Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξεκινά τέλη Μαΐου τις προβολές το θερινό σινεμά του Ρίου και σας έχουμε τις πρώτες ταινίες

Ξεκινά τέλη Μαΐου τις προβολές το θερινό...
Μαρτάτος Tάκης

Αναμένονται α’ προβολές ταινιών όπως «Η Πιο Μεγάλη Απάτη - JT Leroy» αλλά και το νέο φιλμ του Ταραντίνο

Ο Μάιος παραδοσιακά είναι ο μήνας που ξεκινά η καλοκαιρινή σαιζόν και πλέον και στη χώρα μας έχουν αλλάξει τα πράγματα και μπορεί στο πρόγραμμα των θερινών σινεμά να φιγουράρουν και κάποιες καλές επαναλήψεις του χειμώνα (σε θερινά της Αθήνας είδαμε να ξαναβγαίνουν η Οσκαρική «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου αλλά και το «Βαποράκι» του Κλιντ Ίστγουντ) ωστόσο τον κύριο λόγο θα τον έχουν οι πρεμιέρες νέων ταινιών.

Στην Πάτρα εδώ και δέκα και πλέον χρόνια έχει απομείνει πια μόνο 1 θερινό σινεμά κι αυτό σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, στο Ρίο, το σινέ Κάστρο, μία αίθουσα μέσα στο πράσινο, στην καρδιά του πολυσύχναστου τους θερινούς μήνες Ρίου, με ιστορία από το 1971 σχεδόν.

Εξοπλισμένο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με σύγχρονο ψηφιακό σύστημα προβολής για πιο άψογο ήχο και εικόνα, το σινέ Κάστρο στο Ρίο που διαχειρίζεται η οικογένεια κινηματογραφιστών της Πάτρας, Ανδρέα και Ειρήνης Κοτσαύτη, με το νεότερο μέλος της, τον Παναγιώτη Κοτσαύτη να έχει πάρει τα ηνία (έχει και τη διεύθυνση της 2ης αίθουσας του Πάνθεον το χειμώνα) ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του για το καλοκαιράκι 2019 την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 εκτός και δεν το επιτρέψει ο καιρός.

Για την εναρκτήρια ταινία ακόμα δεν ξέρει ποια θα είναι αλλά υπάρχουν ήδη κάποιες υποψήφιες όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr o Παναγιώτης Κοτσαύτης, όπως το Γαλλικό φιλμ «To Mυστήριο του κυρίου Πικ» σε σκηνοθεσία του Ρεμί Μπεζανσόν με τους Φαμπρίς Λουκινί, Καμίλ Κοτέν, Αλίς Αϊσάζ και Χάνα Σιγκούλα που ξεκίνησε με πάνω από 2.000 εισιτήρια στις Αθηναικές αίθουσες το 4ήμερο 9-12/5/2019 ή το φιλμ «Η Πιο Μεγάλη Απάτη - JT Leroy» του Τζάστιν Κέλι με τις Κρίστεν Στιούαρτ, Λόρα Ντερν, Κόρτνεϊ Λοβ, Νταϊάν Κρούγκερ και τον Τζιμ Στάρτζες (διανομή από την Tanweer).

To σενάριο του «JT Leroy» αντλεί έμπνευση από αληθινό περιστατικό. Το όνομα JT Leroy δεν ήταν πραγματικό πρόσωπο αλλά το λογοτεχνικό alter ego μίας 40χρονης συγγραφέως, της Λόρα Αλμπερτ, η οποία προκειμένου να συντηρήσει στα Μέσα ενημέρωσης τον μύθο του απομονωμένου καλλιτέχνη, ανέθεσε στην κουνιάδα της, Σαβάνα Νουπ (στο ρόλο η Κρίστεν Στιούαρτ) να τον υποδύεται υιοθετώντας ένα εντελώς ανδρόγυνο & μυστηριώδες look!

Kυρίως λοιπόν ταινίες α’ προβολής αναμένουμε έως και τον Σεπτέμβριο στο σινέ – Κάστρο στο Ρίο, ανάμεσα τους και κάποια καλά νέα παιδικά φιλμ που αναμένονται στις αίθουσες όπως η live action εκδοχή του «Aladdin» με τζίνι τον Γουίλ Σμιθ ή του «Βασιλιά των λιονταριών» από την Ντίσνει, κάποιες υπερηρωικές περιπέτειες όπως το νέο φιλμ «Spider-Man: Far From Home» με τον Τόμ Χόλαντ και τον Τζέικ Γκίλενχαλ ενώ λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα δούμε και στο θερινό στο Ρίο το «Κάποτε στο Χόλυγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ.

Στο ερώτημα αν η αίθουσα ετοιμάζεται και αν γίνονται κάποιες βελτιωτικές εργασίες ενόψει της πρεμιέρας της για το φετινό καλοκαίρι, ο Π. Κοτσαύτης μας είπε πως «όλο και κάτι φτιάχνουμε. Την καλλωπίζουμε, κάνουμε τα απαραίτητα φρεσκαρίσματα, αλλάξαμε ρολά ενώ και το μπαρ θα είναι και πάλι εκεί με αναψυκτικά, μπύρες, τσιπς, κ.α.».

Όσο για τη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη που τα πήγε καλύτερα από πέρυσι από πλευράς προσέλευσης θεατών, ρίχνει αυλαία για τον φετινό χειμώνα την Τετάρτη 15/5 (ολοκληρώνει το πρόγραμμα προβολών με τα φιλμ του 6ου Φεστιβάλ «Νύχτες Τρόμου»). Θ’ ακολουθήσει έτσι ένα διάστημα 2 εβδομάδων για λίγη ξεκούραση για τον Παναγιώτη Κοτσαύτη αλλά και για τις τελευταίες απαραίτητες ετοιμασίες στο σινέ –Κάστρο στο Ρίο.

Να προσθέσουμε πως το Πάνθεον τον χειμώνα που μας πέρασε, πρόβαλλε ταινίες σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα για την Πάτρα με εξαίρεση μόνο 3 φιλμ που πρόβαλλε τόσο αυτό όσο και η Odeon Veso Mare κι αυτά ήσαν το Οσκαρικό «Πράσινο Βιβλίο», ο «Υποψήφιος» με τον Χιου Τζάκμαν και το παιδικό «Ραλφ εναντίον ιντερνετ». 

Η 5άδα των ταινιών που «έσκισαν» στη 2η αίθουσα του Πάνθεον ήταν το «Πράσινο Βιβλίο» με τους Βίγκο Μόρτενσεν και Μαχερσάλα Αλί, το επίσης Οσκαρικό «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν, η ταινία του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί «Το Ξέρουν όλοι» με τους Ξαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ, ο «Ψυχρός πόλεμος» του Πολωνού Πάβελ Παβλικόφσκι και το Γιαπωνέζικο «Κλέφτες καταστημάτων» του Χορεκάζου Κορεέντα που μάλιστα ήρθε και 2η φορά για προβολή τις ημέρες του Πάσχα. Και τα 2 αυτά φιλμ ήσαν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture