Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκπαιδευτική εκδήλωση με αναφορά στον Γεώργιο Γλαράκη

Πάτρα: Εκπαιδευτική εκδήλωση με αναφορά ...

Την Παρασκευή 7/6 στις 19.00 στην Αγορά Αργύρη

Tην Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στις 19.00 το απόγευμα στη  Αγορά Αργύρη, στην Αγίου Ανδρέου και Ζαίμη στην Πάτρα, θα γίνει εκδήλωση - παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων  Αγωγής Υγείας με την επίβλεψη του Τμήματος Αγωγής Υγείας  Δ/νσης Π.Ε. Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

1. Παρουσίαση  από μαθητές ΣΤ΄1 τάξης «Στιγμές από την ιστορία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, Γεώργιος Γλαράκης- ένα ταξίδι στο χρόνο 1933-2019» με συνεντεύξεις παλιών μαθητών και προσκεκλημένο ομιλητή τον συμπολίτη ποιητή Διονύση Καρατζά.

2. Παρουσίαση από μαθητές Ε΄ τάξης «Μαθητικές στιγμές από τη σημερινή καθημερινή σχολική ζωή μέσα από  φωτογραφίες μαθητών».

3. Ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας των 2 παραπάνω θεματικών ενοτήτων.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Να θυμίσουμε ότι ο Γεώργιος Γλαράκης (1789-1855) ήταν Έλληνας λόγιος, ιατρός, φιλόσοφος και πολιτικός, εκλεγμένος πληρεξούσιος σε τρεις εθνοσυνελεύσεις, αρκετές φορές υπουργός και κρατικός λειτουργός σε πολλές θέσεις του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Όπως διαβάσαμε στην Wikipedia, ο Γλαράκης πήρε μέρος στην Ελληνική Επανάσταση και το 1822 στάλθηκε στην πρώτη γενική κυβερνητική έδρα στην Κόρινθο για να εξασφαλίσει βοήθεια για τη Χίο, δεν μπόρεσε όμως να επιστρέψει στο νησί καθώς μεσολάβησε η σφαγή.

Στη συνέλευση του Άστρους ήταν υπεύθυνος για την σύνταξη του καταστατικού χάρτη μαζί με τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και τον Στέφανο Κανέλλο. Στη συνέχεια ανέλαβε γενικός γραμματέας του Υπουργείου εσωτερικών και επί Ανδρέα Ζαΐμη γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Με την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια διορίστηκε Υπουργός εξωτερικών και ναυτικών και το 1832 έγινε νομάρχης Αχαΐας.

Για τις εθνικές υπηρεσίες του κατατάχθηκε στην Α' τάξη των Πολιτικών Αγωνιστών και τιμήθηκε με το Αργυρούν Αριστείον του Αγώνος και τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος. Στην Πάτρα προς τιμή του το κτιριακό συγκρότημα του 9ου Δημοτικού σχολείου στα Ταμπάχανα, φέρει το όνομα του. Το κτίριο κατασκευάστηκε σε έκταση που ανήκε στην οικογένεια Γλαράκη (κτήμα Γλαράκη) και παραχωρήθηκε για αυτό τον σκοπό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις