Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η...ηλεκτρονική επανάσταση του '95 και το άλμα στο μέλλον του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πάτρας

Η...ηλεκτρονική επανάσταση του '95 και τ...

53 χρόνια λειτουργίας της πανεπιστημιακής σχολής

 

Το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών είναι το πρώτο τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με ζωή 53 χρόνων, σήμερα.
Είναι το μεγαλύτερο τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής και το δεύτερο μεγαλύτερο του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταξύ τριάντα πέντε τμημάτων, διαθέτοντας υψηλής ποιότητας φοιτητές, άριστο επιστημονικό, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό και εξαιρετικές εκπαιδευτικές/ερευνητικές και κτιριακές υποδομές.
Εχει κατακτήσει μια πρωτεύουσα θέση στον ελληνικό ακαδημαϊκό χώρο και έχει μια διακριτή και πολύ αξιόλογη θέση στο διεθνές ακαδημαϊκό στερέωμα.

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ιδρύθηκε το 1967 ως το πρώτο Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής.

 

Η αρχική ονομασία του ήταν Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Το 1995, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών μετονομάσθηκε σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, καλύπτοντας μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η προσφορά τού Τμήματος αυτά τα 50 χρόνια λειτουργίας του στην εκπαίδευση, την έρευνα και την κοινωνία είναι ευρύτατα αναγνωρισμένη, λόγω των σημαντικότατων επιτευγμάτων του σε όλους αυτούς τους τομείς.

 

Φωτογραφίες από παλαιότερη εκδήλωση για κοπή της βασιλόπιτας. Στο κέντρο ο πρόεδρος του Τμήματος Σταύρος Κουμπιας

Φωτογραφίες από την κοπή της βασιλόπιτας...

Φωτογραφίες από την κοπή της βασιλόπιτας φέτος. Στο κέντρο ο πρόεδρος του Τμήματος Σταύρος Κουμπιας

Αδιάψευστη απόδειξη αυτής της προσφοράς είναι οι απόφοιτοι του Τμήματος, οι οποίοι διαπρέπουν στο ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και κοινωνικό πεδίο στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η πολύ υψηλή θέση του Τμήματος στις διεθνείς κατατάξεις των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων παγκοσμίως,  επιβεβαιώνει την ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του, παρά τις γνωστές αντιξοότητες στη χώρα μας.

Η προσέλκυση σημαντικών πόρων από ανταγωνιστικές ελληνικές και διεθνείς δράσεις έρευνας και ανάπτυξης τεκμηριώνει το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της εκπονούμενης έρευνας τυγχάνουν ευρύτατου ενδιαφέροντος, αποτελώντας μια σημαντική πηγή τεχνογνωσίας σε μια πληθώρα επιστημονικών και τεχνολογικών πεδίων.

Το όραμα του Τμήματος είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της εκπονούμενης έρευνας, με εξέχοντα στόχο να κατέχει πάντα μια διακριτή και αναγνωρίσιμη θέση μεταξύ των γνωστών και πρωτοπόρων Ιδρυμάτων του διεθνούς ακαδημαϊκού στερεώματος, προς όφελος των αποφοίτων μας, αλλά και της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις