Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Όλες οι εκδηλώσεις του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών

Όλες οι εκδηλώσεις του Συνεδριακού Κέντρ...

Τι μπορείτε να δείτε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

4/2/2011: Ενημερωτική εκδήλωση συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Νομών Αχαΐας και Ηλείας, ώρες διεξαγωγής 19.00 - 22.00.

5-6/2/2011: Θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια διημερίδα της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών με γενικό τίτλο «Θέματα Νευρολογίας», η οποία εφέτος έχει ως κεντρικό θέμα το Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. Oι δυσκολίες στις οποίες περιέρχεται ο πάσχων και η οικογένειά του μετά από ένα Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο είναι σε όλους γνωστές.

Η συχνότητα των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων τα τοποθετεί ανάμεσα στα πλέον συχνά νοσήματα που εκτός των άλλων έχουν και σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργικότητα, τον ψυχισμό και την κοινωνική κατάσταση του πάσχοντος, αλλά και οικονομικές επιπτώσεις για το οικογενειακό του περιβάλλον και τις υπηρεσίες υγείας.

Η προφύλαξη από τους παράγοντες κινδύνου -πολλοί από τους οποίους μπορεί να ελεγχθούν- αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πρόληψης και επομένως της αποφυγής του Εγκεφαλικού Επεισοδίου. Στη διημερίδα αυτή εξειδικευμένοι επιστήμονες στη διάγνωση, την αντιμετώπιση, την πρόληψη αλλά και την επιστημονική έρευνα πάνω στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, θα αναπτύξουν τις εισηγήσεις τους.

Κατά την τελετή έναρξης (Σάββατο, 5/2/11, ώρα 20.00) θα μιλήσει ο Καθηγητής Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας Ν. Αρτέμης με θέμα: «Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Ιστορικά δεδομένα στη διάγνωση και την αντιμετώπισή του». Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από το Σύνολο Πνευστών της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών. Πληροφορίες στη Γραμματεία του Συνεδρίου CPR / Conferences Public Relations, τηλ. 2610-995698.

12/2/2011: Ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, που διοργανώνεται από την Επιθεώρηση Πελοποννήσου ΑΕΕΓΑ. Ώρες διεξαγωγής 10.00–16.00. Πληρ. στο τηλ.: 2610-225811.

16/2/2011: Διάλεξη: «Η κοινωνία της γνώσης», που διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφίας, ώρες διεξαγωγής 18.00 – 21.00. Πληροφορίες στον Λέκτορα κ. Α. Μιχαλάκη, τηλ.: 2610-969945.

17/2/2011: Ημερίδα: «Πειράματα Φυσικής», που διοργανώνεται από το Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την παρουσίαση των πειραμάτων θα κάνει ο φυσικός κ. Στέφανος Κάσδαγλης. Πληροφορίες στη γραμματεία του Διδασκαλείου Δ.Ε., τηλ.: 2610-969609.

18-19/2/2011: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Εξελίξεις στην Ογκολογία», που διοργανώνεται από το Ογκολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών (υπεύθυνος: Αν. Καθηγ. Χαρ. Καλοφωνος). To εκπαιδευτικό Σεμινάριο έχει στόχο τη σφαιρική και αντικειμενική παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων στην Ογκολογία και την υπεύθυνη ενημέρωση, και επιθυμεί να συμβάλει στις προσπάθειες για τη βελτίωση της αντιμετώπισης του ογκολογικού ασθενή. Πληροφορίες στη Γραμματεία του Συνεδρίου CPR / Conferences Public Relations, τηλ. 2610-995698.

22-23/2/2011: 17ο Φοιτητικό Συνέδριο «Επισκευές Κατασκευών 2011». Πρόκειται για το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται από τους φοιτητές του Ε΄ έτους του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών με την εποπτεία του Καθηγητή Στ. Δρίτσου, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του μαθήματος «Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών από Οπλισμένο Σκυρόδεμα». Κάθε χρόνο βραβεύονται οι τέσσερις καλύτερες εργασίες του συνεδρίου. Πληροφορίες στο τηλ: 2610-997780. 
26/2/2011: Μουσικοχορευτική Παράσταση Tango, που διοργανώνεται από το Centro Cultural - Patras Tango Academia. Θα παρουσιαστεί η μεγάλη κυρία του tango και τραγουδίστρια των Gotan Project Cristina Vilallonga, με τη συνοδεία της οκταμελούς πολυεθνικής tango ορχήστρας Ensemble Hyperion και με τους δύο κορυφαίους σολίστες του bandoneon: Marisa Mercade και Christian Gerber.

Συμμετέχει ο Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα. Χορογραφίες: Ειρήνη Φιλίππου. Χορεύουν: Ειρήνη Φιλίππου και Βασίλης Ντούκας. Έκτακτη Συμμετοχή: Luis Alberto και Elena Mestre. Τιμή εισιτηρίου: 20 €. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2610- 221510, 6944520207.

26-27/2/2011: 21o Mετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο σεμινάριο παρουσιάζεται κάθε χρόνο μια ευρεία σειρά από παιδιατρικά θέματα: αιματολογικά, οφθαλμολογικά, πνευμονολογικά, διαβητολογικά, διατροφής, ακοής, κ.ά. Πληροφορίες στη γραμματεία του σεμιναρίου, Congress Plus, τηλ.: 2610-332752.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture