Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποια διαφορά θεωρούν νίκη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Πάμε για εκλογές τον Ιούνιο;

Ποια διαφορά θεωρούν νίκη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ...

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις

Στο γραφείο του Πρωθυπουργού φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί: αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της  Νέας Δημοκρατίας με διαφορά μικρότερη των τριών μονάδων, ο Αλέξης Τσίπρας ίσως και σήμερα το βράδυ κατευθυνθεί στο Ζάππειο και προκηρύξει Εθνικές Εκλογές για τις 23 ή 30 Ιουνίου.  Πολλώ δε μάλλον, αν επιβεβαιωθούν οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις που γίνονταν από ανθρώπους του Μαξίμου τα τελευταία εικοσιτετράωρα και σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει πρώτος!

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του THEBEST.GR το επιτελείο του Πρωθυπουργού κατέληξε οριστικά στην απόφαση αυτή, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε την Παρασκευή και το Σάββατο.

Με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τις δημοσκοπήσεις οι οποίες μιλούν για σαρωτική νίκη της ΝΔ, αν η διαφορά τελικά είναι τόσο μικρή είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ένα πρόβλημα εξήγησης του αποτελέσματος και είναι πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με φωνές αμφισβήτησης της αντιπολιτευτικής του τακτικής έναντι της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα έχει επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός της ΝΔ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή». Απεναντίας θα παραχθεί η εικόνα ότι «ο Τσίπρας αντέχει». Και στο Μαξίμου  θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή την εικόνα πιστεύοντας ότι θα μπορέσουν να κερδίσουν τις Εθνικές Εκλογές.

Με διαφορά μεγαλύτερη του 3% το πολιτικό σκηνικό θα διαμορφωθεί ευνοϊκά για τη ΝΔ ακόμα κι αν η διαφορά κινηθεί στο 4%, υπολείπεται δηλαδή σημαντικά από το 6 το 7 και 9% που καλλιεργούν οι δημοσκοπήσεις. Και τούτο γιατί η ΝΔ θα ανατρέξει στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2014 και του 2019.

Τι είχε συμβεί τότε;

Τον Ιούνιο του 2009 στις Ευρωεκλογές το τότε ΠΑΣΟΚ, όντας στην Αντιπολίτευση  είχε κερδίσει τις Ευρωεκλογές από την ΝΔ (που βρισκόταν στην κυβέρνηση) με διαφορά 4,35 μονάδες. Στις Εθνικές Εκλογές που έγιναν τέσσερις μήνες μετά (τον Οκτώβριο) το ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην κυβέρνηση αφήνοντας τη ΝΔ 10 μονάδες πίσω (43,92% έναντι 33,47%)

Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2014 ο ευρισκόμενος στην Αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ είχε έλθει πρώτος αφήνοντας πίσω του τη ΝΔ με διαφορά 3,85%. Στις Εθνικές Εκλογές έξι μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε πανηγυρικά τις Εθνικές Εκλογές με διαφορά 8,5 μονάδων από τη ΝΔ (36,34% έναντι 27,81%).

Είναι φανερό λοιπόν ότι με μια διαφορά άνω του 3,85% απόψε το βράδυ τα στελέχη της ΝΔ θα επικαλούνται στα τηλεοπτικά πάνελ, τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2009 και του 2014 για να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό τους ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή και είναι θέμα χρόνου η απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις