Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο άγνωστος πεζόδρομος που ομόρφυνε μια γειτονιά της Πάτρας – ΦΩΤΟ

Ο άγνωστος πεζόδρομος που ομόρφυνε μια γ...

Έγινε βιώσιμη και ανθρώπινη

Εδώ και κάμποσο καιρό μια ξεχασμένη, παραμελημένη και υποβαθμισμένη γειτονιά του κέντρου της Πάτρας, άλλαξε όψη κι έγινε ομορφότερη, πιο ανθρώπινη και βιώσιμη. Τα έργα πεζοδρόμηση και ανάπλασης που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, της έδωσαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στην ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής, που είχε σχεδιαστεί και μελετηθεί από τη Δημοτική Αρχή Δημαρά.

Αυτή η «αόρατη» γειτονίτσα της πόλης εκτείνεται αριστερά της εξόδου της Κανακάρη μέχρι ουσιαστικά τις σκάλες στο τέρμα της Καραϊσκάκη.

Στους δρόμου Σίφνου και Αγασίου, εκτός από το πλακόστρωτο, με βάση τη σχετική μελέτη, τοποθετήθηκαν καλαίσθητα φωτιστικά, διαμορφώθηκαν παρτέρια με φυτά και λουλούδια, ανακατασκευάστηκαν οι σκάλες κ.α..

 

Η βελτίωση που υπήρξε, σε σχέση με το άμεσο παρελθόν είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξε η Google τον Αύγουστο του 2014 οι δρόμοι ήταν κατεστραμμένοι, κολόνες της ΔΕΗ ξεφύτρωναν ξαφνικά στο πουθενά και γενικώς επικρατούσε εικόνα εγκατάλειψης.

 

Η περιοχή πλέον θυμίζει λιθόστρωτα νησιών, αν και ορισμένα κακόγουστα γκράφιτι ασχημαίνουν τους τοίχους των σπιτιών. Στα αρνητικά και η παρουσία των αυτοκινήτων καθώς οι κάτοικοι επιλέγουν να παρκάρουν μέσα στην πεζοδρομημένη έκταση αφού δεν έχουν που αλλού να τα αφήσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις