Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: "Μικρά Μνημόσυνα", Προυστ και μία διαφορετική βιβλιοπαρουσίαση -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: "Μικρά Μνημόσυνα", Πρου...

Το βράδυ της Πέμπτης παρουσιάστηκε το βιβλίο "Μικρά Μνημόσυνα" της Νίνας Κουλετάκη

Μία διαφορετική βιβλιοπαρουσίαση ήταν αυτή την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στο Φαγιούμ όπου η δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και κοινωνιολόγος Ρούλα Κωστακοπούλου μίλησε με τη συγγραφέα Νίνα Κουλετάκη με αφορμή το βιβλίο «Μικρά Μνημόσυνα» της κ. Κουλετάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bibliotheque και έχει κάνει αίσθηση. Το βιβλίο μιλά με αισιοδοξία για όλα όσα χάνουμε στη ζωή όπως ανθρώπους, καταστάσεις, έρωτες, δουλειές, όλα δοσμένα μέσα από ένα πρίσμα όχι λύπης ή απογοήτευσης αλλά αισιοδοξίας.

Μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο της Νίνας Κουλετάκη διάβασαν ο ηθοποιός του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Γιάννης Τσάκωνας και η ερασιτέχνις ηθοποιός Ζωή Απόστρατου.

Την δική συμβολή και δη εικαστική είχε στην εκδήλωση και ο καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κοσμήτωρ της σχολής θετικών επιστημών Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο οποίος φιλοτέχνησε ασπρόμαυρα σχέδια και ζωγραφιές που «συνόδευσαν» το βιβλίο. Στην εκδήλωση όπου οι γυναίκες έδωσαν δυναμικό παρών, παρουσιάστηκε ένα βίντεο με τα σχέδια του κ. Παπαθεοδώρου (παιδικού, καλού φίλου της συγγραφέως) αυτή τη φορά «ντυμένα» με χρώμα.

Στο βιβλίο που απαρτίζεται από μικρές νουβέλες/κομμάτια, εναλλάσσονται οι συζητήσεις μιας γυναίκας με τον ψυχαναλυτή της, με την καταγραφή των ονείρων της και σκόρπιες σημειώσεις της. Η γυναίκα αυτή μοιράζεται τα εσώψυχα της, μιλάει για ότι αγαπά θανατερά και ότι μισεί, θανατερά επίσης αλλά και για ότι έχει πεθάνει (ανθρώπους, έρωτες, πεποιθήσεις, ιδεολογίες κ.α.) αλλά και για όλα όσα μπορούν ν’ αναστηθούν ή ν’ αναγεννηθούν από τις στάχτες τους.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή της εκδήλωσης ήταν ότι στο ξεκίνημα η Ρούλα Κωστακοπούλου χρησιμοποίησε για το διάλογο της με τη Νίνα Κουλετάκη το περίφημο ερωτηματολόγιο του Προυστ  που είχε πρωτοσυντάξει και απευθύνει σε μία ψυχίατρο φίλη του. Έκτοτε ο μεγάλος αυτός Γάλλος διανοούμενος και συγγραφέας του «Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο» έθετε τα ερωτήματα κάθε τόσο στον εαυτό του για να δει τι έχει αλλάξει και βελτιώσει στην προσωπικότητα του.

Η ατμόσφαιρα στην εκδήλωση μπορεί να είχε Προυστ, «μικρά μνημόσυνα» και ερωτήματα για χαμένες ευκαιρίες & έρωτες, ωστόσο ήταν αρκετά χαλαρή, τα χαμόγελα πολλά ενώ στο τέλος η συγγραφέας υπέγραψε και αντίτυπα του βιβλίου της σε όσους της το ζήτησαν.

Η Νίνα Κουλετάκη έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και σπουδάσει στην Αθήνα.

Είναι Ιδρυτικό μέλος και πρώτη Γραμματέας της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας) και από το 2011 ασχολείται επαγγελματικά και με τη συγγραφή.

Τα «Μικρά Μνημόσυνα» είναι το 2ο της βιβλίο.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Τζίμης Πολίτης, η Σταυρούλα Νικολάου, η Άντα Κεραμιδά - Πετροπούλου, η Πάτυ Πετροπούλου, η Σοφία Πουλή, η Αποστολία Κοκκίνη, κ.α.

Οι φωτ. από τη βραδιά είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight