Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Ναύπλιο την Κυριακή το πρωί η χορωδία Παντανάσσης

Στο Ναύπλιο την Κυριακή το πρωί η χορωδί...

Θα ψάλλει στην ιερά ακολουθία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου

Στην πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους, το πανέμορφο και γραφικό Ναύπλιο θα ταξιδέψουν το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου 2019 τα μέλη της τετράφωνης, ανδρικής χορωδίας του ιερού ναού Παντανάσσης Πατρών «Γεώργιος Ν. Τριάντης» μαζί με το μαέστρο του σχήματος, Θεόδωρο Χαλκιόπουλο μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η ιστορική χορωδία του ναού Παντανάσσης που η φήμη της έχει εξαπλωθεί στο πανελλήνιο, θα συμμετάσχει στην Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Aγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο που είναι ένας από τους σημαντικότερους και παλαιότερους ναούς της πόλης, όπου έλαβαν χώρα σπουδαία γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.

Όπως διαβάσαμε, ο ναός θεωρείται ότι χτίστηκε περί τις αρχές του 16ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της Πρώτης Eνετοκρατίας της πόλης, ενώ μετά την κατάληψη του Nαυπλίου από τους Tούρκους το 1540, ο ναός μετατράπηκε σε τζαμί. Στον ιερό ναό του Aγίου Γεωργίου τελέστηκαν οι κηδείες σπουδαίων μορφών της Eλληνικής Eπανάστασης, όπως του Παλαιών Πατρών Γερμανού και του Δημήτριου Yψηλάντη που ενταφιάστηκε μάλιστα στο νάρθηκα του ναού.

Eπίσης στο ναό αυτό τελέστηκε με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και η κηδεία του δολοφονηθέντος Kυβερνήτη της Eλλάδος Iωάννη Kαποδίστρια το 1831. Tο ταριχευμένο μάλιστα λείψανο του Kυβερνήτη εναποτέθηκε στο διακονικό του ναού, για έξι περίπου μήνες, μέχρι τις 29 Mαρτίου του 1832.

Μητροπολίτης Αργολίδος είναι ο κ.κ. Νεκτάριος που χειροτονήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ενώ η λαμπρά ενθρόνιση του στην πόλη του Ναυπλίου έγινε στις 24 Νοεμβρίου 2013, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Τα μέλη της χορωδίας της Παντάνασσας μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας θα περιηγηθούν στην πόλη του Ναυπλίου ενώ αναμένεται να επισκεφθούν και μοναστήρια της περιοχής όπως την ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις