Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινή 107 ετών εν ζωή εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους!

Πατρινή 107 ετών εν ζωή εγγεγραμμένη στο...

Η γυναίκα αυτή εμφανίζεται να είναι γεννημένη το 1912, πριν από 107 ολόκληρα χρόνια και προφανώς είναι ακόμα εν ζωή

Στα αξιοπερίεργα των εκλογών που κύλησαν (Ευρωεκλογές & αυτοδιοικητικές) ήταν και το ότι σε ορισμένους εκλογικούς καταλόγους υπήρχαν και πολίτες υπεραιωνόβιοι!

Στην Πάτρα σε εκλογικό τμήμα στο σχολικό συγκρότημα Γλαράκη στα Ταμπάχανα υπήρχε εγγεγραμμένη συμπολίτισσα που ήταν γεννημένη το 1912, δηλαδή πριν και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Η «παρουσία» της στον εκλογικό κατάλογο προξένησε όπως ήταν φυσικό απορία στον δικαστικό αντιπρόσωπο, τον γραμματέα και στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και μάλιστα προς στιγμής όλοι τους αναρωτήθηκαν μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος και η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ξεμείνει στους καταλόγους. Ωστόσο οι εκλογικοί κατάλογοι ήσαν ενημερωμένοι βάσει στοιχείων από το Δημοτολόγιο και λογικά & το Ληξιαρχείο μιας και είχαν ενσωματωθεί και όλοι οι 17άρηδες, τα νέα παιδιά που ψήφιζαν για 1η φορά βάσει του σχετικού νόμου.

Έτσι προφανώς η εγγεγραμμένη αυτή γυναίκα είναι ακόμα εν ζωή στα 107 της χρόνια, υπεραιωνόβια αλλά προφανώς η κατάσταση της υγείας της δεν της επέτρεψε να την μεταφέρει κάποιος συγγενής της για να ψηφίσει. Ίσως αν πράγματι εμφανιζόταν να ήταν μία μεγάλη, ευχάριστη έκπληξη & είδηση.

Πάντως πολίτες που ανήκουν στην τρίτη ηλικία και μάλιστα έχοντας πατήσει τα 90 τους χρόνια, εμφανίστηκαν και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα κι ας μην είναι υποχρεωτικό σε αυτή την ηλικία. Ακόμα σε περιπτώσεις που κάποια άτομα είχαν ανάγκη και το ζητούσαν το συνοδοί τους, παρενέβαινε & βοηθούσε στο παραβάν ο δικαστικός αντιπρόσωπος διότι υπήρχαν κάποιες τέτοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις