Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Σκίζει" στο εξωτερικό ο νέος "Αλαντίν" - Καλούτσικα ξεκίνησε στη χώρα μας

"Σκίζει" στο εξωτερικό ο νέος ...

Έκοψε το 4ήμερο, 23-26/5/2019 κοντά στα 41.000 εισιτήρια πανελλαδικά

Mεγαλύτερη απ’ όση προσδοκούσαν είναι η επιτυχία της live action εκδοχής της ταινίας animation της Disney του 1992, «Αλαντίν – Αladdin» που υπογράφει σκηνοθετικά ο Γκάι Ρίτσι. Το φιλμ που παίζεται και στην Πάτρα τόσο μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά όσο και στην πρωτότυπη, αγγλόφωνη κόπια, κάνει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τουλάχιστον σε ΗΠΑ και εξωτερικό από το πρόσφατο «Ντάμπο» σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον & η "μαγεία" του εξωτικού παραμυθιού που πρεσβεύει τράβηξε το κοινό.

Στην Ελλάδα η πρεμιέρα της ταινίας την περασμένη Πέμπτη 23/5/2019 είναι αλήθεια πως έπεσε πάνω στις εκλογές (ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές) και γενικά κινήθηκε ικανοποιητικά αλλά όχι εξαιρετικά. Σε 267 αίθουσες πανελλαδικά, όπως διαβάσαμε στο freecinema.gr, η καλοφτιαγμένη ταινία έφτασε τα 41.000 εισιτήρια από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ η ταινία με προυπολογισμό που έφτασε τα 180 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το boxofficemojo.com, σε 4 μέρες προβολής από τις 24 έως και τις 27/5/2019 άγγιξε σε εισπράξεις τα 117 εκατομμύρια δολάρια και βρέθηκε άνετα στην 1η θέση του boxoffice ενώ και στον υπόλοιπο κόσμο οι εισπράξεις ξεπέρασαν τα 140 εκατ. δολάρια.

Το στόρι που αφηγείται η ταινία είναι γνωστό. Στη μυθική Άγκραμπα ο δεξιοτέχνης κλέφτης Αλαντίν, το χαμίνι με τη χρυσή καρδιά, γνωρίζει κι ερωτεύεται τη μεταμφιεσμένη σε καθημερινή κοπέλα πριγκίπισσα Γιασμίν. Η παράνομη σχέση τους τον οδηγεί στα χέρια του μοχθηρού βεζίρη Τζαφάρ, ο οποίος τον αναγκάζει να μπει σε μια μαγική σπηλιά και να κλέψει ένα μαγικό λυχνάρι, με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Το σχέδιο του Τζαφάρ όμως δεν πηγαίνει καλά, ο Αλαντίν βρίσκεται με το λυχνάρι στα χέρια και το Τζίνι να του προσφέρει τρεις ευχές.

Η Disney με τα live action  ριμέικ που κάνει, ποντάρει στη νοσταλγία του κοινού, που περιμένει να δει γνώριμους χαρακτήρες και καταστάσεις, έτσι συνειδητά οι συγκεκριμένες παραγωγές δεν αποκλίνουν χιλιοστό από το ντεκουπάζ και την εξέλιξη του αυθεντικού υλικού, όπως έγραψε το Αθηνόραμα, επομένως στον μοντέρνο «Αλαντίν» όλα βρίσκονται στη θέση τους: τα έντονα χρώματα, τα αγαπημένα τραγούδια και χορευτικά και στον πυρήνα ένας έρωτας που επισκιάζει τα πάντα, δίνοντας στον κακό αυτό που του αξίζει.

Πρωταγωνιστούν οι Μένα Μασούντ - Ναόμι Σκοτ, οι οποίοι εκπέμπουν την αρμόζουσα αθωότητα των χαρακτήρων τους ενώ ο Μαρβάν Κενζάρι ενσαρκώνει τον Τζαφάρ σε μία ερμηνεία που ωστόσο παραπέμπει περισσότερο σε... παρωδία, ενώ όσο αυξάνεται η συμμετοχή του στη δράση η αίσθηση αυτή μεγεθύνεται, σύμφωνα με το Αθηνόραμα. Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ ερμηνείας, μαύρος ηθοποιός Γουίλ Σμιθ κάνει το μπλε Τζίνι και προσφέρει μερικές πολύτιμες κωμικές ανάσες στην πλοκή της ταινίας. Ο Γκάι Ρίτσι συνυπογράφει και το σενάριο με τον Τζον Όγκουστ («Η Νεκρή Νύφη»), ωστόσο η σκηνοθεσία του σαν να μένει από καύσιμα στο τελευταίο μέρος, στο οποίο ολοκληρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες η ιστορία.

Στο imdb η νέα ταινία «Αλαντίν» είναι στο 7.4 αλλά στο rotten tomatoes το ποσοστό είναι αισθητά χαμηλότερο στο 57%.

Διάρκεια: 128 λεπτά. Διανομή από την εταιρεία Feelgood. Στην Πάτρα το φιλμ παίζεται στα Odeon Veso Mare.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture