Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η νίκη μας θα… συνταράξει την Ελλάδα!»

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η νίκη μας θα… συντ...

Μίλησε στον Αγρίνιο

Σε ανακοίνωση της παράταξης του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, "Όλα από την Αρχή", αναφέρονται τα εξής: 

«Η νίκη μας στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής θα συνταράξει όλη την Ελλάδα» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Μαΐου 2019, στο Αγρίνιο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, συγκινημένος από την συγκλονιστική παρουσία των πολιτών στο Παπαστράτειο Μέγαρο (πολλοί δεν μπόρεσαν να μπουν στην αίθουσα και παρέμειναν εκτός κτιρίου), υπογράμμισε πως η ανταπόκριση των πολιτών στο μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που στέλνει, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αλλάξει «εποχή» και «ταχύτητα», οικοδομώντας ένα μέλλον προκοπής για όλους.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε ότι αποτελεί «παγκόσμια πρωτοτυπία, μία περιοχή όπως η Δυτική Ελλάδα να διαθέτει τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να παραμένει τόσο χαμηλά», σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης «ανήκει στον απερχόμενο Περιφερειάρχη, τον άνθρωπο που βρίσκεται οκτώ ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, αλλά ποτέ δεν δημιούργησε συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική για την περιοχή και ποτέ δεν επέδειξε τα αντανακλαστικά που έχει ανάγκη η εποχή μας»

Ως παράδειγμα της αδράνειας της απερχόμενης περιφερειακής Αρχής, ο κ. Φαρμάκης, παρουσίασε την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας, χαρακτηρίζοντας ως ήρωες τους κατοίκους των χωριών, ιδιαίτερα στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές. «Ζουν σε τόπους που δεν μπορούν καλά – καλά να φτάσουν. Ρισκάρουν τις ζωές τους κάθε φορά που μετακινούνται, ταλαιπωρούνται ακόμα και για να πάνε τα παιδιά στους στο σχολείο. Αυτοί οι άνθρωποι κρατάνε ζωντανά τα πιο όμορφα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας και δεν τους αξίζει η μοίρα του πολίτη γ΄ κατηγορίας…» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό του για την Αιτωλοακαρνανία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, εκτός από την ολοκλήρωση υποδομών όπως η σύνδεση του Αγρινίου και της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, την αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου, κλπ, υπογράμμισε ότι για την παράταξή του, ο νομός Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί τη «σπονδυλική στήλη που ενώνει την κεντρική με τη νότια Ελλάδα» και εκτός από περιοχή σύγχρονης αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης, μπορεί να αποτελέσει κόμβο μεταφορών και εμπορίου.

«Σας το λέω και να το θυμάστε» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς θα ζωντανέψουμε το όραμα του δυτικού σιδηροδρομικού άξονα! Θα επαναφέρουμε το έργο στο προσκήνιο και θα διεκδικήσουμε την υλοποίησή του. Γιατί θεωρούμε απαράδεκτο, ολόκληρη η δυτική πλευρά της χώρας να μην έχει σιδηρόδρομο. Αρνούμαστε την… μονόπαντη Ελλάδα που γέρνει μόνο προς τα ανατολικά. Και ξέρουμε ότι η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον ως κόμβος συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και ως τόπος εξαγωγών προς τα δυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη».

Επίσης επανέλαβε την προτεραιότητα που αποδίδει στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και τη δημιουργία διακλαδικών συμπράξεων για την τυποποίηση και εμπορική διάθεση των προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στο υδάτινο δυναμικό της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο χαρακτήρισε ως «τον μεγαλύτερο θησαυρό του νομού». «Θα απαιτήσουμε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα αντισταθμιστικά οφέλη από το νερό που η περιοχή μας δίνει για να ξεδιψούν άλλες περιοχές και επιπλέον, ήρθε η ώρα να επενδύσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο σε υδροηλεκτρικά έργα, που θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας, υποδομές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά ακόμα και απαλλαγή γεωργικών εκμεταλλεύσεων και οικισμών, από τα έξοδα άρδευσης και ηλεκτρικού ρεύματος» επεσήμανε.

Ακόμα, ο κ. Φαρμάκης επανέλαβε πως η Δυτική Ελλάδα είναι «γη της φλόγας», κάνοντας λόγο για διεθνοποίηση των γιορτών Εξόδου στο Μεσολόγγι και της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αλλά και διασύνδεση με παράλληλη τουριστική αξιοποίηση της «διαδρομής της φλόγας», που όπως είπε ξεκινάει από την Αρχαία Ολυμπία, περνάει από τα Καλάβρυτα και καταλήγει στο αιώνιο σύμβολο του πάθους για λευτεριά, το Μεσολόγγι, που ενέπνευσε ακόμα και τον Διονύσιο Σολωμό να γράψει τον Ύμνο στην Ελευθερία, δηλαδή τον Εθνικό Ύμνο!

 

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, καλώντας όλους τους πολίτες στις κάλπες της Κυριακής για να στηρίξουν την παράταξή του και τον άνεμο ανανέωσης που πρέπει να επικρατήσει στη Δυτική Ελλάδα, υπογράμμισε ότι η πρόσκλησή του απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες και αφορά μία «επανάσταση της λογικής και της σύγχρονης εποχής».

«Ελάτε να βάλουμε στην άκρη την πολιτική του χθες και τους εκφραστές της. Η εποχή μας ξεπερνάει τους διαχωρισμούς του παρελθόντος και ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέα ελπίδα, χαμόγελο και προκοπή για όλους» ανέφερε, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν προέρχεται από κάποιον «κομματικό σωλήνα» αλλά αποτελεί μέλος της τοπικής κοινωνίας και «άνθρωπο που ξέρει τι σημαίνει δουλειά».

«Στις 26 Μαΐου αποφασίζουμε για μία τοπική διακυβέρνηση που θα έχει μόνο… άρωμα Δυτικής Ελλάδας. Που θα διεκδικεί, θα σχεδιάζει και θα πράττει, με βασικό γνώμονα δύο στοιχεία: Πρώτον, τα συμφέροντα της περιοχής και δεύτερον, την προκοπή της περιοχής. Και προκοπή, για να μην γελιόμαστε, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Δουλειές και καλύτερα εισοδήματα για όλους!» υπογράμμισε.

Κλείνοντας την ομιλία του, είπε: «Κυριακή, κοντή γιορτή…  Πάμε όλοι μαζί να ανοίξουμε την πόρτα της νέας εποχής. Η Δυτική Ελλάδα ψηφίζει αλλαγή και… απαλλαγή. Απαλλαγή από τον λαϊκισμό, τη μιζέρια και τη καχεξία. Η Δυτική Ελλάδα ψηφίζει όλα από την Αρχή!»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις