ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΑΓΟΡΑ

/

Η Μάρω Δούκα τον Μάρτιο στην Πάτρα

Η Μάρω Δούκα τον Μάρτιο στην Πάτρα

Πολιτισμού συνέχεια για τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus

Μετά την επίσκεψη του ποιητή Αντώνη Φωστιέρη στους χώρους των φροντιστηρίων, την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους μαθητές καθώς και την καθιερωμένη εκδρομή των φροντιστηρίων, που φέτος έγινε στις Μυκήνες και το Ναύπλιο, τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus και οι μαθητές τους προετοιμάζονται τον Μάρτιο να υποδεχτούν στην Πάτρα την Μάρω Δούκα. Διοργανώνουν, μαζί με το ηλεκτρονικό περιοδικό Διαπολιτισμός, αφιέρωμα στην πολυβραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών και υποστηρίζεται από το βιβλιοπωλείο Γωνιά του βιβλίου.

Η Μάρω Δούκα βρίσκεται 45 χρόνια στο χώρο της λογοτεχνίας. Το πρώτο της βιβλίο Η Πηγάδα εκδόθηκε τα Χριστούγεννα του 1974. Το μεστό της ταξίδι στη λογοτεχνία αποτυπώνεται σε δεκαέξι βιβλία εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία των ελληνικών γραμμάτων. Η αρχαία σκουριά, Η Πλωτή πόλη, Οι Αθώοι και φταίχτες είναι μερικά από αυτά.

Η Μάρω Δούκα με τα βιβλία της είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με το σήμερα. Με τη δική της ματιά θεωρεί τα πράγματα, με τη δική της ιδιοσυγκρασία διαμορφώνει τη σχέση της με τον κόσμο και με το δικό της τρόπο αναπλάθει την εποχή της, συνομιλεί με το χθες, αναρωτιέται για το αύριο. Η βραβευμένη λογοτέχνις θα βρίσκεται στην Πάτρα το Σάββατο στις 16 Μαρτίου 2019.

Σχόλια

Αγορά