Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρηγοράκος: Θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, εάν δεν πάμε καλά στις εκλογές

Γρηγοράκος: Θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, εάν ...

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του κόμματος

Θέμα ηγεσίας στην περίπτωση «που δεν πάει καλά το κόμμα στις εθνικές εκλογές» έθεσε ο βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικράτειας του Κινήματος Αλλαγής ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Στο μεταξύ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Οργανωτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέφερε πως «θα τεθεί θέμα ηγεσίας αν δεν πάμε καλά στις εκλογές» και τόνισε πως ο κόσμος που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ είναι αντισύριζα και ότι «θα κοστίσει στις εκλογές ο διωγμός Βενιζέλου» προσθέτοντας ότι αυτή η τακτική στέλνει τον κόσμο στη ΝΔ. Ο βουλευτής Λακωνίας, ο οποίος μίλησε για συνέπειες αποσύνθεσης, αν δεν βρεθεί τρόπος αποκατάστασης της ρήξης, φόρτισε εκ νέου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κλίμα πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

Η συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ έχει προγραμματιστεί από δεκαημέρου και τελικά γίνεται σε συνθήκες εσωκομματικής έντασης, στη οποία βρίσκεται το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από το Σάββατο το μεσημέρι και σε συνεχιζόμενους διαξιφισμούς που ακολούθησαν τη ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και τις απαντήσεις του σε όσα του καταλογίζονται από την πλευρά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ απέφυγε να σχολιάσει η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να μην τροφοδοτήσει περαιτέρω την αντιπαράθεση και με σαφή επιδίωξη να πέσουν οι τόνοι.

Το κύριο θέμα στη συνεδρίαση είναι ο καθορισμός της εκλογικής τακτικής του ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να τονίσει ότι κύριος σκοπός είναι η μέγιστη εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ, ζητώντας απ όλους να συμβάλλουν σ΄αυτό, αποφεύγοντας την εσωστρέφεια. Παράλληλα, πρόκειται να καταστήσει σαφές ότι η αυτονομία του απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν παραχωρείται, ζητώντας συστράτευση απ όλους.

Ωστόσο, οι αιχμηρές δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος μίλησε για συνέπειες αποσύνθεσης, αν δεν βρεθεί τρόπος αποκατάστασης της ρήξης, φόρτισαν το κλίμα. Οι περισσότεροι βουλευτές και τα ηγετικά στελέχη απέφυγαν να τοποθετηθούν τις τελευταίες ώρες και όλα δείχνουν πως μιλήσουν στη κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων του ΚΙΝΑΛ. Είναι σαφές ότι η σύγκρουση της κ. Γεννηματά με τον κ. Βενιζέλο, έχει τροφοδοτήσει ανησυχία και προβληματισμό για την εκλογική δυναμική του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Αναμένεται να ζητηθούν διευκρινίσεις και εξηγήσεις από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για τη επιλογή της.

Τελευταίες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι οι προθέσεις των μελών της ΚΟ είναι να κινηθούν σε ήπιους τόνους με στόχο την εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ και να μην οξύνουν την κατάσταση. Θα συζητηθούν ακόμη οργανωτικά ζητήματα για την προεκλογική εκστρατεία και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν τα ονόματα στελεχών που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις