Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσικνοπέμπτη στην TV θα κάνουν οι Πατρινοί σοκολατορίχτες - Πότε και πού αλλού θα μας γλυκάνουν

Τσικνοπέμπτη στην TV θα κάνουν οι Πατριν...

Δείτε το πρόγραμμα τους

Την τιμητική του θα έχει και φέτος στο Πατρινό Καρναβάλι ο σοκολατοπόλεμος. To αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων έθιμο του σοκολατοπόλεμου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την μακρόχρονη ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού, θα έχει και φέτος την τιμητική του.

Αύριο (Τσικνοπέμπτη) οι εκπρόσωποι των συλλόγων των σοκολατοριχτών θα βρεθούν στην Αθήνα και θα συμμετάσχουν στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, όπου στο φινάλε θα δώσουν τον απαραίτητο τόνο μιλώντας για το έθιμο και κάνοντας τις δημοφιλείς σοκολατορίψεις τους μεταφέροντας νότα αισιοδοξίας και γεύση Πατρινού Καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα αυτή την εορταστική αποκριάτικη μέρα.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 13.00 στην αίθουσα του «Συνεδριακού Κέντρου Αγοράς Αργύρη» τα σωματεία των σοκολατοριχτών Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και  «Σοκολατοπαίχτες» θα κόψουν την σοκολατοκαρναβαλόπιτα σε μια γιορτή που κάθε χρόνο οι φίλοι του εθίμου, της σοκολάτας και του Πατρινού Καρναβαλιού περιμένουν με αδημονία. Τα σωματεία φορούν το επίσημο σοκολατοένδυμά τους και μια εβδομάδα πριν την κορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, γλυκαίνουν τους Πατρινούς με τις αγαπημένες και ακαταμάχητες σοκολάτες. Ευχές, γλυκές και ρίψεις σοκολάτας με το γνωστό πληθωρικό τρόπο των 5 σωματείων εγγυώνται μια γεμάτη κέφι και εξωστρέφεια καρναβαλική ατμόσφαιρα. Φέτος η κοπή της σοκαλατοκαρναβαλόπιτας αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον αφού υπάρχουν χρονικά ορόσημα-επέτειοι από την ίδρυση κάποιων συλλόγων. Συγκεκριμένα οι «Σοκολατοδρομίες» (έτος ίδρυσης: 1997) γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους, οι «Σοκολατομανίες» (έτος ίδρυσης: 2002) τα 15 χρόνια τους και οι «Σοκολατοπαίχτες» (έτος ίδρυσης: 2007) τα 10 χρόνια από την ίδρυσή τους. Νωρίτερα στην Αγορά Αργύρη θα υπάρχει και μια κοινή έκθεση παρουσίαση  για το έθιμο, που θα περιλαμβάνει τις παρουσίες, τις δράσεις και τα πεπραγμένα των Συλλόγων.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 21.00 στην «Αίγλη» στη Veso Mare θα μοιράσουν σοκολάτες στον Αποκριάτικο Χορό του Δημάρχου, αφιερωμένου στα παιδιά των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» & «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ».

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11.00 τα σωματεία των σοκολατοριχτών θα συμμετάσχουν στην Παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών: α) στην αρχή της Παρέλασης, με μια επιλεκτική ομάδα  μικρών σοκολατοριχτών  που θα προσφέρουν ένα μικρό καλαθάκι με σοκολάτες στο Δήμαρχο, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο β) με το μεγάλο βαγονέτο στο κλείσιμό  της.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 13.00  με το μουσικό άρμα και το μικρό βαγονέτο θα περιοδεύσουν  στο  ιστορικό κέντρο της Πάτρας ακολουθώντας τη διαδρομή: Γούναρη- Αγίου Ανδρέου-Αράτου –Κολοκοτρώνη-Όθωνος Αμαλίας-Ερμού-Κανακάρη-Πατρέως-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη–Μαιζώνος-Πατρέως-Όθωνος Αμαλίας μέχρι την Γούναρη και γλυκαίνοντας με ρίψεις σοκολατών τους Πατρινούς και τους επισκέπτες που θα κάνουν τις βόλτες τους πριν την ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου.

Τέλος την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα έχουν δυναμική παρουσία στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2018:  α) στην αρχή, με μια επιλεκτική ομάδα σοκολατοριχτών  που θα συνοδεύει πάνω σε τρόλεϊ - καρότσι το καθιερωμένο καλάθι με σοκολάτες το οποίο θα το προσφέρει στον Δήμαρχο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο και β) στο κλείσιμο, με τα τρία ειδικά διαμορφωμένα άρματα- πλατφόρμες".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις