Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πέννυ Μπαλτατζή μιλάει στο thebest.gr για τον γάμο της με Πατρινό, τη μουσική και την εμφάνιση στο Royal

Η Πέννυ Μπαλτατζή μιλάει στο thebest.gr ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στις 2 Ιουνίου

Με μία ερμηνεύτρια γεμάτη ζωντάνια και ευαισθησία θα γίνει το επίσημο opening του ΚΗΠΟΥ του Royal. Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που άνοιξε δρόμους swing στην Αθήνα, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων και ξέφρενων ρυθμών, μπήκε στις ζωές μας με το γνωστό μποέμικο στιλ του καλλιτέχνη που μας μαγεύει σκορπώντας γύρω του κέφι, ανεμελιά, ενέργεια και δύναμη.

Λίγο πριν την επίσκεψή της στην Πάτρα, μίλησε στο thebest.gr για την σχέση της με την πόλη, για την καλλιτεχνική της διαδρομή, για τα άγχη της και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Θεωρώ ότι πλέον έχεις αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με την Πάτρα…

Ναι. Παντρεύτηκα Πατρινό πριν ένα χρόνο. Δε το περίμενα ούτε εγώ. Γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε  και είπαμε να προχωρήσουμε μαζί. Κάθε φορά που έρχομαι για να τραγουδήσω ο κόσμος με αγκαλιάζει με μεγάλη αγάπη. Η αλήθεια είναι ότι αυτό γινόταν από παλιά και είναι πραγματικά συγκινητικό για εμένα.

Κάθε live είναι διαφορετικό. Έχω περάσει πολύ ωραία στο Mirasol αλλά δε μπορώ να ξεχάσω και πρώτο live που έκανα στην πόλη πριν 7-8 χρόνια, κάπου στον Άγιο Βασίλειο. Ήταν πολύ γλυκό. Ήταν απόκριες και είχα περάσει πολύ όμορφα.

‘Είναι διαφορετικό να τραγουδάς στην επαρχία;

Σίγουρα εκεί ο κόσμος θέλει να δει κάτι, ένα live και το περιμένουν με αγάπη και λαχτάρα …. Όμως στην επαρχία συμβαίνει και κάτι άλλο. Θα έρθει να σε ακούσει κόσμος ο οποίος μπορεί να μην ακούει το είδος της μουσικής που παίζεις.

Αυτό μπορεί να είναι και καλό και περίεργο. Εγώ είμαι άμεση με το κοινό και όταν καταφέρω να κερδίσω ένα τέτοιο κοινό, χαίρομαι ιδιαίτερα. Από την άλλη το να με γνωρίζει και κόσμος που ακούει διαφορετικά πράγματα επειδή έτυχε στο μέρος του  να κάνουμε ένα event… μου δίνει την ευκαιρία να δείξω ότι μπορεί να διασκεδάσει κανείς και με άλλον τρόπο.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε;

Ετοιμάζω δίσκο και αυτό από μόνο του απαιτεί χρόνο και συγκέντρωση. Από την άλλη έχω μια νέα ομάδα για την οποία είμαι πάρα πολύ περήφανη. κάναμε όμορφα Live μέσα στον χειμώνα. με αυτή την ομάδα που αποτελείται από 7 άτομα με έχουμε δημιουργήσει και νέο υλικό. Θα ακούσετε πέντε νέα τραγούδια, κάποιες διασκευές. Περπατάμε σε διάφορα μουσικά μονοπάτια.

Πότε καταλαβαίνεις ότι έχετε κάνει ένα live;

Όταν μια βραδιά έχει καλή ροή, όχι μόνο με τον κόσμο αλλά και μεταξύ μας, και μπορείς να την απολαύσεις. Όταν δεν «σκαλώνει» κάπου. Όταν μπορείς έστω και για λίγα λεπτά να χαθείς σε αυτό που κάνεις και να απελευθερωθείς.

Τι σκέφτεσαι πριν ανέβεις στην σκηνή;

Ζητάω να μου δώσει δύναμη το κοινό για να λειτουργήσω όσο καλύτερα μπορώ, να δώσουμε κι εγώ κι η ομάδα μου τον καλύτερο μας εαυτό.

Τι μπορεί να σε αγχώνει περισσότερο σε σχέση με τη δουλειά σου;

Για μένα η δουλειά, που είναι και η μεγάλη μου αγάπη, πάει «αγκαλιά» με την επιβίωση. Είναι κάτι που κάνω με αγάπη προσπαθώντας όμως να βρω τον τρόπο να επιβιώσω μέσα από αυτό. Το δύσκολο είναι ότι δεν πρέπει μόνο να επιβιώσεις αλλά να επενδύεις στη δουλειά σου. Αυτό που με αγχώνει είναι να μπορώ να σκέφτομαι καθαρά, να έχω καθαρούς τους στόχους μου.

Είναι αγχωτικό να γίνεσαι αφεντικό του εαυτού σου, να τον πιέζεις για να είναι παραγωγικός περισσότερο απ΄ όσο μπορεί.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε εκνευρίζει στην ελληνική μουσική του σήμερα;

Το ότι πρέπει να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Υπήρχε μια εποχή που τα πράγματα γίνονταν πολύ εύκολα και τώρα έχουμε πάει στο άλλο άκρο. Απ΄ την άλλη είναι ωραίο που βλέπεις ότι γίνονται συνέχεια πράγματα, υπάρχει ελπίδα. Βέβαια με  το τόσο υλικό που υπάρχει δεν μπορούν να ακουστούν όλα.

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή για εσένα καλλιτεχνικά;

Όταν συνεργάστηκα, μετά από μια οντισιόν, με τον Φοίβο Δεληβορία. Μέχρι τότε δε τραγουδούσα στο ευρύτερο κοινό. Ήμουν μέσα σε ένα πιο κλειστό κύκλο και ξαφνικά αισθάνθηκα ότι πρέπει να σταματήσει αυτό, ότι είμαι αποδεκτή στο ευρύ κοινό και ότι πρέπει να το ακολουθήσω. Κατάλαβα ότι θέλω να πειραματίζομαι με αρκετά είδη μουσικής, να τραγουδάω καλή μουσική .

*Την συζήτηση μας διακόπτει ένα πουλάκι που κελαηδάει... "είναι το φιλαράκι μου" λέει.

Σου λείπουν οι φίλοι;

Ναι. Θα ήθελα να τους βλέπω περισσότερο. Παραπονιόμαστε ο ένας στον άλλον όμως η καθημερινότητα είναι τόσο απαιτητική που δύσκολα μπορείς να κάνεις διαφορετικά.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας σου;

Η συνέπεια. Θεωρώ ότι αν έχω καταφέρει κάτι ήταν επειδή ήμουν συνεπής με τον εαυτό μου και όλα τα άλλα. Από εκεί και πέρα ήταν η υπευθυνότητα και η εργατικότητα μου.  Δουλεύω σκληρά. Δεν είμαι από τους καλλιτέχνες που δε σηκώνουν το τηλέφωνο ή που τους ψάχνεις για μήνες.

Τι υπάρχει στα άμεσα σχέδια σου;

Όλο το καλοκαίρι θα κάνουμε πολλές συναυλίες και τη νέα σαιζόν θα είμαστε στο Passport... Θα γράψουμε τον δίσκο  μέσα στον οποίο θα ακούσουμε ένα τραγούδι που μου έδωσε ο Μανώλης Φάμελος, ένα τραγούδι τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Nίκος Μωραίτης.. ενώ θα έχω κι ένα τραγούδι με τον Κωστή Mαραβέγια.

 

Η Πέννυ και οι δεξιοτέχνες μουσικοί της εξερευνούν ένα νέο, μεθυστικό ήχο με λάτιν και μπάλκαν ρούμπες, μάμπο ιταλιάνο, τσα τσα, σουινγκ, τζαζ... Και μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις!

Με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα και της Γιοβάννας, κι ένα μπουκέτοτριαντάφυλλα στη Ζιγκουάλα, προτού η Πέννυ γίνει ένας πειρασμός που δεν είναι απάτη. Για να μας ψιθυρίσει Mama yo quiero και να μας καθηλώσει με τη συγκλονιστική της ερμηνεία στο Be Italian! 

Και να μας καλέσει να λικνιστούμε στους ζωηρούς, ερωτικούς ρυθμούς αυτής της γεμάτης πάθος, συναίσθημα και χαράς βραδιάς, εκφράζοντας αυτό που βαθιά ξέρουμε μέσα μας: Υπάρχει κι άλλη ζωή!
Τρομπόνι : Τζιμ Σταρίδας
Άλτο σαξόφωνο, κλαρινέτο : Σπύρος Νίκας
Κοντραμπάσο : Ηλίας Καρκαβέλιας
Τύμπανα : Φοίβος Άνθης
Επιμέλεια ήχου : Νίκος Κόλλιας
Ενδυματολόγος : Αλεξία Μπελογιάννη
Φωτογραφία: Χρήστος Τζούτης
Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017
Στον Κήπο του Royal Τheater, (Παλαιό Πτωχοκομείο)
Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα
Είσοδος δωρεάν!
Κρατήσεις : 2610 310120

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Πλήκτρα : Μένιος Γούναρης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight