Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το παλιό ασκητήριο του Αγίου Γεωργίου στις Πόρτες Αχαϊας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το παλιό ασκητήριο του Αγίου Γεωργίου στ...

Ένα ιστορικό σπήλαιο

Την άλλη ημέρα της Εορτής του Αγίου Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, επεσκέφθη το ιστορικό σπήλαιο, παλαιό ασκητήριο, του Αγίου Γεωργίου, που ευρίσκεται σε απόκρημνο μέρος, κοντά στο χωριό Πόρτες Αχαίας.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση και έψαλε το Χριστός Ανέστη και αναστάσιμους ύμνους, όπως και ύμνους προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Το Σπήλαιο, με τα δύο ναΰδρια, της Παναγίας και του Αγίου Γεωργίου, τα οποία φέρουν παλαιές τοιχογραφίες, τελεί υπό την προστασία και την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαίας κ. Αναστασία Κουμούση, τόσο για το συγκεκριμένο σπήλαιο, όσο και για τα άλλα ιστορικά μνημεία της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να διασωθούν και να προστατευθούν.

Την παραμονή της εορτής και ανήμερα, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στο προσκύνημα του Αγίου Γεωργίου για να συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες και για να τιμήσουν τον λαοφιλέστατο Μεγαλομάρτυρα του Χριστού, Άγιο Γεώργιο.

Στο ιερό αυτό από αιώνων ασκητήριο, ζει κανείς την εσωτερική πνευματική θεωρία που ζούσαν οι ασκητές του ιερού αυτού σπηλαίου, ενώ εξερχόμενος από το ιερό ασκητήριο, αντικρύζει μπροστά του την καταπληκτική θέα της περιοχής του Ερυμάνθου και της Τριταίας.

Με τον Σεβασμιώτατο προσκύνησαν στο Ιερό Ασκητήριο οι  Ιερείς, π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου και Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, ο εκ Πορτών καταγόμενος π. Νικόλαος Δαραμούσκας Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ρίου Πατρών και οι Διάκονοι Σεραφείμ Αργυρόπουλος και Αιμιλιανός Γεωργακόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις