Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΙ ΛΙΟΥΙΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΟΡΑΤΗ ΚΛΩΣΤΗ" ΣΥΝΕΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40.000 ΘΕΑΤΕΣ - ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ

Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΙ ΛΙΟΥΙΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΟΡΑΤ...

Το υποψήφιο για 6 Όσκαρ παίζεται σε Βέσο Μάρε και Πάνθεον

Όπως αναμενόταν η στιλάτη όσο και σκοτεινή στο 2ο της μέρος ταινία του 47χρονου Πολ Τόμας Άντερσον «Phantom Thread – Αόρατη κλωστή» μ’ έναν και πάλι εξαιρετικό Ντάνιελ Ντέι Λιούις που «βυθίζεται» στον ρόλο του ιδιόρρυθμου Βρετανού μόδιστρου Ρέινολντς Γούντκοκ στα χρόνια της δεκαετίας του ’50, κατέκτησε την 1η θέση στο εγχώριο boxoffice, το περασμένο τετραήμερο, 1η με 4 Φεβρουαρίου 2018.

Η ταινία «Αόρατη Κλωστή» σε 73 αίθουσες πανελλαδικά (διανέμεται από την UIP), έφτασε τα σχεδόν 41.000 εισιτήρια (στοιχεία από την ανάρτηση του flix.gr). Το φιλμ που έχει κερδίσει 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για καλύτερη ταινία και α’ ανδρικού για τον Ντέι Λιούις (τον οποίο πάντως τον έχουμε δει σε πολύ ωραιότερους ρόλους όπως στον «Τελευταίο των Μοικανών», στα «Χρόνια της Αθωότητας» αλλά και στο «Λίνκολν») τράβηξε το ενδιαφέρον και των Πατρινών σινεφίλ που έσπευσαν να δουν την ταινία.

Το Σάββατο το βράδυ μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε την "Αόρατη Κλωστή" (η ταινία προβάλλεται και στη 2η αίθουσα στο Πάνθεον) ήσαν η Αγγελική Δούρου, ο Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο Γιώργος Χάχαλης αλλά και η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας Ελένη Δάσιου με τον σύζυγο της Γιώργο Δάσιο.

Στις ΗΠΑ η «Αόρατη Κλωστή» ήδη κοντεύει τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Στο μεταξύ το νοσταλγικό «1968» του Τάσου Μπουλμέτη με τη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και τον αυθεντικό σπίκερ του αγώνα του ’68 στο Καλλιμάρμαρο, Βασίλη Γεωργίου σε ρόλο αφηγητή, συνεχίζει να προσελκύει στη 2η εβδομάδα προβολής του, θεατές και σε 74 αίθουσες πανελλαδικά (στην Πάτρα παίζεται στη Βέσο Μάρε και στο Πάνθεον), έκοψε σχεδόν 20.000 εισιτήρια φτάνοντας συνολικά σε 10 μέρες τα 74.000 εισιτήρια.

Το ενδιαφέρον και συγκινητικό στοιχείο είναι ότι πηγαίνουν να δουν το φιλμ και πολλοί πατεράδες με τα παιδιά τους, ως άλλοι φίλαθλοι! Για παράδειγμα το Σάββατο το thebest.gr εντόπισε να πηγαίνει στο «1968», τον συμπολίτη αρτοποιό και ερασιτέχνη ηθοποιό Κώστα Τρίγγο με τον ενθουσιώδη μικρό γιο του.

Τέλος συνεχίζουν καλά «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι», με την Φράνσες Μακ Ντόρμαντ που σε 44 αίθουσες πανελλαδικά, πλησιάζει τα 50.000 εισιτήρια σε 3 εβδομάδες και «Η Πιο Σκοτεινή Ώρα», με τον Γκάρι Όλντμαν (σε 3 εβδομάδες έχει φτάσει τα 85.000 εισιτήρια πανελλαδικά).

Η νεανική περιπέτεια φαντασίας «Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία» που στις ΗΠΑ έχει φτάσει τα 40 εκατομμύρια δολάρια, σε 47 αίθουσες πανελλαδικά, κοντεύει σε 2 εβδομάδες τα 48.000 εισιτήρια ενώ το πολιτικό θρίλερ «Ο Άνδρας που Έριξε τον Λευκό Οίκο» με τον Λίαμ Νίσον σε 30 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 7.000 εισιτήρια (διανομή από την Σπέντζος Φιλμ).

Να σημειώσουμε ότι παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε, το παιδικό φιλμ animation των Aardman studios «Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων – Early man» που πανελλαδικά ξεκίνησε με 9.158 εισιτήρια σε 82 αίθουσες.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture