ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

CULTURE

/

Η πατρινή μπάντα Bedouin κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ!

Η πατρινή μπάντα Bedouin κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ!

Στις 14 Δεκεμβρίου από την Inner Ear

Το ντεμπούτο άλμπουμ της psych garage μπάντας από την Πάτρα κυκλοφορεί από την Inner Ear στις 14 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη δουλειά της πενταμελούς μπάντας από την Πάτρα με garage-pop αναφορές.

Οι Bedouin είναι μία psych garage μπάντα από την Πάτρα που αποτελείται από τους

Βασίλη Σμπήλια (vocals, guitar, tambourine), Σπύρο Παπαϊωάννου (guitar, keyboards, vocals), Θεόδωρο Παπαδόπουλο (guitar, keyboards), Γεράσιμο Ασπρομάλλη (bass, vocals) και Γιώργο Αμαξά (drums, tambourine, maracas), όλοι τους πρώην μέλη ανεξάρτητων μουσικών συγκροτημάτων της πόλης.

Τον Ιανουάριο του 2017 ξεκινούν τις πρώτες τους πρόβες ανακατεύοντας τις φαζαριστές κιθάρες του rock ‘n roll της Αμερικής και της Μεγάλης Βρετανίας, τις μελωδικές γραμμές από την ψυχεδελική ποπ των ‘60s, την κινηματογραφική μουσική του John Barry, αλλά και την αστική κουλτούρα των ημερών, με τους στίχους των Beat ποιητών και του Dylan Thomas. Λίγο αργότερα, μαζί με τον Ιάσονα Ζούμπο (tambourine, percussion), αρχίζουν να παρουσιάζουν ζωντανά την δουλειά τους σε φεστιβάλ (Saristra Festival, Westside Festival) και σε ανεξάρτητες σκηνές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Στα τέλη του 2017, με παραγωγό τον Μανώλη Αγγελάκη (Illegal Operation, Appallachian Cobra Worshipers) και μηχανικό ήχου τον Σάκη Μπάστα (Raining Pleasure, Abbie Gale), ηχογραφούν στο Noisebox Studio στην Πάτρα τα δύο πρώτα τους κομμάτια που κυκλοφορούν σαν 7” single στις 14 Δεκεμβρίου του 2018 από την Inner Ear Records.

Pre-order link bandcamp: http://smarturl.it/dgysa2.

Soundcloud:https://soundcloud.com/innerearrecords/bedouin-submarine

 

 

Σχόλια

Culture