Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Χάθηκαν οι προθεσμίες για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής - Επιστολή στον Σπίρτζη

Δυτ. Ελλάδα: Χάθηκαν οι προθεσμίες για τ...

Από τον Πρόεδρο της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη έστειλε ο Πρόεδρος της  Επαγγελματικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Αχαΐας για να δοθεί παράταση στη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής. Αναλυτικά:

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι πολίτες που έχουν πληγεί από τους σεισμούς, πυρκαγιές και τις κατολισθήσεις  στις περιοχές Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας & Ηλείας από το έτος 2006 έως 2014, χωρίς να έχουν την κύρια ευθύνη και λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προέκυψαν στην λειτουργία των τεχνικών γραφείων ένεκεν τις οικονομικής κρίσης, έχουν απωλέσει τις προβλεπόμενες προθεσμίες για υποβολή των αναγκαίων πιστοποιητικών για την έκδοση αδειών και αντίστοιχων δόσεων (επισκευών, ανακατασκευών ). Υπήρξαν προβλήματα και στις τοπικές αυτοδιοικήσεις, πού έχασαν τις αντίστοιχες προθεσμίες, λόγω της αλλαγής των διοικήσεων, όπως π.χ. στον Δήμο Πατρέων, του οποίου πολλά διατηρητέα κτίρια του, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό του 2008.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι δημόσιοι φορείς να απωλέσουν τις προθεσμίες για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των κτιρίων τους.

Η ασφυκτική οικονομική δυσπραγία και οι υποχρεώσεις (απαιτήσεων λειτουργία) των τεχνικών γραφείων των μηχανικών, που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο τους άφησαν τους πολίτες στην <τύχη> τους.

Για την αντιμετώπιση του παραπάνω θέματος ζητούμε να δοθεί ετήσια (1 έτος) παράταση με νομοθετική ρύθμιση για τις υποθέσεις που αφορούν τα παραπάνω σχετικά (α) & (β) και δεν καλύπτονται από τον Ν. 4495/2017, σχετικά με την ανωτέρω ρύθμιση και δεν γίνεται αναφορά για τις περιπτώσεις ανακατασκευής, αυτοστέγασης ή αποπεράτωσης κτιρίων, για τις οποίες οι καταληκτικές ημερομηνίες  έχουν θεσμοθετηθεί με την (β) σχετική και μέχρι σήμερα δεν έχουν παραταθεί.

Τονίζουμε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση εκδόσεως πορισμάτων τριμελών επιτροπών από ΔΑΕΦΚ και άλλων υπηρεσιών, όπως δασαρχεία, πολεοδομίες & κτηματολογικά γραφεία των παραπάνω περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα πέρα του ενός (1) έτους δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χορηγήσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να εκδοθούν οι αντίστοιχες άδειες.

Κύριε Υπουργέ

Θα πρέπει άμεσα να προβείτε στην έκδοση αντίστοιχης Υπουργικής Απόφασης της ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/5028/Π.Ε./Α321/22.02.2018 (ΦΕΚ 747/τ.Β΄/02-03-2018).

με την οποία θα παρατείνονται για τουλάχιστον ένα έτος, ήτοι έως 31-12-2019 για όλες τις περιπτώσεις  που περιγράφονται στις (β) & (γ) σχετικές, καθώς και για τις περιπτώσεις επισκευών ή ανακατασκευές όπου δεν έχουν εκδοθεί ή άδεια επισκευής ή ανακατασκευής από 2.3.2011 και δεν καλύπτεται από τον Ν. 4495/2017.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Ν.Τ. Αχαΐας

-Ο-
Πρόεδρος

Φώτιος Κατριβέσης

Ηλεκτρολόγος Μηxανικός Τ.Ε, M.Sc

 

 

 

Πίνακας  Φορέων  Κοινοποίησης

1

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδας & Ιόνιου

2

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

3

Βουλευτές Νόμου

4

Σπάρτινο Κων/νος

5

Ριζουλή Ανδρέας

6

Αναγνωστοπούλου Σια

7

Κατσανιώτης Ανδρέας

8

Φωτήλας Ιάσων

9

Παπαθεοδώρου Θεόδωρος

10

Καραθανασόπουλος Νίκος

11

Νικολόπουλος Νίκος

12

Δήμο Πατρέων

13

Δήμο Αιγιαλείας

14

Δήμος Δυτικής Αχαΐας

15

Δήμο Ερυμάνθου

16

Δήμου Καλαβρύτων

17

Τεχνικό Επιμελητήριο – Τμήμα Δυτ. Ελλάδας

18

Οικονομικό Επιμελητήριο – Τμήμα ΒΔ Πελ/σου & Δυτ. Ελλάδας

19

Επιμελητήριο Αχαΐας

20

Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών

21

Ομοσπονδία Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών-Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας

22

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελ/σου & Δυτ.Ελλάδας

23

ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ

24

ΣΥ.ΠΤΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Α.

25

Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. (Κ.Δ.Ε.)

26

 

27

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις