείτε σε «απευθείας σύνδεση» με το κοινό σας…Ποιες είναι οι αναμνήσεις από τον χώρο;

Ο συγκεκριμένος χώρος με εμπνέει γιατί έχει μια απίστευτη αύρα και επίσης είναι τόσο μαγικό να βρίσκεσαι τόσο κοντά με το κοινό! Γίνεσαι πραγματικά μία αγκαλιά! Είναι ένα άρχαίο στολίδι, ένα διαμάντι στην Πάτρα.  

Ποια είναι για εσάς η πιο όμορφη στιγμή του προγράμματος που παρουσιάζετε φέτος;

Αυτό καλύτερα να ρωτήσετε το κοινό γιατι εγώ αγαπώ και την πρώτη νότα και την τελευταία που θα ακουστεί... Είναι το πιο εξωστρεφές πρόγραμμα των τελευταίων ετών που έχω καταθέσει... με πάθος, δύναμη, με πολλή ευαισθησία και  συγκίνηση.

Δεν άφησα κάτι για το οποίο μπορεί τώρα να μετανιώνω.Ίσως θα έπρεπε να αφήνω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο για διακοπές

Ποιές συνεργασίες σας με συνθέτες ξεχωρίζετε;

Όλες έπαιξαν τον ρόλο τους στην 44χρονη πορεία μου, ευγνώμων για πάντα.

Από τη νέα γενιά τραγουδιστών και συνθετών, ποια είναι τα πρόσωπα που παρακολουθείτε και ξεχωρίζετε; 

Τον Γιάννη Χαρούλη, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, τον Γιάννη Μαθέ, την Νατάσσα Μποφίλιου, τον Στάθη Δρογώση, την Κατερινα Πολέμη, τον Γιώργο Περρή, τον Γιώργο Καραδήμο, τον Θέμη Καραμουρατιδη, τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, τον στιχουργό Μανο Σαγκρή, την stand up comedian Κατερίνα Βρανά, τον Μανώλη Φάμελο... Υπάρχει έμψυχο και ωραίο υλικό νέων καλλιτεχνων...

Φέτος, κάνετε μία μεγάλη περιοδεία… Τι χαίρεστε περισσότερο σε αυτή τη διαδικασία; Και τι μπορεί να σας δυσκολεύει;  

Χαίρομαι για την επικοινωνία, χαίρομαι για τις μουσικές συναντήσεις σε πόλεις αγαπημένες και μας δυσκολεύει ο απρόβλεπτος καιρός ...έχουμε γίνει τροπική χώρα.

Πίσω από το όνομα Πρωτοψάλτη σίγουρα υπάρχουν ώρες προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς… Υπήρξαν πράγματα που αφήσατε πίσω εξαιτίας της καριέρας σας; 

Οχι, δεν άφησα κάτι για το οποίο μπορεί τώρα να μετανιώνω... Ισως θα έπρεπε να αφήνω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο γιά διακοπές.

Με το κοινό σας έχετε αναπτύξει μία δυνατή σχέση… Κατά τη γνώμη σας, ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο σας ακολουθεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια; 

Καλύτερα να ρωτήσετε τον κόσμο ...Νομίζω η πεντακάθαρη σχέση μου μαζί του, η αγάπη μου για τη μουσική, οι διαφορετικές προτάσεις /παραστάσεις που ανανεώνουν το συναίσθημα και το ενδιαφέρον, ο σεβασμός προς την τέχνη μου και το κοινό που βρίσκεται δίπλα μου. Ο φακός της ζωής μου παραμένει καθαρός και απόλυτα προσηλωμένος στα όνειρα και τον στόχο μου όλα αυτά τα χρόνια.

Έχω μια μεγάλη αδυναμία στο instagram! Είναι συγκλονιστική η τεχνολογία αλλά θέλει τεράστια προσοχή και υγιή αντιμετώπιση

Τα τελευταία χρόνια μοιράζεστε αρκετές φωτογραφίες και όμορφες στιγμές από τη ζωή σας μέσω instagram… Σας «γοητεύουν» τα social media; 

Μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ και όχι να με χρησιμοποιούν. Εχω μια μεγάλη αδυναμία στο instagram. Είναι συγκλονιστική η τεχνολογία αλλα θέλει τεράστια προσοχή και υγιή αντιμετώπιση.

Τι σκέφτεστε όταν κοιτάζετε παλιές φωτογραφίες φωτογραφίες δικές σας ή και με αγαπημένα σας πρόσωπα;

Οι φωτογραφίες κρατούν τις στιγμές. Ειναι εξαιρετικό το συναίσθημα αλλά και πάρα πολλές φορές μελαγχολικό, ειδικά αν έχουν «φύγει» καποιοι άνθρωποι...Μου αρέσει να κάνω άλμπουμ απο τα ταξίδια γιατί θέλω να τα ξεφυλίζω.Το να τα κρατάς σε έναν σκληρο δίσκο δεν έχει νόημα. Επίσης έχω πετάξει εκατονταδες φωτογραφίες, έχω σβησει ο,τιδήποτε δεν μου λέει πια κάτι...δεν κολλάω στο παρελθον.  

Σας τρομάζει καθόλου ο χρόνος που περνάει; Φαίνεται σα να τα έχετε «βρει» μαζί του…

Ο χρόνος είναι ενα παιχνίδι και μου αρέσει να του κλείνω το μάτι...Είναι πανδαμάτωρ και είναι όμορφο να είσαι συμφιλιωμένος με αυτόν. Ας τρέχει, μπορώ να τον προλάβω, να τον ξεπεράσω, να τον σταματήσω, να τον παγώσω, να τον χαϊδέψω, να τον κάνω ο,τι θέλω με την μαγεία της μουσικής, σίγουρα δεν θα του παραδωθώ αμαχητί.

Πρέπει να ξαναβρούμε την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, στο κράτος (;), στον Πολιτισμό και στις επενδύσεις

Η περιοδεία σας συμπίπτει με μία προεκλογική περίοδο…  Ποιά είναι η αίσθηση που έχετε;

Διανύουμε μια τρομαχτική εποχή, αιμοραγούμε καθημερινά στις ακτές με καρχαρίες γύρω -γυρω. Έχουμε ξεπεράσει τα όρια της αντοχής μας. Είμαστε σε ένα μεγα-λαβύρινθο που είναι ανελέητος. Πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση σε όλα κι ας έχουμε απώλειες.

Πρέπει να ξαναβρούμε την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, στο κράτος (;), στον Πολιτισμό και στις επενδύσεις. Να γυρίσουμε την πυξίδα προς την Ελλάδα στους 650.000 νέους μας που έχουν διασκορπιστεί στη γη. Να μάθουμε να ακούμε και όχι μόνο να μιλάμε, να επενδύσουμε στον τουρισμό που είναι η «βαρειά βιομηχανια» μας, να φτιάξουμε την Ελλαδα εξ αρχής προκειμένου να τη βάλουμε στη θέση που της ανήκει παγκόσμια, σε ένα βάθρο Πολιτισμού, φωτεινό και υγιές.

Τι είναι αυτό που εύχεστε για το φετινό καλοκαίρι;

Θα ήθελα να βγάλω την λέξη «αδύνατον» από το μυαλό όλων. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Σκεφθείτε ότι απ' όλα τα ζωντανά, μόνο ο άνθρωπος μπορει να κοιτάξει τον ουρανό.

Τι θα ακούσουμε στην Πάτρα 

H Άλκηστις πρωτοψάλτη μαζί με πέντε ταλαντούχους σολίστες μουσικούς, θα μοιραστεί μαζί μας μία από τις πιο επιτυχημένες φετινές παραστάσεις!

 Πρόκειται για ένα πρόγραμμα – αποκάλυψη,  στο οποίο η ροκ διάθεση, η  ανεξάντλητη ενέργεια και ο πηγαίος αυθορμητισμός της ορμητικής και αεικίνητης Άλκηστης Πρωτοψάλτη εναλλάσσονται με εξαιρετικές ακουστικές στιγμές, που γαληνεύουν τη ψυχή μας, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

«Σε απευθείας σύνδεση», ένα κρεσέντο χαράς, με ιδιαίτερες εκπλήξεις όπου απολαμβάνουμε τη μοναδική Άλκηστη Πρωτοψάλτη να ερμηνεύει τα ωραιότερα τραγούδια της, που αποτελούν σταθερή αξία στο χρόνο, αλλά και το νέο της υλικό, επιβεβαιώνοντας πως η αγάπη μας μαζί της θα κρατήσει αιώνια!

 Συμμετέχει ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιάννης Μαθές και οι μουσικοί:

Θωμάς Κοντογεώργης: Πιάνο /Ενορχηστρώσεις

Πέτρος Βαρθακούρης: Mπάσο

Παντελής Ντζιάλας: Κιθάρα

Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος: Τρομπόνι

Κώστας Μυλωνάς: Κρουστά

 Ώρα προσέλευσης στο live: 20:00

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 17 ευρώ

Σημεία Προπώλησης εισιτηρίων:

• Τηλεφωνικά στο 11876 και ηλεκτρονικά στο www.viva.gr

• Βιβλιοπωλείο Discover (Bούρβαχη 3-5,

Πεζόδρομος μεταξύ Κορίνθου & Μαιζώνος)

• Γωνιά του βιβλίου - Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου

(Αγίου Νικολάου 32)

• Seven Spots

• Reload Stores

• Καταστήματα WIND

Παραγωγή - gazarte

Oργάνωση Περιοδείας

Tώνια Δραγούνη.

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture