Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι "Ανήσυχοι Εν Πλω" πιστοί στις… παραδόσεις

Οι "Ανήσυχοι Εν Πλω" πιστοί στ...

Τι έχουν στο πρόγραμμά τους

Οι «Ανήσυχοι Εν Πλω», πιστοί στις… παραδόσεις και σε πείσμα των μέτρων και των σταθμών, δραστηριοποιούνται, προγραμματίζουν και συμμετέχουν στο Πατρινό Καρναβάλι με τις εκδηλώσεις τους, οι οποίες έχουν και ενταχθεί στο πρόγραμμα του Καρναβαλιού 2011: Στις 31/01, 1 και 2/2 συνδιοργανώνουν με τον «Γυμνό Οφθαλμό» και με την στήριξη του Δήμου Πατρέων και της ΚΔΕΠΑΚ το 4ο κατά σειρά αφιέρωμα «Καρναβάλι και κινηματογράφος», το οποίο θα είναι 3/μερης διάρκειας και έχει τίτλο: «Η Αλήθεια κάτω από την Μάσκα».

Θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Λιθογραφείον» και περιλαμβάνει προβολές ντοκυμανταίρ από Καρναβάλια άλλων χωρών και ταινιών μυθοπλασίας, σε μια προσπάθεια προσέγγισης όχι μόνο των παραδόσεών τους και των καλλιτεχνικών τους χαρακτηριστικών, αλλά και   των κοινωνικοοικονομικών δομών μέσα στις οποίες αυτά αναπτύσσονται και εξελίσσονται.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

1."Barracao, Um Olhar Carnavalesco" του Waldir Xavier (Βραζιλία, 2009, 90 λεπτά, έχρωμο, ντοκυμανταίρ)

2. "Γυναικεία  Κραυγή" των Kika Nicolela & Graciela Rodriguez ("Falha, Mulher!" / "Woman Cries Out!" - Bραζιλία, 2005, 80',, 'εγχρωμο, ντοκυμανταίρ)

3. "Η τάξη των μύθων" της Margaret Brown ("The Order Of Myths", Η.Π.Α, 2008, 90 λεπτά, έγχρωμο, ντοκυμανταίρ)

4."Εβένινη  Θεά: Η Βασίλισσα  του Ilê Aiyê"  της Carolina Liu Moraes (Ebony Goddess: Queen of Ilê  Aiyê, Η.Π.Α/Βραζιλία, 2010, έγχρωμο, ντοκυμανταίρ)

5. "Αξέχαστο  Καρναβάλι" του  Pedro Severien (Carnaval Inesquecivel / Unforgettable Carnival, Βραζιλία, 2007, 6', έγχρωμο, video, μυθοπλασία)

6. "Bounda Pa Bounda: A Drag Zaka" της Leah Gordon (Αγγλία, 20 λεπτά, έγχρωμο,  ντοκυμανταίρ)

7. "Η  Σάμπα στα πόδιά  σου" του Eduardo Montes-Bradley (Samba On Your Feeet - Η.Π.Α, 2005, 52', έγχρωμο, ντοκυμανταίρ)

8. "Με τον τρόπο μου" του Camilo Cavalcante (Περναμπούκο - Βραζιλία, 2010, 7 λεπτά, έγχρωμο, digital, μυθοπλασία)

9. "Το Καρναβάλι των Θεών" της Tata Amaral ("Carnaval Dos Deuses"/"Divine Carnival", Βραζιλία, 7 λεπτά, έγχρωμο, μυθοπλασία)

10. "Παράδεισος" του Παναγιώτη Φαφούτη (ένα πεντάλεπτο "Προσεχώς")

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

12 και 13/02 διοργανώνουν το 3ο κατά σειρά παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού για παιδιά στο Μπεγουλάκι, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Άγιοι Απόστολοι: Πέτρος και Παύλος».

Το παιχνίδι περιλαμβάνει εύρεση θεμάτων και κατασκευές και συμμετέχουν παιδιά διαφόρων ηλικιών από τη συνοικία.

Συνδιοργανώνουν με τα σωματεία «Καρναβαλικό Κομιτάτο» και «Ρεφενέ», έκθεση με τίτλο «Σου Άρεσε;», αφιερωμένη στην Πόλα Παναγιωτοπούλου, η οποία υπήρξε ενεργό μέλος και των 3 σωματείων.

Η έκθεση θα γίνει στα Λουτρά και θα περιλαμβάνει δημιουργίες και κατασκευές της, σαν μια μικρή ανταπόδοση της αγάπης που η ίδια έτρεφε για την πόλη και για το Πατρινό Καρναβάλι. Η διάρκειά της θα είναι από 21/02 έως και 06/03.

Στις 26 και 27/2 θα δοθούν 2 παραστάσεις από την παιδική θεατρική ομάδα μας στο Θέατρο Απόλλων στις 6μμ, με το έργο της Ζωής Βαλάση «Ο κλέφτης των Αστεριών». Η φετινή παράσταση της παιδικής ομάδας των «Ανήσυχων Εν Πλω», στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ζωής Βαλάση και είναι αφιερωμένη στην Πόλα Παναγιωτοπούλου, που αν και βρίσκεται ψηλά, είναι σίγουρο, ότι θα βάλει την τελευταία πινελιά, πριν ανοίξει η αυλαία. Στην ιστορία αυτή, τα πρόσωπα του παραμυθιού συναντάνε τα πρόσωπα της σημερινής πραγματικότητας.

Το παραμύθι μπαίνει στη ζωή μας για να μας αφυπνίσει, να αντιπαλέψει την αδιαφορία και τον ατομικισμό μας και να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον μας, την αγάπη μαςσ και την φροντίδα μας για την φύση και για την ομορφιά που σιγά σιγά χάνεται από γύρω μας.

Στο αποτέλεσμα της παράστασης  συνέβαλαν οι 17 μικροί ηθοποιοί, η σκηνοθετική ομάδα των Αλιβιζάτου Πηνελόπη και Κρικέτου Ευαγγελία, τα σκηνικά του Μαυρομμάτη Μαρκέλλου, τα κουστούμια και τα καπέλα σχεδιασμένα από την Αλιβιζάτου Πηνελόπη, η κατασκευή των καπέλων από τον Τόμπρο Στέλιο, η μουσική συνοδεία από τον Νικολή Αλέξανδρο, το μακιγιάζ των Ηλιοπούλου Μαρία και Βαλεντίνο Κατερίνα και η 10μελής ομάδα στήριξης.

Παράλληλα με την προετοιμασία και την ολοκλήρωση των παραπάνω εκδηλώσεων, τα πληρώματα-μέλη των «Ανήσυχων Εν Πλώ», προετοιμάζουν το φετινό τους θέμα, ολοκληρώνουν τις στολές τους, δουλεύουν τις κατασκευές τους, τα καπέλα τους και τα αξεσουάρ τους και είναι σε ετοιμότητα για το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, για τις παρελάσεις και για ότι άλλο προκύψει…

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture