Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Αθώος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος- Λύο Καλοβυρνάς στο thebest.gr: Ο αγώνας συνεχίζεται -ΦΩΤΟ

Αίγιο: Αθώος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος- Λ...

Επεισόδια το πρωί έξω από τα δικαστήρια

22:50 Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων δήλωσε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είναι προφανώς σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά κατά την κρίση μας είναι νομικά εσφαλμένη και οπωσδήποτε αντίθετη στην νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τα δικαιώματα του ανθρώπου, σχετικά με αυτά τα ζητήματα.»

 

21:35 Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από κληρικού και απλούς πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο δικαστήριο για να στηρίξουν τον κ. Αμβρόσιο. Ο ίδιος μιλώντας στα ΜΜΕ δήλωσε τα εξής:

«Τέλος καλό όλα καλά. Λυπάμαι που κούρασα τον κόσμο τόσες ώρες. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου».

 

21:10 Σύμφωνα με πληροφορίες η έδρα δεν αιτιολόγησε την αθωωτική της απόφαση. Μιλώντας στο thebest.gr, ο Λύο Καλοβρυνάς, ένας εκ των μηνυτών του ιεράρχη, δηλώνει ότι η απόφαση δεν του προκάλεσε έκπληξη και την θεωρεί σχεδόν αναμενόμενη.

«Ωστόσο και μόνο που κάθισε στο εδώλιο είναι μια τεράστια πρόοδος για την χώρα μας. Είμαστε ρεαλιστές, υπάρχει μια Α’ απογοήτευση αλλά όχι απελπισία. Η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Αμβρόσιος κατηγορείτο για τα εξής:

1. δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού (ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος)

 

2. κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

 

 

21:04 Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος...

Περισσότερα σε λίγο.

 

 

20:33 Την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβροσίου πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας της έδρας.

 

20:20 Περίπου μισή διήρκησε η απολογία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου. Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι το επίμαχο άρθρο αναφερόταν ουσιαστικά στους πολιτικούς και όχι στα πρόσωπα. Κατά την απολογία του χρησιμοποίησε πολλές ευαγγελικές περικοπές για τους αμαρτωλούς που δεν έχουν μετανοήσει προκειμένου να τεκμηριώσει τις θέσεις του.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στο Κοράνι για το οποίο είπε ότι και αυτό το κείμενο προτρέπει να πολεμούν του απίστους αλλά δεν είδε κανένα να κυνηγά όσους το πιστεύουν και διαδίδουν τις ιδέες του.

 

......................

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα η δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, μετά από μήνυση  ατόμων, για την υβριστική ανάρτησή του για τους ομοφυλόφιλους. Η αίθουσα είναι κατάμεστη, ενώ νωρίτερα έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί αντιεξουσιαστές.

Οι μάρτυρες που θα εξεταστούν συνολικά είναι 8 και μετά το δικαστήριο αναμένεται να διακόψει και να συνεχίσει. Μέχρι τώρα έχουν καταθέσει τέσσερις μάρτυρες.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Έφτασε στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου ο Αμβρόσιος και σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη μετά από τη μήνυση που έχουν υποβάλει εναντίον του άτομα ύστερα από υβριστική ανάρτησή του εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Νωρίτερα

Συνεχίζονται τα επεισόδια έξω από το δικαστήριο Αιγίου όπου σήμερα θα δικαστεί ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μετά από τη μήνυση που έχουν υποβάλει εναντίον του  άτομα ύστερα από υβριστική ανάρτησή του εναντίον των ομοφυλόφιλων. Όπως μάθαμε υπάρχουν και υλικές ζημιές στο δικαστικό μέγαρο.

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη ο όποιος φυγαδεύτηκε από το χώρο. Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 70 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο Μητροπολίτης δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο δικαστήριο.

 

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

Φωτογραφία από facebook.

πρώτη ενημέρωση 08:43

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Αιγίου πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτης οργανώσεις αντιεξουσιαστών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με αφορμή του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβροσίου, μετά από τη μήνυση που έχουν υποβάλει εναντίον του 5 άτομα ύστερα από υβριστική ανάρτησή του εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!» και αναφερόταν στην ομοφυλοφιλία.

"Πμοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!

_________Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!

_________Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου αναφέρονται τα εξής:

««Θεός και Πατρίδα είναι άπαιχτη ομάδα. Σπάνε όλα τα ρεκόρ καταπίεσης και αιματοχυσίας»

Luis Bunuel

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα το εξής, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους:  «Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν!

Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!»

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ορισμένοι άνθρωποι αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Αμβρόσιου καταθέτοντας μήνυση για προτροπή σε βία και δημόσια υποκίνηση μίσους καθώς και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 15/3 στο δικαστικό μέγαρο του Αιγίου.

Στην εποχή της απογείωσης της επίθεσης του κράτους και των αφεντικών, οι βασικοί πυλώνες συγκρότησης του κόσμου της εξουσίας επιχειρούν να οξύνουν τη σήψη του κρατικού, καπιταλιστικού και πατριαρχικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας.

Όσο βαθαίνει η κρίση και εντείνεται η επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα πεδία, εντείνεται και η επίθεση  στο πεδίο διαχωρισμών με βάση τη σεξουαλικότητα ή/και το φύλο. Διαμορφώνεται ένα πλαίσιο στο οποίο ορίζεται από την κυριαρχία το ποιός βρίσκεται εντός ή εκτός της καθορισμένης από την ίδια «κανονικότητας», με άμεσο αποτέλεσμα να επιβάλλεται το δόγμα της μηδενικής ανοχής για όποιον περισσεύει.

Η διάχυση του ρατσισμού, του σεξισμού, η προώθηση του κοινωνικού εκφασισμού και κανιβαλισμού έρχεται ως συνέχεια της θεσμικής κατοχύρωσης της κατάστασης εξαίρεσης για τους κατατρεγμένους και τους απόκληρους, του χαρακτηρισμού τους ως «περιττούς πληθυσμούς».

Την κοινωνική εδραίωση αυτού του πλαισίου ενισχύει και η εκκλησία, επιτελώντας τον καθόλου αμελητέο ρόλο της μέσα στο κρατικό/καπιταλιστικό σύστημα. Η διάχυση από μεριάς της ενός λόγου στα πρότυπα του «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» αναπαράγει συγκεκριμένα πρότυπα για τη γυναίκα ως μητέρα και τον άντρα μέσα στην οικογένεια εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο τους υφιστάμενους έμφυλους ρόλους.

Ο μητροπολίτης  Αμβρόσιος δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή τη θεσμική εκφραση. Αντίθετα, μέσα από την ωμότητα των λεγομένων του, αναδεικνύει την ουσία της αντικοινωνικής φύσης της, διαχρονικά και άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την αντικοινωνική φύση και συγκρότηση του ελληνικού κράτους.

Με τον πιο χυδαίο τρόπο, όχι απλά καταδικάζει και απομονώνει όσους διαφέρουν με βάση τη σεξουαλικότητα, αλλά προτρέπει και σε βία σε βάρος τους. Κάτι τέτοιο δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, μιας και πέρα από πιστός στον θεσμικό του ρόλου, αποτελεί και γνωστό φασίστα της περιοχής.

Πρόσφατοι είναι οι εναγκαλισμοί του με τους νεοναζί της χρυσής αυγής στο εθνικιστικό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που ο ίδος οργάνωσε στην πόλη του Αιγίου. Παλαιότεροι, αλλά καθόλου ξεχασμένοι, είναι οι ύμνοι στη χούντα, την οποία υπηρέτησε ως χωροφύλακας από το 1968 ως το 1976, με τα σύγχρονα κατάλοιπα της οποίας, συνεχίζει να διατηρεί άριστες σχέσεις.

Κόντρα στο θρησκευτικό σκοταδισμό, την πατριαρχία, το φασισμό και σε κάθε μορφή καταπίεσης που επιβάλει το κρατικό – καπιταλιστικό σύστημα, απαντάμε με μαχητικές αντιστάσεις. Όλες εμείς, οι αγωνίστριες αυτού του κόσμου, δεν πρέπει να αφήνουμε σε κανέναν να ρίχνει το ρατσιστικό του δηλητήριο ανενόχλητος. Ο κόσμος της ελευθερίας, ένας κόσμος που θα χωράει όλους τους κόσμους, θα περάσει από πάνω τους…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ…ENANTIA ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ: ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΤΩΝ LGBTQI+, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 15/3, 9 π.μ., ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΓΙΟΥ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις