Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Δράσεις δρόμου στην πλατεία Γεωργίου από φοιτητές ιατρικής της Πάτρας για τον σακχαρώδη διαβήτη

Δράσεις δρόμου στην πλατεία Γεωργίου από...

Την Κυριακή το πρωί

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, Φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών θα βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία της Πάτρας την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου στις 11:00 - 14:00 για να ενημερώσουν το κοινό της πόλης σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα και τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής.

Κατά τη διάρκεια της δράσης δρόμου οι φοιτητές θα ενημερώσουν τον πληθυσμό μέσω διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων για τη σημασία της πρόληψης στην υγεία και του υγιεινού τρόπου ζωής. Μέσω γυμναστικών δρώμενων απο το γυμναστήριο Icon Fitness, διανομής σαλατών απο το εστιατόριο «Δίδυμοι», χυμών φρούτων απο το κατάστημα «The Juice Bar» και γλυκών κατάλληλα για διαβητικούς απο το ζαχαροπλαστείο «Caravel», θα μετατρέψουν την πλατεία σε ένα κέντρο πρόληψης. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής - HellenicMedicalStudents’ InternationalCommittee (HelMSIC) σε συνεργασία με το διαβητικό σύλλογο «Ζωή Γλυκιά».

Σύμφωνα με το Προφίλ Υγείας 2017, το 20% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει από υπέρταση, ενώ το 10% από διαβήτη. Παράλληλα, τα ποσοστά παραγόντων κινδύνου όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία, βρίσκονται στη χώρα μας πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό, οι φοιτητές αναλαμβάνουν δράση και έρχονται να μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα.

Σκοπός της δράσης δρόμου είναι η προώθηση δύο εκ των σημαντικότερων προβλημάτων υγείας στην Ελλάδα και η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου ζωής. Η δράση δρόμου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος PreventiononPublicHealth.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being