Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο νέος ξέρει τους κανόνες μα ο παλιός ξέρει τις εξαιρέσεις

Ο νέος ξέρει τους κανόνες μα ο παλιός ξέ...

Άρθρο της Πέπης Σπηλιωτοπούλου

Λιγοστεύουν οι ώρες που μας χωρίζουν από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες και θα μας περιμένουν να κάνουμε την επιλογή μας τόσο για το ευρωκοινοβούλιο, όσο και για τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τις Κοινότητες.

Κρίσιμες, λένε όλοι, θα είναι αυτές οι εκλογές. Κρίσιμες βέβαια ήταν και οι προηγούμενες και θα είναι και οι επόμενες αλλά εντάξει. Το δεχόμαστε. Κρίσιμες και γι'αυτό απαραίτητο να προσέλθουμε στο εκλογικό μας τμήμα και να ασκήσουμε το δικαίωμά μας και ταυτόχρονα την υποχρέωσή μας να ψηφίσουμε.

Κι εδώ έρχεται το ερώτημα: Με τι κριτήριο να ψηφίσω; Σας έχουν προλάβει όμως οι αγαπητοί υποψήφιοι και σας έχουν ήδη κατευθύνει ή τουλάχιστον προσπάθησαν να σας κατευθύνουν με κλασικές αγαπημένες ατάκες που συνοδεύουν την χειραψία (και από κάτω από την παλάμη κρύβεται συνήθως μια προεκλογική καρτούλα):

-Ψηφίστε νέους και άφθαρτους!

-Λέμε τέλος στο παλιό, κοιτάμε το μέλλον!

Ωραίες κουβέντες και αληθινές. Δεν το αμφισβητούμε για κανέναν ούτε αμφισβητούμε ποτέ τις καλές προθέσεις και την καλή διάθεση και ειλικρίνεια κανενός. Από πλευράς μου, σε αυτό το μικρό σημείωμα και λίγο πριν λήξει η προεκλογική περίοδος για μας τους υποψηφίους που διεκδικούμε την προτίμηση και τον σταυρό των συμπολιτών μας, θα ήθελα να σταθώ στην έννοια “νέος και άφθαρτος”.

Σαφώς και η κοινωνία έχει πάντα ανάγκη από νέο αίμα και από ανθρώπους νέους όχι μόνο στην ηλικία μα κυρίως στη νοοτροπία. Να προκαλούν τις αλλαγές που συμβαίνουν, να τις “οσμίζονται” και όχι να τις ακολουθούν καταϊδρωμένοι. Η ανανέωση λοιπόν, είναι απαραίτητη. Αρκεί ο “νέος και άφθαρτος” που θα ζητήσει την ψήφο να έχει προλάβει να δείξει κάποια δείγματα της δουλειάς του και της κοινωνικής του παρουσίας, με οποιονδήποτε τρόπο. Να έχει στη ζωή του καταφέρει “κάτι”, κάτι ξεχωριστό, κάτι δημιουργικό, κάτι όμορφο και ελπιδοφόρο. Κάτι που με την εμπειρία των παλαιοτέρων, που ξέρουν να αξιοποιούν τους νεότερους και τις ιδέες τους, όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, θα απογειωθεί.

Και να μην ξεχνάμε: “Ο νέος ξέρει τους κανόνες, ο παλιός ξέρει τις εξαιρέσεις” (Oliver W. Holmes). Γι'αυτό και η εμπειρία σε συνεργασία με το νέο αίμα, θα είναι το εφαλτήριο για ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον, που σίγουρα δεν θα του λείπουν τα προβλήματα αλλά οι λύσεις τους θα γεννιούνται και θα εφαρμόζονται με νέα διάθεση και προοπτική.

Καλή ψήφο λοιπόν, με σύνεση, με σκέψη και κυρίως με ευθύνη για μια κοινωνία στην οποία όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις μπορούν όχι μόνο να έχουν θέση αλλά και να δουλεύουν και να αγωνίζονται. Και πιστέψτε με, κανένας τίμιος και καθαρός αγώνας δεν πάει ποτέ χαμένος.

Σπυριδούλα (Πέπη) Σπηλιωτοπούλου

Δημοσιογράφος

ΥΥποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Αχαΐας με την παράταξη “Δικαίωμα στην Πρόοδο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις