Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρ. Σπίρτζης: "Ξεκινάει σήμερα σε δύο σημεία η Πατρών - Πύργου" - Το χρονοδιάγραμμα

Χρ. Σπίρτζης: "Ξεκινάει σήμερα σε δ...

Ξεκινάει σήμερα σε δύο σημεία η υλοποίηση του

Την έναρξη των έργων στον νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου επιθεώρησε, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Το έργο μήκους 76,5 χλμ. θα ολοκληρωθεί σε 3,5 με 4 χρόνια και κατασκευάζεται σε 8 εργολαβίες. Θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα, 8 κόμβους και αρκετές γέφυρες και άνω και κάτω διαβάσεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, η μεγάλη επιτυχία του υπουργείου είναι ότι κατάφερε να διατηρήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητοδρόμου όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας χωρίς καμία παρέκκλιση.

 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου, Δημήτρης Αναγνώπουλος, ο οδικός άξονας κατασκευάζεται εξ' ολοκλήρου σε νέα χάραξη σε σχέση με τον υπάρχοντα δρόμο.

 

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη κατά την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Πύργου που πραγματοποιήθηκαν στα εργοτάξια του Αλισσού και της Βάρδας.

 

 

· Δήλωση υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο εργοτάξιο του Αλισσού

Είναι μια σημαντική ημέρα. Ερχόμαστε από τη Βόνιτσα. Παραδόθηκε ο δρόμος Άκτιο – Βόνιτσα, 15 χιλιομέτρων, ένα έργο που το περίμενε η περιοχή πάρα πολλά χρόνια.

Μέσα στο καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής, με την εργολαβία «σκούπα». Πιστεύουμε ότι θα τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα και βέβαια ξεκινάμε το Πάτρα – Πύργος. Ξεκινάει σήμερα σε δύο σημεία η υλοποίηση του. Χθες υπογράφηκαν άλλες δύο συμβάσεις, αμέσως μετά το Πάσχα θα υπογραφούν οι υπόλοιπες τρεις. Μένει η απόφαση του ΣτΕ, στις 11 Ιουνίου, για να υπογραφεί και η όγδοη. Θεωρώ ότι οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Αυτό δεν είναι ένα έργο, όπως αυτά που είχε συνηθίσει η περιοχή. Έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο για να εφαρμοστούν. Πιστεύω ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα στο έπακρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε και στο επόμενο σημείο και στη συνέντευξη τύπου.

 

· Δήλωση Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο εργοτάξιο στη διασταύρωση της Βάρδας

Όπως είπαμε και πριν είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δυτική Ελλάδα. Τόσο για το δρόμο που παραδόθηκε από το Άκτιο στη Βόνιτσα, όσο και για την έναρξη των εργασιών για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου. Έχουν υπογραφεί ήδη οι τέσσερεις συμβάσεις. Σήμερα ξεκινούν να υλοποιούνται οι δύο. Αμέσως μετά το Πάσχα θα υπογραφούν οι άλλες τρεις και θα ξεκινήσουν τα επτά τμήματα του αυτοκινητόδρομου. Είναι η δέσμευση μας ότι πριν το Πάσχα το έργο ξεκινάει μετά από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα δώσουμε αναλυτικά το τι δεν είχε γίνει και το τι έγινε αυτά τα χρόνια προκειμένου να υλοποιηθεί από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με προδιαγραφές και όχι ένας επικίνδυνος δρόμος σαν κι αυτόν, που είχαν σχεδιάσει να κάνουν.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

AΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις