Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Αλέν Ντελόν πήρε με δάκρυα στα μάτια τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Ο Αλέν Ντελόν πήρε με δάκρυα στα μάτια τ...

Η βράβευση που δίχασε και η απάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ

Με δάκρυα στα μάτια και φανερά συγκινημένος τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Καννών. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είχαν δηλώσει πανευτυχείς που ο Ντελόν δέχτηκε να παραλάβει το τιμητικό βραβείο καθώς όπως αναφέρουν «για χρόνια δίσταζε να το κάνει αφού πίστευε ότι θα έπρεπε να επισκέπτεται τις Κάννες μόνο για να γιορτάσει μαζί με τους σκηνοθέτες των ταινιών του».

O Aλέν Ντελόν δεν έκρυψε την συγκίνησή του από την αρχή της βραδιάς και όταν κλήθηκε να ανέβει στη σκηνή ξέσπασε σε δάκρυα λέγοντας «Ποτέ δεν έχω ξανακλάψει μπροστά σε τόσους πολλούς ανθρώπους».

Μόλις το παρατεταμένο χειροκρότημα σταμάτησε, ο Αλέν Ντελόν έδωσε μια ομιλία γεμάτη συγκίνηση και νοσταλγία και θλίψη

«Είμαι ευχαριστημένος για τον Χρυσό Φοίνικα. Υπάρχει ένα πράγμα στον κόσμο για το οποίο είμαι περήφανος,  η καριέρα μου. Και αυτό το βραβείο μου προσφέρθηκε για την καριέρα μου και τίποτα άλλο», ξεκίνησε ο 83χρονος θρύλος του γαλλικού σινεμά.

«Θα ζητήσω συγγνώμη γιατί απόψε, για μένα, εκτός από ένα τέλος σταδιοδρομίας, είναι και ένα τέλος της ζωής. Όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά, μου είπαν: Υπάρχει ένα πράγμα που είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να διαρκέσει, και εγώ το πέτυχα για εξήντα δύο χρόνια, τώρα ξέρω ότι αυτό που είναι δύσκολο είναι το να φύγεις, αλλά δεν θα φύγω χωρίς να σας πω ευχαριστώ», είπε κρατώντας στα χέρια το βραβείο για τη συνολική προσφορά του.

«Πριν φύγω, θα ήθελα απλά να σας πω ότι απόψε σκέφτομαι τη Μιρέιγ (Νταρκ) και τη Ρόμι (Σνάιντερ)», είπε αναφερόμενος σε δύο γυναίκες-συντρόφους που στιγμάτισαν τη ζωή του. Το βραβείο παρέλαβε από τα χέρια της Ανούσκα, της κόρης που απέκτησε με την Ροζαλί βαν Μπρίμεν.

Η βράβευση που δίχασε

Η βράβευσή του στις Κάννες δίχασε και περισσότερες από 20.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν διαδικτυακά για να αποτραπεί. Οι απόψεις του ηθοποιού που είχαν διατυπωθεί κατά το παρελθόν ήρθαν στο προσκήνιο και χαρακτηρίστηκε μισογύνης, ρατσιστής και σεξιστής.

Η απάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ των Καννών

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών Τιερί Φερμό πρόσφερε χθες στήριξη στον Ντελόν λέγοντας ότι το Φεστιβάλ τιμά την καριέρα του, όχι τις απόψεις του, τις οποίες δεν εγκρίνει. «Ο Αλέν Ντελόν επιτρέπεται να έχει όποια άποψη θέλει. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να πάρουμε απόσταση. Αυτά που έχει πει-- σποραδικά από εδώ και από εκεί--τα γενικεύουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Είναι άτοπο να κρίνουμε κάποιον με τα σημερινά δεδομένα και να κρίνουμε τα πράγματα που ειπώθηκαν και έγιναν χρόνια πριν. Δεν του απονέμουμε το Νόμπελ Ειρήνης», δήλωσε ο Φερμό στο AFP.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight