Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νομοτεχνική βελτίωση για να μην θεωρείται στο νέο ποινικό κώδικα πλημμέλημα ο βιασμός

Νομοτεχνική βελτίωση για να μην θεωρείτα...

Τι είπε ο υπουργούς Δικαιοσύνης

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το πως θα αντιμετωπίζεται ο βιασμός στο Νέο Ποινικό Κώδικα , έρχεται νομοτεχνική βελτίωση. Ο κ. Καλογήρου μιλώντας στην Βουλή είπε ότι δεν ισχύουν τα όσα λέγονται ότι το έγκλημα του βιασμού γίνεται πλημμέλημα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες.

Χαρακτηριστικά από το βήμα της Ολομέλειας ανέφερε ότι «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. Διατηρείται κακούργημα για τις περισσότερες περιπτώσεις. Το γεγονός ότι στην παράγραφο 5 προβλέφθηκε ποινή φυλάκισης 3 έως 5 έτη φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη. Επειδή όμως δεν μπορεί αυτό το Υπουργείο και αυτή η κυβέρνηση που έχουν νομοθετήσει τόσα πολλά για τα δικαιώματα να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται βιαστές, σε συνεννόηση με τα μέλη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, θα κάνουμε μία νομοτεχνική βελτίωση και θα διαγραφεί η παράγραφος 5 προκειμ

Νωρίτερα σε υψηλούς τόνους με δηλώσεις του από την συνεδρίαση της Ολομέλειας αποχώρησαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΧΑ, ενώ η ΝΔ απέχει εξ αρχής από τη συνεδρίαση μη νομιμοποιώντας την δυνατότητα νομοθέτησης της κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηριστικά στην έναρξη της συνεδρίασης δήλωσε πως το κόμμα του αποχωρεί λέγοντας πως η νομοθέτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος «προσβάλει το λαό» και χαρακτήρισε την κυβέρνηση «πραξικοπηματία» προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντα δέχθηκε αυτή η φράση να διαγραφή από τα 

Ο κ. Λοβέρδος, δικαιολόγησε τις ακραίες εκφράσεις του λέγοντας πως «ναι, είναι λόγια αιχμηρά αλλά σας αξίζουν… « γι’ αυτό σας καταγγέλλουμε καταδικάζουμε κι αποχωρούμε…»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης δήλωσε πως «κάτω από αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ οδηγείται στην απόφαση να αποχωρήσει, δεν θα συμπράξουμε σε τέτοιες σκοπιμότητες…».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου από την δική του πλευρά είπε μιλώντας για την αποχή της ΝΔ και τις αποχωρήσεις του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της ΧΑ ότι «δεν  με εκπλήσσει η συμπεριφορά απέναντι στη έντιμη πράξη του Πρωθυπουργού  να προαναγγείλει  μια πολιτική δέσμευση για εκλογές τόσο ΝΔ όσο και ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν να επινοήσουν δήθεν συνταγματικό επιχείρημα απονομιμοποίησης τόσο της κυβέρνησης όσο και της Βουλής που δεν έχει διαλυθεί». Αναφορικά με την Κύρωση των Κωδίκων την χαρακτήρισε «μεταρρύθμιση που δεν τόλμησε κανείς για λόγους πολιτικής ενοχής να κάνει. Εμείς θα νομοθετούμε στην Βουλή και αφήνουμε τα πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης να  τοποθετούνται εκτός Βουλής».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις