Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Ο Κ. Πελετίδης για ακόμα μια φορά παίζει παιχνίδια στις πλάτες των 8μηνιτών συμβασιούχων

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Ο Κ. Πελετίδης για ακόμα ...

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής

H Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας για το θέμα των οκταμηνιτών συμβασιούχων, εξηγήσαμε γιατί δεν μπορεί να γίνει παράταση της σύμβασης ή μονιμοποίηση των συμβασιούχων, των οποίων η σύμβαση έληξε τον Δεκέμβριο του 2018.

Επισημαίναμε όμως δύο ζητήματα ιδιαίτερα σοβαρά. Πρώτον, ότι στις πλάτες αυτών των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και πολλαπλά προβλήματα, παίζονται πολιτικά παιχνίδια ενόψει Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών εκλογών και δεύτερον, ότι ο δήμος Πατρέων έχει την δυνατότητα με βάση τη νομοθεσία και την ηθική υποχρέωση να λύσει το πρόβλημα με δίμηνες συμβάσεις, όσων τουλάχιστον δεν συμπληρώνουν τον αναγκαίο χρόνο για να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα προσληφθούν εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις.

Για του λόγου το αληθές , επισυνάπτουμε προηγούμενη πρόσκληση για δίμηνη σύμβαση που προκηρύχθηκε από το ΝΠΔΔ του Δήμου Πατρέων ΚΟΔΗΠ τον Δεκέμβριο του 2018 και στην οποία αναφέρεται όλο το νομικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται η προκήρυξη.

Μετά την σημερινή τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Πελετίδη στη συνέλευση των συμβασιούχων, την οποία πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, επιβεβαιωνόμαστε απόλυτα.

Ο κ. Πελετίδης για άλλη μια φορά εκτελώντας το κομματικό του καθήκον έριξε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, πούλησε ψεύτικες ελπίδες και αρνήθηκε να πράξει όσα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να κάνει δείχνοντας στην πράξη και όχι στα λόγια την αλληλεγγύη του.

Αφού λοιπόν δέχεται να βρεθεί σε συναντήσεις μαζί με τους συμβασιούχους, του προτείνουμε να ορίσει συνάντηση με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αρμόδιο για τις εγκριτικές αποφάσεις για τις συμβάσεις, για να σταματήσει η παραπληροφόρηση και να μάθουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι το νομικό πλαίσιο υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει η βούληση από την πλευρά του κ. Πελετίδη να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν”.

1
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την πρόσληψη προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου έως δύο
(2) μήνες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του ΚΟΔΗΠ και ειδικότερα του άτυπου
Υπνωτηρίου για τους άστεγους πολίτες κατά την περίοδο του ψύχους
Το ΝΠΔΔ «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων» έχοντας υπόψη:
 Τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών
Υπαλλήλων» (ΦΕΚ 143/Α/28-6-2007) περί προσωπικού για κατεπείγουσες εποχικές ή πρόσκαιρες
ανάγκες ΟΤΑ, όπως ισχύει.
 Τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 περ. ιε του Ν. 2190/94, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάγεται στις
διατάξεις των κεφαλαίων Α΄ Β΄ και Γ΄ του Ν.2190/94 το προσωπικό που προσλαμβάνεται για την
αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ορισμένου
χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα
μηνών. Παράταση, ανανέωση ή μετατροπή της δίμηνης σύμβασης σε σύμβαση αορίστου χρόνου
είναι αυτοδικαίως άκυρη.
 Τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2 περ. ιε του Ν.3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων
στο δημόσιο» (ΦΕΚ Α/234/28-12-2009), σύμφωνα με τις οποίες εξακολουθούν να εξαιρούνται από
τις διατάξεις του Ν. 2190/1994 οι συμβάσεις δίμηνης διάρκειας για κατεπείγουσες εποχικές ή
πρόσκαιρες ανάγκες.
 Τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 22 του Ν.4071/2012, σύμφωνα με τις οποίες εξαιρείται από την
έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 η πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση
κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της
οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών.
 Τις υπ' αριθ. 309/2-11-2018 (ΑΔΑ : 6ΚΟ2ΟΛΑΟ-ΜΡΩ) και 327/26-11-2018 (ΑΔΑ : 75Κ9ΟΛΑΟ-
3Γ5) αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου
Πατρέων» με θέμα: «Πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση έκτακτων
αναγκών του ΚΟΔΗΠ και ειδικότερα του άτυπου Υπνωτηρίου για τους άστεγους πολίτες κατά την
περίοδο του ψύχους»
 Τις υπ’ αριθ. 253735/21-11-2018 (ΑΔΑ: ΩΥΠΡΟΡ1Φ-Ν4Χ) και 274517/12-12-2018 (ΑΔΑ:
60ΨΛΟΡ1Φ-ΥΟΚ) Εγκριτικές Αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
 Τις υπ' αριθ. 6833/13-11-2018 και 7235/4-12-2018 βεβαίωση της Προϊσταμένης του Οικονομικού –
Διοικητικού Τμήματος του ΝΠΔΔ «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων» περί ύπαρξης
πιστώσεων για την κάλυψη της δαπάνης που προκαλείται από την πρόσληψη του προσωπικού.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Γούναρη 76
262 24 Πάτρα
Πάτρα, 18/12/2018
Αρ. Πρωτ.: 7706
2
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δύο (2) μήνες, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του ΚΟΔΗΠ και ειδικότερα του άτυπου Υπνωτηρίου για τους άστεγους πολίτες κατά την περίοδο του ψύχους ως εξής:
ΘΕΣΕΙΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Ή ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΠΕ / ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
2
Α) Πτυχίο ή δίπλωμα Κοινωνικής Εργασίας ή Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας ή Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης - Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
Β) Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού ή Κοινωνικής Εργασίας ή βεβαίωση ότι πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού.
Γ) Δίμηνη τουλάχιστον εμπειρία σε αντίστοιχο αντικείμενο - δομές και υπηρεσίες για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ
Α) Πτυχίο ή δίπλωμα Κοινωνικής Εργασίας ή Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας ή Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης - Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή
έως δύο (2) μήνες
3
αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
Β) Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού ή Κοινωνικής Εργασίας ή βεβαίωση ότι πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού.
ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
4
Α) Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ & Β΄ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
Β) 6μηνη τουλάχιστον εμπειρία σε αντίστοιχη θέση φύλακα ή υπηρεσιών παροχής φύλαξης.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ
(εφ’ όσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψήφιους με τα ανωτέρω προσόντα)
Α) Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ & Β΄ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ
(εφ’ όσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψήφιους με τα ανωτέρω προσόντα)
Α) Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Β) 3μηνη τουλάχιστον εμπειρία σε αντίστοιχη θέση φύλακα ή υπηρεσιών παροχής φύλαξης.
έως δύο (2) μήνες
4
ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
 Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ηλικία που ορίζεται για τις επιμέρους ειδικότητες
 Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
 Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Ν 3584/2007 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ποινική καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση κ.λ.π.).
ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση στον Κύριο Πίνακα και εφ' όσον δεν υπάρχουν υποψήφιοι από τον Κύριο Πίνακα γίνεται κλήρωση από τον Πίνακα Α' Επικουρίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υποψήφιοι θα γίνεται από τον πίνακα Β’ Επικουρίας για τις ειδικότητες που έχουν Προσόντα Β’ Επικουρίας.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητας.
2. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους και εν γένει των τίτλων που αποδεικνύουν τα προσόντα που απαιτούνται από τις επιμέρους ειδικότητες. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής, βεβαίωση ισοτιμίας αυτού από την αρμόδια Διεύθυνση.
3. Φωτοαντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος σε ισχύ ή λοιπές βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά όπως προβλέπεται στις επιμέρους ειδικότητες.
4. Υπεύθυνη δήλωση κατά το Ν. 1599/1986 ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Ν 3584/2007 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ποινική καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση κ.λ.π.).
5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνουν ότι έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης για την οποία επιλέγονται.
6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνεται αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (ο υπολογισμός του οποίου γίνεται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994) από την τελευταία ημέρα της νέας σύμβασης έχουν απασχοληθεί σε φορείς του δημοσίου ή ευρύτερου δημοσίου τομέα του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/94, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ. 1 του Ν. 3812/2009, με την ιδιότητα του εποχιακού υπαλλήλου ή για την κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Σε περίπτωση που έχουν απασχοληθεί να δηλώνουν την υπηρεσία που απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης (έναρξη και λήξη).
Σημ.: Τα έντυπα της αίτησης και των υπεύθυνων δηλώσεων διατίθενται από την υπηρεσία μας
ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
3
Απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.
έως δύο (2) μήνες
5
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης θα γίνει στον πίνακα ανακοινώσεων του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων», οδός Γούναρη αρ. 76 Πάτρα, όπου εδρεύει η υπηρεσία και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Πατρέων. Θα συνταχθούν και σχετικά πρακτικά ανάρτησης στο φορέα συντασσόμενου κατ' άρθρο 21 παρ. 9 του Ν. 2190/1994 (όπως ισχύει).
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά στα γραφεία (ισόγειο) του ΝΠΔΔ «Κοινωνικός Οργανισμός Δ. Πατρέων» (Γούναρη 76, Πάτρα - τηλ: 2610-390.968) κατά τις εργάσιμες ώρες και μέρες από τη Τετάρτη 19/12/2018 έως και την Δευτέρα 24/12/2018 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας απευθύνοντάς την υπόψιν κ. Ψαρρού. Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς, το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων δεν θα γίνουν δεκτές.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις