Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΕΠΑΛ ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Αθανασόπουλος

Πάτρα: Στην παράσταση διαμαρτυρίας για τ...

Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Α΄ΕΛΜΕ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας και οι Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού  κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Οι Εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προκύπτουν από πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου, που αφορά:

α) τον χρόνο εγγραφής των μαθητών /τριων στο ΕΠΑΛ που θα γίνεται για την  σχολική περίοδο έως 23 Ιουνίου 2017 και μάλιστα ηλεκτρονικά, ενώ μέχρι τώρα ο μεγάλος όγκος των εγγραφών στο ΕΠΑΛ πραγματοποιείται μέσα στον Σεπτέμβρη,

β) γιατί ο καθορισμός τμημάτων θα γίνει με βάση τις εγγραφές που θα ολοκληρωθούν έως τις 23 Ιουνίου 2017 και που θα είναι κυριολεκτικές ελάχιστες.

Με αυτό τον τρόπο όσες αιτήσεις εγγραφών γίνουν το Σεπτέμβριο – αν επιτραπούν – θα γίνονται με βασικό κριτήριο να μην τροποποιούν τον αριθμό των τμημάτων –ειδικοτήτων ανά ΕΠΑΛ (που θα έχουν εγκριθεί τον Ιούνιο) και οι μαθητές/τριες να αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία ή ακόμα να αλλάξουν ειδικότητα.

Πρόκειται για απαράδεκτη μεθόδευση που στοχεύει στο περεταίρω περιορισμό από την νέα σχολική περίοδο,  τμημάτων και ειδικοτήτων σε όσο το δυνατόν λιγότερα ΕΠΑΛ για  την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δαπανών για την Εκπαίδευση.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας θεωρεί δίκαιες τις ανησυχίες και τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών, εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση της στον αγώνα τους και απαιτεί άμεσα:

Το Υπουργείο  Παιδείας να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση, να ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς εγγραφών ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές/τριες να ενημερωθούν για να επιλέξουν το σχολείο, τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους.

Οι  τομείς, τα τμήματα και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών/τριων και όχι την περικοπή δαπανών.

Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων.

Μόνιμοι – μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

Διπλασιασμός της οικονομικής επιχορήγησης από τους Κ.Α.Π των λειτουργικών δαπανών των σχολείων που αποστέλλονται  στους Ο.Τ.Α για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις