Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία παιδικού σταθμού στη Μανιακίου – Άγνωστο τι θα γίνει με το σύλλογο «Α.Σ.Τ.Ο. – Επικοινωνούμε»

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δ...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο Δήμος διεκδικεί τη χρηματοδότηση του έργου

«Μπήκε το νερό στο αυλάκι» για τη δημιουργία ενός νέου παιδικού σταθμού στο κέντρο της Πάτρας, στο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Μανιακίου. Στις 3 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε, από τον Δήμο Πατρέων η  διεξαγωγή της ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας για την ανάθεση της σύμβασης του έργου, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr συμμετείχαν 15 εργοληπτικές εταιρείες.

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα των προσφορών στις 10 Ιανουαρίου, ώστε να αναδειχθεί η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της επισκευής και διαμόρφωσης του κτιρίου συνολικού προϋπολογισμού 1.158.529,52 ευρώ.

Την ίδια ώρα ο Δήμος της Πάτρας ζητά τη χρηματοδότηση του παιδικού σταθμού από την κυβέρνηση. Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης συμμετείχε στη συνάντηση που είχε με δημάρχους η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στο Υπουργείο.

Κ. Πελετίδης: «Άνθρακες ο θησαυρός» του Υπουργείου για τους παιδικούς σταθμούς

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κυρία Φωτίου ανέλυσε το  πρόγραμμα επιδότησης από εθνικούς πόρους της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Ανάμεσα στους επιλεγέντες δήμους της χώρας είναι και αυτός της Πάτρας, ώστε να επιδοτηθούν για την αναμόρφωση-ανακαίνιση και προσαρμογή στις νόμιμες προϋποθέσεις υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων, καθώς και για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού προς λειτουργία νέων μονάδων φροντίδας βρεφών ή/και νηπίων, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε δήμου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία τους από την επόμενη περίοδο.

Αναφορικά με την επιχορήγηση, η κ. Φωτίου δήλωσε ότι θα διατεθούν έως 50.000 ευρώ για μία μονάδα και έως 75.000 ευρώ για δύο μονάδες. Η πρώτη δόση της επιχορήγησης υπολογίζεται να δοθεί τον Μάιο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα ανοίξουν περίπου 2.562 νέες θέσεις εργασίας, επτά άτομα ανά μονάδα, οι οποίες θα επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση επαγγελματικής με οικογενειακή ζωή».

ΣΑΚΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΛΛΑ…

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Σάκη Ροδίτη τη «ψυχή» του συλλόγου «Α.Σ.Τ.Ο. – Επικοινωνούμε», ο οποίος στεγάζεται στο ακίνητο που θα γίνει παιδικός σταθμός εδώ και 17 χρόνια και συγκεντρώνει με τις δράσεις του, πάνω από 200 ενεργά μέλη και αποτελεί πυρήνας έκφρασης και δημιουργίας κυρίως της νεολαίας που βρίσκει δημιουργική διέξοδο.

Όπως μας είπε ο κ. Ροδίτης, η διαβεβαίωσε που έχει λάβει από τη δημοτική Αρχή είναι ότι τουλάχιστον για φέτος δεν θα χρειαστεί να μετακομίσει. Όσο για το πού θα βρει νέα στέγη ο σύλλογος, αυτό παραμένει άγνωστο. «Ο δήμαρχος έχει δείξει διάθεση να μας βοηθήσει ώστε να βρούμε νέα στέγη, αλλά ακόμη δεν έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ροδίτης, ο οποίος εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση να λειτουργήσει στο ακίνητο παιδικός σταθμός, καθώς όπως λέει έχει αποδειχθεί ότι ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού στο κέντρο της Πάτρας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, ομόφωνα έχει αποφασίσει από τον Δεκέμβρη του 2015, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που

προκύπτουν από την έλλειψη Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην πόλη, την μετατροπή του κτιρίου στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Μανιακίου στην Πάτρα, που λειτουργούσε επί σειρά ετών ως εκπαιδευτήριο, σε Παιδικό Σταθμό. Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης:

Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με τμήμα υπογείου κατασκευασμένο πριν το 1955 σε οικόπεδο εμβαδού 938,46 μ2 με προσόψεις επί των οδών Μανιακίου και Κορίνθου αλλά και έξοδο του ακάλυπτου χώρου στην οδό Βαλτετσίου.

Ο ισόγειος χώρος του κτιρίου καταλαμβάνει έκταση 538,55 μ2 με υπόγειο χώρο 226,50 μ2, ενώ σε απόσταση από το κυρίως κτίριο υπάρχουν δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίσματα εμβαδού 23,76 μ2. Ο αύλειος χώρος έχει έκταση 376,15 μ2.

Στο κτίριο υπάρχει δυνατότητα με τις κατάλληλες διαμορφώσεις να φιλοξενηθούν έως 100 παιδιά προσχολικής ηλικίας. Για την μετατροπή του κτιρίου σε Παιδικό Σταθμό και την εξασφάλιση της καταλληλότητας του για την χρήση αυτή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται μια ριζική επισκευή και ενίσχυση του κτιρίου.

Οι βασικές επεμβάσεις που απαιτούνται είναι η περιμετρική ενίσχυση των λιθοδομών, η ανακατασκευή της στέγης , εσωτερικές διαμορφώσεις απαραίτητες για την νέα χρήση, ανακατασκευή τουαλετών, νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, πυρασφάλεια και διαμόρφωση του αύλειου χώρου.»

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την παρουσίαση του Συλλόγου Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε από την εκπομπή Εναλλακτικά art-o-ποιήματα στην ΕΡΤ3

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις