Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα εγκαταλελειμμένα ΙΧ πιάνουν πάνω από 300 θέσεις στάθμευσης στους δρόμους της Πάτρας

Τα εγκαταλελειμμένα ΙΧ πιάνουν πάνω από ...
Βγενόπουλος Φάνης

Πότε, επιτέλους, θα απομακρυνθούν;

Μόνιμη έχει γίνει πλέον η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους του κέντρου και των συνοικιών της Πάτρας. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται κατά καιρούς για την απομάκρυνση των οχημάτων, που αποτελούν εστία μόλυνσης και καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης, το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα έντονο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, αυτή τη στιγμή στους δρόμους της πόλης παραμένουν περί  τα 300 οχήματα  τα οποία έχουν χαρακτηριστεί επισήμως από τις υπηρεσίες του Δήμου, ως εγκαταλελειμμένα.

Μάλιστα ο Δήμος της Πάτρας έχει κάνει σύμβαση με ιδιώτη για την απομάκρυνση των οχημάτων αυτών, ωστόσο στην πράξη η διαδικασία αποδεικνύεται δαιδαλώδης και χρονοβόρα.

Όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους της Πάτρας 151 οχήματα, αν και η σύμβαση του Δήμου με τον εργολάβο, προέβλεπε την απομάκρυνση 450 οχημάτων και 50 εγκαταλελειμμένων δικύκλων.

Από τη δημοτική Αρχή αποδίδουν τους χαμηλούς ρυθμούς απομάκρυνσης, στη γραφειοκρατία καθώς στη διαδικασία εμπλέκονται και άλλες Δημόσιες υπηρεσίες, όπως είναι η Διεύθυνση Συγκοινωνιών και η Τροχαία.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και μάλιστα ομόφωνα, να παρατείνει για ένα ακόμη έτος, τη σύμβαση που έχει με τον ιδιώτη για την απομάκρυνση των οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημαντικότερη αιτία του φαινομένου είναι η κρίση των τελευταίων χρόνων. Οι ιδιοκτήτες είτε αδυνατούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, είτε η επισκευή τους, σε περίπτωση ζημιάς, είναι εξαντλητική. Με αποτέλεσμα να τα εγκαταλείπουν στον δρόμο όπου κατοικούν δημιουργώντας παράλληλα μια σημαντική εστία μόλυνσης.

Πάντως, οι δημότες που εντοπίσουν στη γειτονιά τους κάποιο όχημα που βρίσκεται σε χρόνια ακινησία, μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Πατρέων καλώντας στο τηλέφωνο 15190.

Από τη στιγμή που θα εντοπιστεί ένα παλιό αυτοκίνητο, ο Δήμος προχωράει στην επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου που το χαρακτηρίζει ως εγκαταλειμμένο και μετά από 40 ημέρες (κανονικά) αποσύρεται από την ανάδοχη εταιρία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις