Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τοποθετείται σήμερα το Seatrack στην παραλία της πλαζ- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τοποθετείται σήμερα το Seatrack σ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Την Δευτέρα θα ακολουθήσει η παραλία στον "Άγιο Βασίλειο"

Στην παραλία της Πλαζ τοποθετείται σήμερα το SEATRAC. Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο κάθισμα που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα.Οι υπεύθυνοι έχουν "πιάσει δουλειά" από νωρίς το πρωί και τις επόμενες ώρες η τοποθέτηση θα έχει ολοκληρωθεί. Όπως μάθαμε, τη Δευτέρα θα ακολουθήσει η παραλία στον "Άγιο Βασίλειο".

Πάτρα: Τοποθετείται στον Αγ. Βασίλειο το πρώτο seatrack του φετινού καλοκαιριού-ΦΩΤΟ

Την κατασκευή έχει σχεδιάσει ο Ιγνάτιος Φωτίου, μαζί με τον Γεώργιο Σωτηριάδη, υπό τον Καθηγητή Βασίλειο Κωστόπουλο και  σε συνεργασία με τον Μάκη Φεσσιάν και έχει κερδίσει δύο φορές το πρώτο βραβείο καινοτομίας στο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί 2’».

Το seatrack και ο Γεράσιμος Φεσσιάν στο VICE -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως τόνισε, πριν λίγες μέρες, η εταιρία που έχει αναλάβει την τοποθέτηση: "Η εταιρία μας, ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ, υπηρετώντας τον στόχο της: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία προχωρά στην εξασφάλιση του δικαιώματος για αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα των ΑμεΑ στην περιοχή μας. Παράλληλα, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια να καταστεί η περιοχή πόλος έλξης για άτομα με αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να επανεγκαταστήσει δωρεάν δυο διατάξεις για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, SEATRAC.

Η ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ επιθυμεί να προχωρήσει σε τοποθέτηση των διατάξεων SEATRAC στις παραλίες «Άγιος Βασίλειος» και «Πλαζ ΕΟΤ» του Δήμου Πατρέων. Η δωρεά της εταιρίας μας περιλαμβάνει την μεταφορά, εγκατάσταση, συντήρηση και απεγκατάσταση των διατάξεων SEATRAC για την θερινή περίοδο του 2017.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, οι άνθρωποι με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι, οι εγκυμονούσες και όλα τα εμποδιζόμενα άτομα να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή που θα τους εξασφαλίσει ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Η διάταξη SEATRAC όντας η μοναδική λύση παγκοσμίως που εξασφαλίζει την αυτονομία στο χρήστη και κατέχοντας το ελληνικό, ευρωπαϊκό και αμερικάνικο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που το πιστοποιεί, πρόκειται να δώσει κίνητρο στους δυνητικούς χρήστες τους να επισκεφτούν τις δύο παραλίες, να ψυχαγωγηθούν και να καρπωθούν τα οφέλη που επιφέρει το κολύμπι στην υγεία τους. Επιπλέον, οι συσκευές αυτές πρόκειται να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής προσελκύοντας ΑμεΑ τουρίστες που επιθυμούν να επωφεληθούν".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις