Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα" για την ΑΑΔΕ, αλλα τι σημαίνει " μια ΔΟΥ για όλη την Πάτρα" - Οι λογιστές εξηγούν - ΒΙΝΤΕΟ

"Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα" γι...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Βασικος στόχος του υπουργείου, η εξοικονομηση δαπανών

Με μία ΔΟΥ μένει η Πάτρα μετά την προωθούμενη συγχώνευση κυρίως για εξοικονόμηση δαπανών από την καταβολή μισθωμάτων για τα ακίνητα στα οποία εως σήμερα φιλοξενούνταν. Λογιστές εξηγούν τα υπέρ και τα κατά.

Ο λογιστής - φοροτεχνικός κ. Πολυχρόνης Θωΐδης εξηγεί τα θετικά και τα αρνητικά της νέας αυτής εξέλιξης, ενώ αναφέρεται και στο εργασιακό μέλλον των εφοριακών υπαλλήλων, δεδομένης της επερχόμενης συγχώνευσης.

Με μια ΔΟΥ μένει η Πάτρα καθώς καταργείται η ΄Γ ΔΟΥ και συγχωνεύεται με την Α. Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στη λογική της εξοικονόμησης εσόδων έχουν ωστόσο και παρενέργειες για τους πολίτες.

Συνολικά από τις 34 Δ.Ο.Υ. που περιλαμβάνονται στο σχέδιο της ΑΑΔΕ θα προκύψουν 16 νέες, μεγαλύτερες οι οποίες θα εξυπηρετούν πολύ μεγαλύτερες περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των Δ.Ο.Υ. στην επικράτεια της χώρας θα μειωθεί από 115 σε 97, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις καταργούμενες και συγχωνευόμενες Δ.Ο.Υ. θα περιοριστεί κατά 289 άτομα από 1.957 σε 1.668. Από την εφαρμογή του σχεδίου εκτιμάται ότι θα προκύψει εξοικονόμηση δαπανών για την καταβολή μισθωμάτων ύψους 185.000 μηνιαίως ή 2,22 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις