Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δόθηκαν τα τιμητικά Όσκαρ 2017: Στους Ινιάριτου, Σάδερλαντ, Βαρντά, Μπερνέτ και Ρόιζμαν

Δόθηκαν τα τιμητικά Όσκαρ 2017: Στους Ιν...

Το περασμένο Σάββατο στο Dolby Ballroom του Χόλιγουντ

Οι Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, Ανιές Βαρντά, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τσαρλς Μπερνέτ και ο Όουεν Ρόιζμαν τιμήθηκαν με ειδικά Όσκαρ στα 2017 Governors Awards, η τελετή των οποίων ξεκίνησε με τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Όπως διαβάσαμε στο flix.gr, το ειδικό βραβείο Όσκαρ για το «Carne y Arena», ένα installation εικονικής πραγματικότητας, γίνεται το 4ο χρυσό αγαλματίδιο στη συλλογή του Μεξικανού σκηνοθέτη Ινιάριτου μετά την τριπλή του βράβευση για το «Birdman» το 2016 (Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Πρωτότυπο Σενάριο). Επίσης είναι το πρώτο τιμητικό Όσκαρ που απονέμει η Ακαδημία ως αναγνώριση μιας «διορατικής και ισχυρής εμπειρίας στην αφήγηση» από την εποχή του ψηφιακού καρτούν «Toy Story», πριν περίπου είκοσι χρόνια.

Η vr εγκατάσταση, που έκανε το ντεμπούτο της τον Μάιο στο Φεστιβάλ Κανών και εκτίθεται αυτήν την περίοδο στο Περιφερειακό Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες, σε τοποθετεί, δια του ειδικού κράνους, σε μια ακτή, θάλασσα από τη μια μεριά και αμμόλοφους από την άλλη. Τίποτα δε συμβαίνει τα πρώτα λεπτά στο γαλήνιο τοπίο, που αγναντεύεις σε 360 μοίρες προς κάθε κατεύθυνση, ώσπου εμφανίζονται άνθρωποι –νέοι και γηραιοί, γυναίκες και παιδιά- που τρέχουν πανικόβλητοι από τη θάλασσα. Και αμέσως μετά άντρες των δυνάμεων περιπολίας από γη και ουρανό που μπλοκάρουν την πορεία τους, τραβούν όπλα, τους ακινητοποιούν, τους συλλαμβάνουν.

Σε λίγο, τη θλιβερή συμφωνία των μεταλλικών ήχων με τις κραυγές απόγνωσης και τα κλάματα διαδέχεται η κάλμα και πάλι. Όλα είναι όπως στην αρχή, όμως γύρω σου, στην άμμο, σκορπίζονται τώρα αντικείμενα, ρούχα, παπούτσια που άφησαν πίσω τους οι συλληφθέντες.

Λαθρομετανάστες στα Αμερικανομεξικανικά σύνορα, και ο θεατής αυτόπτης θαρρείς μάρτυρας στη βάρβαρη επιχείρηση συλλογής τους.

Η βετεράνος Γαλλίδα εικονοκλάστης δημιουργός Ανιές Βαρντά ήταν επίσης ανάμεσα στους παραλήπτες των φετινών τιμητικών Οσκαρ, που απονεμήθηκαν για 9η συνεχόμενη χρονιά τρεις μήνες νωρίτερα της καθιερωμένης τελετής, χωρίς ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, στην εκδήλωση Governors Awards στο Dolby Ballroom του Χόλιγουντ, το περασμένο Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017.

Αποσβολωμένη από την υποδοχή, «την προστασία και την αγάπη» που της επεφύλαξε η Ακαδημία, η 89χρονη θρυλική δημιουργός παρέλαβε το βραβείο της από τα χέρια των ηθοποιών Τζέσικα Τσάστεϊν και Αντζελίνα Τζολί. «Στην ταμπέλα "γυναίκα σκηνοθέτης" η Ανιές Βαρντά πιθανότατα θα αντιδρούσε», είπε η Τζολί πριν της παραδώσει το Όσκαρ.

Ο πιονιέρος του αφροαμερικανικού σινεμά Τσαρλς Μπερνέτ, ο βετεράνος διευθυντής φωτογραφίας Όουεν Ρόιζμαν και ο παραγωγικότατος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ του «Ordinary people» του Ρ. Ρέντφορντ, που παραδόξως δεν έχει καν προταθεί για Όσκαρ στην πλούσια 65χρονη καριέρα του, συμπλήρωσαν την πεντάδα των Οσκαρικών τιμώμενων στην προ-τελετή της 90ης απονομής.

Επίσης παραβρέθηκαν ακόμα, μεταξύ άλλων φίλων και μακρόχρονων συνεργατών των βραβευμένων, οι Ντάστιν Χόφμαν, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Κόλιν Φάρελ, Γκάρι Όλντμαν, Λόρενς Κάσνταν, Eϊβα Ντι Βερνέ, Τζένιφερ Λόρενς και Γουίλεμ Νταφόε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight