ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βγήκε "παγανιά" κλιμάκιο για το κάπνισμα στα μαγαζιά στην Πάτρα - "Το 70% έχει βγάλει τα τασάκια"

Βγήκε "παγανιά" κλιμάκιο για το κάπνισμα στα μαγαζιά στην Πάτρα - "Το 70%  έχει βγάλει τα τασάκια"
Μακρυγένη Ελευθερία

Πόσο είναι τα πρόστιμα

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγιεινής πραγματοποιεί ελέγχους σήμερα σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα, στο κέντρο , στην περιοχή των ΤΕΙ και αλλού. Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ μετά και τις παρεμβάσεις και την ενεργοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, ενώ προσφατα έξι φορείς ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου, διαφορετικά θα απευθύνονταν στη δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Σπύρος Στεργίου επισημαίνει στο thebest.gr πως ξεκίνησαν οι έλεγχοι  και πως ο Σύλλογος επιθυμεί να εφαρμοστεί καθολικά ο αντικαπνιστικός νόμος από όλους , ώστε να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

Όπως αναφέρει σε ένα ποσοστό περίπου 70% οι καταστηματάρχες από την εικόνα που έχει, έχουν βγάλει τα τασάκια και εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο.

Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά αν βεβαιωθεί παράβαση και αφορούν και τον καπνιστή και τον καταστηματάρχη.

Το πρόστιμο κυμαίνεται από 50 έως 500 ευρώ στον καπνιστή, ενώ σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των καταστημάτων επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

 

 

Σχόλια

Ειδήσεις