ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Νάσος Ηλιόπουλος για τη συναυλία των Rotting Christ: Λογοκριτές η Δημοτική Αρχή της Πάτρας

Ο Νάσος Ηλιόπουλος για τη συναυλία των Rotting Christ: Λογοκριτές η Δημοτική Αρχή της Πάτρας

Τι απαντά ο Δήμος Πατρέων

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο facebook, χαρακτηρίζει ως λογοκριτές τη δημοτική Αρχή της Πάτρας, μετά την απόφασή της να πάρει πίσω το χώρο που είχε προγραμματιστεί για τη συναυλία του συγκροτήματος Rotting Christ στην Πάτρα. Όπως έγραψε:

«Τις τελευταίες μέρες είχαμε δύο περιστατικά λογοκρισίας. Στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της παράστασης "Πυρκαγιές" μια ομάδα ακροδεξιών επιχείρησε, ανεπιτυχώς ευτυχώς, να διακόψει την παράσταση επικαλούμενη την προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος. Στην Πάτρα ο Δήμος, επικαλούμενος ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα του δημοτικού πολυχώρου Αίγλη, ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία του ιστορικού ελληνικού συγκροτήματος Rotting Christ

Παρακολουθώ εξαιρετικά ανήσυχος την υποχώρηση του δήμου Πατρέων στις πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και ανθρώπων της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και με θλίβει η σιωπή του και η τακτική του να επικαλείται ηλεκτρολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι δουλειά του κάθε Δήμου, είναι να προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία, να περιθωριοποιεί τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές της καθημερινής ζωής.

Δεν ξεχνώ τη συγκέντρωση έξω από το θέατρο Χυτήριο Theatre - Σημείο Πολιτισμού όταν μια έξαλλη ομάδα της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να κατεβάσει την παράσταση Corpus Christi.

Σε τέτοια περιστατικά επωάζεται ο φόβος και συρρικνώνεται η δημοκρατία. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης δεν είναι μια πολυτέλεια. Είναι πυλώνας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος»

 

 

 

Από τον Δήμο Πατρέων εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Ο μέχρι πρότινος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα κ. Ηλιόπουλος, με σημερινή του δήλωση, αναμασά την άθλια συκοφαντία περί δήθεν “λογοκρισίας”. Είναι θράσος και πρόκληση ο μέχρι πρότινος υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση ώστε να πέσουν στα μαλακά οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που συγκυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τους εθνικιστές του Καμμένου και που στελέχη της φωτογραφίζονταν με χρυσαυγίτες στο Καστελλόριζο, να επιχειρεί να ταυτίσει τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας με τους φασίστες. Μιλώντας για «λογοκρισία» παραποιεί την πραγματικότητα, αντιγράφοντας τον Γκέμπελς.

Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής».

Ο πατραϊκός λαός και οι μαζικοί φορείς του, που με την κινητοποίησή τους και το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης συνέβαλαν στην αθώωση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που δικάστηκε γιατί δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή, έχουν βγάλει συμπεράσματα και θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές του Μαΐου».

 

Σχόλια

Ειδήσεις