Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έρχεται στο Royal και μιλάει στο thebest για τα χρήματα που κληρονόμησε, την εκμετάλευση και τους γάμους που δεν έγιναν

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έρχεται στο Royal κ...

Για τρία βράδια με την Μελίνα Ασλανίδιου σε μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Στην Πάτρα θα βρεθεί τις επόμενες μέρες  ο Γιάννης Παπαμιχαήλ καθώς θα παρουσιάσει στο Royal μία μουσική παράσταση που κάνει  πανελλαδική πρεμιέρα στην Πάτρα. Πρόκειται γία μία  ξεχωριστή παράσταση – αφιέρωμα σε μεγάλες επιτυχίες της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου.

"'Εχω ένα μυστικό" στο Royal, στις 14,15, 16 Ιουνίου

 

Ο τίτλος; «Έχω ένα μυστικό», που δε θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από ένα μοναδικό αφιέρωμα στις μεγάλες επιτυχίες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, των ανθρώπων που έβαλαν τη δική τους υπογραφή στα κινηματογραφικά και θεατρικά πράγματα της χώρας και μεγάλωσαν γενιές και γενιές!

Μαζί του η γνωστή ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου!

Ένα ονειρικό ταξίδι με τραγούδια όπως: "Καροτσέρη", "έχω ένα μυστικό", "σήκω χόρεψε συρτάκι", "μάτια βουρκωμένα" και 25 ακόμα μεγάλες επιτυχίες της εποχής, τα οποία το κοινό θα απολαύσει ζωντανά, ενώ στην οθόνη θα προβάλλονται σκηνές από τις ταινίες.

Ανταποδίσει το "Νανούρισμα" της Αλίκης

 

Σε αυτό το ταξίδι, καπετάνιος – ενορχηστρωτής δεν είναι άλλος από αυτόν που έχει ηθικά το δικαίωμα να το πράξει: Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, γιος της Αλίκης και του Δημήτρη, που θα παίζει ζωντανά επί σκηνής πιάνο συνθεσάιζερ και έχει την ευθύνη της επιλογής των τραγουδιών. Όπως τόνισε και ο ίδιος, ήρθε η ώρα να ανταποδώσει κι αυτός με τον τρόπο του μέσα από αυτήν την παράσταση την αφιέρωση που του είχε κάνει η Αλίκη με το τραγούδι «Νανούρισμα».

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Τι να περιμένουμε από την επίσκεψη σας στην Πάτρα; Τι θα ακούσουμε στο Royal;

Είμαι χαρούμενος που ερχόμαστε στην Πάτρα γιατί όσες φορές έχω έρθει σε αυτή την πόλη έχω περάσει πολύ ωραία. Βρήκαμε τις κατάλληλες ημερομηνίες και είμαστε πανέτοιμοι να σας παρουσιάσουμε αυτή την παράσταση την οποία έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε και μάλιστα έχουμε στόχο το χειμώνα να φιλοξενηθεί σε κάποιο θέατρο. Αν γίνει αυτό θα προσθέσουμε και κάποια πράγματα.

Θα ακούσετε αγαπημένα τραγούδια σε διαφορετικές ενορχηστρώσεις… πιο μοντέρνα! Είναι μία μουσικοθεατρική παράσταση αλλά δε θα προδώσω κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι θα αρέσει.

Η Μελίνα Ασλανίδου έχει μία ιδιαίτερη φωνή και θεωρώ ότι ταιριάζει πολύ σε αυτό το πρότζεκτ που έχει και θεατρικό στοιχείο. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να συνεργάζεται και αυτό μετράει πολύ για μένα.

Υπήρχε κάτι που σας άγχωσε σε όλο αυτό το εγχείρημα;

Είναι πρώτη φορά που κάνω κάτι μουσικό που σχετίζεται με τους γονείς μου και δε νομίζω να το κάνω ξανά. Αυτά τα πράγματα γίνονται μια φορά. Ήταν μία μουσική πρόσκληση όλο αυτό για μένα.

Το είδα πιο αποστασιοποιημένα. Προσεγγίζω τα τραγούδια πιο αντικειμενικά. Όχι σαν γιος... Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στη δουλειά μου, στην ενορχήστρωση, στη μουσική για να βγάλουμε με τους συνεργάτες μου ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Αν είχα ασχοληθεί με το σήριαλ για τη μητέρα μου, θα ήταν διαφορετικό

 

Δε με άγχωσε κάτι. Επέλεξα πολύ καλούς συνεργάτες και η ομάδα δούλεψε εξαιρετικά. Μου έδωσε δύναμη και όρεξη για δημιουργία και δουλειά. Είχα κάνει το βιβλίο για τους γονείς μου … με το σήριαλ δεν είχα ασχοληθεί καθόλου. Αν είχα ασχοληθεί θα το είχα κάνει εντελώς διαφορετικά αλλά τα λίγα πράγματα που έχω κάνει έχουν πάει καλά.

Έχετε κριθεί αυστηρά λόγω των γονιών σας;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι λόγω του ονόματός μου έχω κριθεί αυστηρά αλλά δε θα έπρεπε να γίνεται σύγκριση. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα, τη δική του προσωπικότητα. Οι γονείς μου είχαν ένα άστρο, ήταν «εκεί»… ψηλά… Δε μπορείς να φτάσεις τόσο ψηλά. Προσπαθώ με τις δικές μου δυνάμεις να κάνω πράγματα, να κινούμαι σε διαφορετικούς χώρους παλεύοντας για το καλύτερο.

Τι σας έχει ενοχλήσει περισσότερο;

Είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν επιδιώκει τη δημοσιότητα. Δε με ενδιαφέρει να είμαι στα περιοδικά και την τηλεόραση αν δεν έχω κάτι να προβάλω σχετικά με τη δουλειά μου. Έχουν γραφτεί για εμένα πάρα πολλά πράγματα που με έχουν ενοχλήσει.

Δε έχω ασχοληθεί παρά μόνο με αυτά που με πείραξαν πάρα πολύ. Υπάρχει για παράδειγμα μία εφημερίδα στην Αθήνα η οποία έχει τρομερή εμπάθεια μαζί μου και κάποια στιγμή έγραψε κάτι που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αναγκάστηκα να βγω σε μία πρωινή εκπομπή για να το διαψεύσω και να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο που έγραψαν το κείμενο.

Γνωρίσατε σημαντικά πρόσωπα… Ποιοι είναι αυτοί που αγαπήσατε και σας αγάπησαν;

Ένας τέτοιος άνθρωπος που έχω και ως πρότυπο είναι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Πριν είκοσι χρόνια είχα πάει στο στούντιο του και έπαιξε μίαμιση ώρα μόνο για μένα. Το θεώρησα τιμητικό και μετά κάθισα και έπαιξα κι εγώ τα κομμάτια του, του άρεσε πάρα πολύ.

Πρότυπο μου είναι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

 

Έχω γνωρίσει πάρα πολλές μεγάλες προσωπικότητες αλλά τώρα δε θα ήθελα να αναφέρω κάποιον άλλον.

Υπήρξαν άνθρωποι που ήταν στο περιβάλλον των γονιών σας και δε σας στάθηκαν;

Πολλοί άνθρωποι που είχαν φιλικές σχέσεις με τους γονείς μου εξαφανίστηκαν όταν εκείνοι έφυγαν από τη ζωή. Αυτό συμβαίνει βέβαια σε κάθε οικογένεια. 

Υπήρξαν και αυτοί που θέλησαν να με εκμεταλλευτούν

 

Υπήρξαν και αυτοί που θέλησαν να με εκμεταλλευτούν. Όταν ήμουν μικρός έκανα διάφορα λάθη. Είχα λογιστές και δικηγόρους που προσπαθούσαν να βγάλουν χρήματα από εμένα. Δε ήξερα πώς λειτουργούν τα πράγματα και κάποιοι το κατάφεραν και επωφελήθηκαν από εμένα. Αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν, προχωράμε και κάνουμε ότι μπορούμε.

Πολλοί μπορεί να σκέφτονται ότι λαμβάνετε πολλά χρήματα από πνευματικά δικαιώματα ή ο,τιδήποτε άλλο για χρόνια… πόση βάση έχει αυτό;

Μεγάλη. Λαμβάνω αρκετά χρήματα από πνευματικά δικαιώματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δε σημαίνει όμως το ότι έχω οικονομική εξασφάλιση, ότι δε έχω την ανάγκη να δημιουργώ και να είμαι παραγωγικός προς την κοινωνία…

Θα κάνατε κάτι διαφορετικό και μακριά από την τέχνη;

Σπούδασα Marketing στην Αμερική. Αν μου γινόταν μία πρόταση από μία εταιρεία, για παράδειγμα, μπορεί να το έκανα.

Έφτασα δύο-τρεις φορές κοντά στο γάμο

 

Θα εγκαταλείπατε την Ελλάδα;

Τώρα πια … όχι! Είμαι μεγάλος γι΄ αυτό. Το είχα σκεφτεί όμως παλιότερα… Να πήγαινα στην Αμερική που είναι η χώρα της ευκαιρίας. Αν έχεις κάποιους γνωστούς μπορείς να κάνεις φοβερά πράγματα…

Τι σας κράτησε εδώ;

Διάφορες σχέσεις που είχα, οι φίλοι μου, η μουσική….

Φαίνεται ότι οι σχέσεις σας έχουν ιδιαίτερη σημασία για εσάς, παίζουν καθοριστικό ρόλο… Θα θέλατε να κάνετε οικογένεια;

Δύο – τρεις φορές… «έφτασα στην πηγή και δεν ήπια νερό»… Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι περίπλοκες. Εκεί που συμφωνούμε, στο τέλος διαφωνούμε… Αν και έχω μεγαλώσει, πιστεύω ότι δεν είναι αργά ακόμα και ότι σε δύο- τρία χρόνια θα γίνει γιατί είναι κάτι που το θέλω.

Έχετε «φοβίες» σε σχέση με το γάμο;

Όχι… φοβίες… δε θα το έλεγα. Έχω σκεφτεί πράγματα δύο και τρεις φορές για σχέσεις μου. Έχω σκεφτεί και τις φορές που έφταιγα και ποιες είναι οι συγγνώμες που όφειλα.

Ποια είναι η καλύτερη ευχή που μπορεί να σας κάνει κάποιος;

Να είμαι ευτυχισμένος… Και ευτυχία δεν είναι τα χρήματα αλλά να περνάς καλά με απλά πράγματα και ανθρώπους …

Επί σκηνής θα βρεθούν επίσης, ο μεγάλος κιθαρίστας Μιχάλης Σορβίνος, η σπουδαία Σοπράνο Άννα  Μορφίδου και ο ταλαντούχος Γιώργος Γερωνυμάκης.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Μαγδαληνός, γνωστός στην Πάτρα με την τελευταία σκηνοθεσία του ”Αστρα να πάνε” του Β. Ρίσβα και της Δ. Σακκαλή.

Μέρος των εσόδων των παραστάσεων θα πάει στο ίδρυμα «Μέριμνα του παιδιού» στην Πάτρα.

Το “Εχω ένα μυστικό” ξεκινάει το ταξίδι του με τρεις παραστάσεις στην Πάτρα, στις 14, 15, 16 Ιουνίου στη θεατρική σκηνή του Royal Theater, στην Ακτή Δυμαίων 53.

Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα: Γωνιά του Βιβλίου, Discover Bookstore, Φάρος εν Πάτραις.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ στην προπώληση και 15 ευρώ στο ταμείο του θεάτρου (οι θέσεις είναι αριθμημένες)

Ωρα έναρξης: 21.30

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight