Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πόσο στοιχίζουν φέτος τα φυσικά έλατα

Πάτρα: Πόσο στοιχίζουν φέτος τα φυσικά έλατα

Το καλό παράδειγμα έδωσε και ο Δήμος με τα όμορφα έλατα της φάτνης στην πλατεία Γεωργίου Α'

Όσο κι αν πολλοί θεωρούν το στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου και δη ελάτου ως ξενόφερτο έθιμο, εν τούτοις δεν παύει να αποτελεί μία αλληλένδετη εικόνα των ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα παλιότερα χρόνια και προ κρίσης η ζήτηση ήταν σαφώς μεγαλύτερη και οι τιμές υψηλότερες. Πλέον το κοινό που προτιμά και μπορεί ν’ αγοράσει ένα φυσικό έλατο για τις ημέρες των γιορτών είναι στάνταρ και η κίνηση όπως ανέφεραν ανθοπώλες στο thebest.gr, ήταν στα περσινά επίπεδα και λίγο πιο κάτω.

Το «καλό παράδειγμα» με την επιλογή και τοποθέτηση φυσικών ελάτων (φυτωρίου) από την ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων, έδωσε και φέτος ο Δήμος Πατρέων τοποθετώντας στο πλάι της όμορφης φάτνης έλατα με φωτάκια και την ξύλινη ένδειξη «Δήμος Πατρέων Καλά Χριστούγεννα».

Οι τιμές για ένα φυσικό έλατο 2,5 έως 4 μέτρων κυμάνθηκαν στα 40 έως 60 ευρώ. Ο Δημήτρης Τελέγκος από το ανθοπωλείο Μοντιάλ της οδού Κολοκοτρώνη πλησίον της Κορίνθου μας είπε πως τα συγκεκριμένα έλατα είναι ποικιλίας «ταχείας ανάπτυξης» και είναι Ελληνικής προελεύσεως από την Σπερχειάδα της Λαμίας και έχουν την απαραίτητη ασημένια σφραγίδα του Δασαρχείου. «Το κοινό πλέον που επιλέγει φυσικά έλατα για το στολισμό του χώρου του σπιτιού του είναι στάνταρ, σταθερό. Αρκετοί δεν αντέχουν και την ατσαλιά που γίνεται μετά όταν στο τέλος τινάζονται οι βελόνες από το δέντρο. Για πιο οικονομική λύση πολλοί προτιμούν ή μία γιορτινή σύνθεση με έλατο, μπάλες και κουκουνάρες ή γλάστρες με αλεξανδρινά ή λίγες κλάρες ελάτου, σμυρτιάς, γκυ, κουκουνάρας, βαμμένων μήλων, κ.α.», μας είπε.

Ο Χρήστος Μοσχόπουλος του ανθοπωλείου Μιμόζα στη γνώριμη γωνία της Κορίνθου και Κολοκοτρώνη στην πλευρά προς το παράρτημα του Πανεπιστημίου μας είπε χωρίς περιστροφές πως ο κόσμος ζορίζεται, δεν έχει λεφτά και πως η κίνηση είναι πιο κάτω από πέρυσι. Διαθέτει έλατα που παράγονται ειδικά για αυτές τις μέρες, στη Χαλκιδική και η τιμή τους ήταν στα 40 με 50 ευρώ για ένα μέσο έλατο ύψους 3 μέτρων. Επίσης εδώ πολλοί δείχνουν να προτιμούν την πιο προσιτή οικονομικά, εναλλακτική λύση ενός αλεξανδρινού με κόκκινα φύλλα (που κυμαίνονται από 3, 4 έως και 8 ευρώ) ή μίας ξεχωριστά διακοσμημένης χριστουγεννιάτικης σύνθεσης που κοστίζει 10 ευρώ.

Ακόμα το πιο ωραίο φυτό των ημερών που αντέχει και στις χειμερινές θερμοκρασίες είναι το κυκλάμινο που μπορείτε να βρείτε σε ποικιλία λευκού, κόκκινου ή ροζ ενώ υπάρχει και η λύση μίας γλάστρας με κυπαρρισάκι.

Πάντως πρέπει να αναφέρουμε πως η τιμή των φυσικών ελάτων πράγματι είναι προσιτή αν αναλογιστούμε ότι πριν μερικά χρόνια κόστιζαν περισσότερο.

Ρεπορτάζ - επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στο κείμενο συμπεριλαμβάνουμε και μία φωτογραφία της φετινής φάτνης στην πλατεία Γεωργίου που έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, την οποία επιμελήθηκε ο Πέτρος Βρυώνης του καρναβαλικού συνεργείου του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις