Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Δίαιτα και νηστεία γίνεται; Γίνεται!

Δίαιτα και νηστεία γίνεται; Γίνεται!

Ίσως τελικά η νηστεία να μην αποτελεί εμπόδιο αλλά αφορμή για να ξεκινήσετε αλλαγές στη διατροφή σας!

Μήπως νιώθετε πως η νηστεία δεν είναι σύμμαχος της καλής διατροφής; Φοβάστε πως η περίοδος της νηστείας θα σας βγάλει εκτός προγράμματος και αναβάλλεται την προσπάθεια σας για μετά το Πάσχα;

Επειδή δυστυχώς -ή ευτυχώς- δεν υπάρχει ιδανική περίοδος για καλή διατροφή ή δίαιτα, σας έχουμε καλά νέα!

Ιδού τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη νηστεία με τις λύσεις τους:

«Τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια δεν με χορταίνουν όσο το κρέας»

Αυτό είναι μια αλήθεια. Γι’ αυτό, φροντίστε να εντάξετε εναλλακτικές μορφές πρωτεΐνης στα γεύματά σας όπως τα όσπρια (συνδυασμένα με ψωμί ή ρύζι για υψηλότερης βιολογικής αξίας πρωτεΐνες), τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά από σόγια και τους ξηρούς καρπούς. Ακόμα και οι πάστες (ελιάς, ταχίνι κλπ) μπορούν να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση απλώς θέλουν και αυτές το μέτρο τους.

«Δε μπορώ να αντισταθώ στους νηστίσιμους πειρασμούς όπως ο χαλβάς και η ταραμοσαλάτα»

Πειρασμοί θα υπάρχουν πάντα, το θέμα είναι πώς τους διαχειριζόμαστε! Ευκαιρία λοιπόν να βρείτε τον τρόπο να τους φέρετε στα μέτρα σας, έχοντας τους σε μια μικρή ποσότητα σαν συνοδευτικό στα γεύματά σας ή σαν σνακ.

«Το Πάσχα δεν γίνεται να μην φας πολύ!»

Το πόσο θα φάμε (και το τι) είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας. Κανείς δεν είπε να απέχετε από το φαγητό του Πάσχα, υπάρχει όμως πάντα η επιλογή να μην φτάσουμε σε υπερβολές. Άλλωστε, και αυτό να συμβεί, μπορούμε να φροντίσουμε να περιορίσουμε τις παρασπονδίες στην ημέρα εκείνη ώστε να μην επηρεαστεί η συνολική εικόνα της διατροφής μας. Και επειδή το Πάσχα συνδυάζεται με τη φύση, ίσως καμία βόλτα μας βοηθήσει!

«Μεγάλη εβδομάδα χωρίς έξοδο για ουζάκι και μεζέδες δεν γίνεται!»

Ακόμα και σε μια τέτοια περίσταση υπάρχουν καλές και κακές επιλογές. Προτιμήστε θαλασσινά ψητά ή μαγειρευτά, όπως το ξυδάτο χταποδάκι, τα ψητά καλαμάρια, τις γαρίδες σαγανάκι κλπ, και αποφύγετε τα τηγανητά. Επίσης, βάλτε ένα μέτριο στην ποσότητα αλκοόλ που θα καταναλώσετε.

Ίσως τελικά η νηστεία να μην αποτελεί εμπόδιο, αλλά αφορμή για να ξεκινήσετε τις καλές σας αλλαγές! Οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν:

  1. Αποτελεί ιδανική περίοδο για να εντάξετε τα φρούτα σαν σνακ!
  2. Τα θαλασσινά που έχουν πρωταρχικό ρόλο στην νηστεία είναι μια καταρχήν light τροφή και παράλληλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά!
  3. Αποτελεί, τέλος, ευκαιρία να φέρετε την διατροφή σας πιο κοντά στα μεσογειακά πρότυπα τρώγοντας περισσότερα λαδερά, όσπρια και ξηρούς καρπούς.

Εσείς, ακόμα το σκέφτεστε;

Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής εν μέσω νηστείας, ή αν απλώς θέλετε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε αυτή την περίοδο, οι Διαιτολόγοι του Ευτροφία Μαρκέλλα Συμεοπούλου και Μέμα Λαμπροπούλου είναι εδώ για να σας κατατοπίσουν κατάλληλα!

Ευτροφία – διαιτολογικές υπηρεσίες

Μαιζώνος 52 / 2610 220 159 / [email protected] / website / fb: eutrofiapatra

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being