Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε την έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ»

Ο Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε την έκθεσ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ», που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 9 Απριλίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.Η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ», που έχει ήδη υλοποιηθεί τρεις φορές 2012, 2015 & 2016, στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα ωφελώντας τους πολίτες της περιοχής πολλαπλά και με τους ακόλουθους τρόπους:

 

 

  1. Η εφαρμογή της έρευνας και της καινοτομίας στην παραγωγική βιομηχανία δημιουργεί νέα ανταγωνιστικά προϊόντα, παράγει νέες ανάγκες και τελικά δημιουργεί νέες θέσεις εργασίες. Οι νέες θέσεις εργασίας προσφέρουν εισόδημα στην περιοχή και πολλαπλασιαστικά οφέλη στην εθνική οικονομία.
  1. Η προσέλκυση επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι μπορούν να επενδύσουν στην περιοχή μας παραγωγικά και με υπηρεσίες αξιοποιώντας τα προϊόντα της γνώσης με επακόλουθο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής και εθνικής οικονομίας με όλα τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει αυτή.

 

 

Ερευνητές παρουσιάζουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν παραγωγικά και εμπορικά. Αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός τομέας μπορούν να συζητούνται με ερευνητές και να προτείνονται λύσεις.

 

Η Πρωτοβουλία αυτή συντελεί στη δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από την αέναη προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών. Επιπλέον, φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο για τους ερευνητές που επιθυμούν να παρουσιάσουν την εφαρμοσμένη έρευνά τους στον παραγωγικό τομέα.

 

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εξοικείωση τόσο των ερευνητών όσο και του παραγωγικού τομέα με την διαχείριση της γνώσης και την εκμετάλλευση καινοτόμων ιδεών, με μηχανισμούς και προϋποθέσεις οικοδόμησης δικτύων, συνεργατικών σχηματισμών και εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης της καινοτομίας._

 

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις